Skip to content

Varför Clubhouse kan vara nästa stora sak i ljud

19 de juni de 2021
GettyImages 1146500492 05fc623ba33a443bbbd6abe7f5a0c558

Viktiga takeaways

  • Klubbhuset, den ljudbaserade nätverksappen, betalar skapare för att bygga sin publik.
  • Observatörer säger att det nya programmet kan vara ett sätt för klubbhuset att ta publiken för podcasts.
  • Användare flockar till klubbhuset eftersom det erbjuder ett fönster till en bredare värld, säger observatörer.

Den populära bara sociala nätverksappen Clubhouse gör kanske ett steg på podcasts. Klubbhuset meddelade att det skulle betala en utvald grupp ”skapare” för att hjälpa det att bygga sin publik. Dubbed Creator Först syftar programmet till att hjälpa innehållsproducenterna att tjäna pengar på sina ansträngningar. Experter säger att flytten verkar vara ett försök att starta en rival till traditionella sändningsföretag och podcasts. ”Det nya programmet Creator First är ett utmärkt sätt att få nya röster för att skapa levande ljudinnehåll på klubbhuset”, säger Scott Kirsner, VD och grundare av Innovation Leader, ett nätverk för affärstransformation, i en e-postintervju. ”Men det kommer att dröja ett tag innan Rachel Maddow eller Howard Stern måste oroa sig för att bli tronade av en klubbhusshow med en massiv publik.”

Gå med i klubben

Clubhouse är en iPhone-endast röstchattapp som låter användare vara värd och gå med i olika konversationer. När du öppnar appen ser du en lista med ”rum” som du kan gå med i eller skapa egna. Varje rum innehåller ett annat ämne, ofta värd av en expert. Observatörer säger att klubbhusets överklagande är hur det ger ett fönster till en bredare värld. ”I det här sena skedet av pandemin tror jag att vi alla är trötta på att prata med våra medarbetare på Zoom och våra familjer personligen”, sa Kirsner. ”Det som är riktigt trevligt är att du inte behöver stirra in i kameran som en Zoom-zombie. Du kan ta på dig några hörlurar och hoppa på Peloton eller ta din hund en promenad.”

Appens nya Creator First-program har potential att vara en startplatta för talanger i appen, sa Justin Kline, medgrundare av Markerly, en marknadsföringsplattform för influenser, i en e-postintervju. ”Under det första året har ämnen och värdtjänster för klubbhusrum dominerats huvudsakligen av kändisar och mediepersoner som använder det för att få kontakt med vardagliga användare och, naturligtvis, driva runt sina egna företag och arbeta”, sa Kline. ”Skapare och sociala medier påverkare är otroligt kraftfulla tanke-ledare i sig själv. Titta bara på framgången för valfritt antal influenser på TikTok, Instagram och YouTube.” ”Det kommer att dröja ett tag innan Rachel Maddow eller Howard Stern måste oroa sig för att bli tronade av en klubbhusshow.” Trots sitt växande namnigenkänning kunde Clubhouse dock använda lite pizazz i sitt innehåll, sa Kirsner. ”Idag kan många klubbhuskonversationer vara vandrande och ofokuserade”, tillade han. ”Kvaliteten varierar från den typ av tråkig chattchatt du har i väntrummet på tandläkarens kontor till riktigt bra saker som du kan betala tusentals dollar för att höra på en konferens som SXSW eller World Economic Forum.”

Växande antal ljudalternativ

Andra företag försöker följa klubbhusets framgång genom att erbjuda sina egna ljud-bara chattappar, påpekade Kline. Twitter lanserade nyligen Spaces, som tillåter användare att initiera en ljudström som anhängare kan gå med för att lyssna och delta, beroende på vilka inställningar värdarna tillämpar. Och Instagram har också kastat sin hatt i ringen, på ett lite annat sätt. ”Instagram är en notoriskt visuellt tung plattform, så den enda ljudmodellen översätts inte lika bra, men deras senaste tillkännagivande kring utrullning av” Live Rooms ”som gör det möjligt för fler användare att gå live på video tillsammans kan betraktas som en liknande erbjudande som passar Instagrams gränssnitt, tillade han.

Kvinna som talar in i telefonen

Det finns också Stationhead, en social ljudapp som låter användare ringa gäster för att gå med i showen och integreras med Spotify och Apple Music. Stationhead kastade gärna lite skugga på sitt rivaliserande klubbhus. ”Problemet med det nya programmet är att det förutsätter att folk går till Clubhouse för att lyssna på innehåll, vilket inte är fallet,” sade Ryan Star, VD för Stationhead, i en e-postintervju. ”Klubbhusets främsta värdeförslag är att det är ett verktyg för nätverkande och marknadsföring, som en Linkedin live. När du öppnar klubbhuset hittar du varumärkesbyggare och chefer som försöker komma närmare scenen.” Däremot hävdar Star att Stationhead ”är för riktiga människor och riktiga upplevelser – att ge tillbaka till skaparen och sätta dem först, låta dem tjäna pengar på sin egen radioshow medan de bygger gemenskap, utforskar delade intressen och ansluter direkt till sina fans genom samtalet -in funktion. ”