Skip to content

Varför Clash Royale inte är Pay-To-Win

9 de augusti de 2021
ClashRoyaleTV 568b7d4e5f9b586a9e7e3571

Clash Royale är inte pay-to-win. Spelet är onekligen roligt och förvånansvärt djupt, men vissa människor har fortfarande problem med det. Detta klagomål görs ganska ofta, antingen på skämt eller på allvar, och det klickar bara inte med spelet i praktiken. Liksom många gratis-att-spela-spel kan du spendera pengar för att förbättra dina framsteg, men det finns så mycket mer i spelet än så.

Börja från början

Denna fråga härrör delvis från hur spelet har förenklats från många samlingsbara kortspel. Det finns bara några dussin kort, och några kort som komplicerar strategin är bara tillgängliga senare. Du kan bara ha 8 åt gången, så det är möjligt att bilda strategier och läsa om din motståndare i korta matcher. Eftersom spelet effektiviserar så mycket, finns det färre fall av RNG (slumptalsgenerator) i det här spelet som det finns i spel som Hearthstone eftersom din kortlek är så liten. Slumpmässighet påverkar dig bara i början med dina startkort. Detta kan ha en effekt; Om din motståndare inte har sina räknare tillgängliga, kan du få en tidig kant. Oddsen för att få en vinst uteslutande baserad på slumpmässigheten i tidigt spel är dock låga. Det är en av de frågor som till stor del finns i hypotetiska.

Köp din väg ut

Är det möjligt för en spelare som har massor av pengar att bara köpa sig till fantastiska högre nivåer och vinna? Det är inte omöjligt, men denna tankeprocess gör att det inte finns många korträknare som plötsligt inte fungerar eftersom en spelare är mycket hög och den andra inte. Det händer bara inte. Det finns vissa problem med legendariska kort som är svårare att få om du inte är på högre nivåer, men det är inte så att expertspelarna använder alla legendariska och episka kort. De använder en mängd olika kort, och deras kortlekar och taktik känns ofta igen även för spelare på lägre nivå.

Betala för att vinna

Det här spelet är inte pay-to-win, det är pay-to-contest, och det är en enorm skillnad. Betala för att tävla är bara livets verklighet. Som Emily Greer, VD för Kongregate, förklarar det, kan verkliga hobbyer ha liknande nivåer där människor som vill vara seriösa om sina passioner spenderar pengar på bättre utrustning. Ungdomars basebollspelares familjer måste lägga pengar på bra utrustning, resor och evenemang för att komma till tävlingen i toppklass. Det betyder inte att du inte kan njuta av att spela i sandlotten eller i ett klubblag. Även kortspel i verkliga världen stöter på detta problem. Det finns ingen form av seriös diskussion kring Magic the Gathering som är pay-to-win.

Matchmaker

Tack vare matchmaking kan du spela det här spelet gratis om du vill. Mellan att öppna de fria kistorna, få kronbröstet och låsa upp belöningskistorna kan du lätt känna att du går framåt oavsett. Klanerna är användbara för att få kortuppgraderingar tack vare kortförfrågningar.