Skip to content

Varför Clubhouse’s Audio-Only Format är så populärt

19 de juni de 2021
GettyImages 643644552 432a4f6313a6404290f35eecf5d74a87

Viktiga takeaways

Klubbhuset, en social app för ljud, tar fart på grund av en längtan efter att få kontakt med andra, säger experter. Appen endast för iPhone låter dig starta eller lyssna på konversationer om ämnen som sträcker sig från sport till teknik. Klubbhuset visar sig vara ett populärt nätverk och har ofta chattar med kändisar.

Online-ljudappen Clubhouse blir en social sensation tack vare att människor är mer hemma, säger observatörer. Klubbhuset, som låter främlingar chatta via ljud, snarare än video eller text, har enligt uppgift överträffat 8 miljoner iOS App Store-nedladdningar.

Den sociala appen som endast är inbjuden är ofta värd för kändisar som kommer att interagera med vanliga människor. ”Klubbhuset är den perfekta sociala appen för de tider vi för närvarande bor i”, säger Amit Wadehra, senior vice president för digital kommunikationskonsult Ketchum, i en e-postintervju. ”När många av oss arbetar hemifrån varje dag och ständigt tittar på våra skärmar är Clubhouse det sätt vi kan engagera oss ur ett ljudperspektiv.” Bekvämlighet är viktigt, tillade Wadehra och sa: ”Vi kan engagera oss i ett rum medan vi lägger ihop tvätt eller lagar middag, vilket gör appen väldigt tilltalande från det faktum att det är väldigt lätt att vara engagerad medan vi fortfarande multitaskar.”

Ingen video tillåten

Appen endast för iPhone låter dig starta eller lyssna på konversationer om ämnen som sträcker sig från sport till teknik. Inga textmeddelanden, foton eller videor är tillåtna. Det enda du ser är användarnas profilbilder eller bios när du hör deras röster. Klubbhuset har ökat i popularitet sedan det släpptes förra året. Adam James, en jazzsångare baserad i Los Angeles, har använt Clubhouse i två månader. Han sa i en e-postintervju att ”det är definitivt en helt ny och kraftfullt inspirerande kollektiv upplevelse.” Att vara endast ljud är en del av dess överklagande. ”Detta gör konversationer mer intima,” sa James. ”Det väcker fantasin eftersom människor inte” presenterar ”sig själva på kameran, som i andra appar.”

Stående av kvinnan på mobiltelefonen som läser viktigt dokument

Chatta utan video tilltalar många människor som inte längre känner behov av att byta ur pyjamas, tack vare lockdowns. ”Det finns människor som är kameraskyga och inte föredrar att använda livevideo eller online-möten som kräver att du är på kamera”, sa publicisten Jane Tabachnick i en e-postintervju. ”Det finns också mycket” Zoom Fatigue ”, vilket delvis beror på att du måste delta i flera möten eller evenemang där du sitter vid din dator.” Klubbhuset visar sig vara ett populärt ställe att nätverka, sa experter på sociala medier Erin Corn i en e-postintervju. ”Traditionellt skulle människor behöva betala för att delta i höga biljettkonferenser för att få tillgång till många av de högtalare som deltar i klubbhuset, och även då var konversationerna skriptade och mycket kuraterade”, sa hon. ”På klubbhuset är konversationerna organiska och alla med ett klubbhuskonto har tillgång till konversationer och möjlighet att bidra.” ”Klubbhuset är den perfekta sociala appen för de tider vi för närvarande bor i.”

Digital marknadsföringsexpert Jeremy Knauff sa i en e-postintervju att appen visar sig vara särskilt populär bland företagare. ”Med Clubhouse har en helt ny entreprenör möjlighet att prata direkt med jättar … såväl som potentiella kunder, media i media och till och med potentiella partners – från hela världen”, tillade han.

Alternativ om du inte är i klubben

För dem som inte har blivit inbjudna till klubbhuset ännu finns det alternativ. Twitter-utrymmen, till exempel, liknar klubbhuset, även om det bara tillåter 10 personer att ha talfunktioner samtidigt, medan klubbhuset inte har några begränsningar.

”På grund av att Twitter Spaces är byggt på en befintlig populär plattform, en som är tillgänglig för både iOS- och Android-användare, är den mer tillgänglig”, säger Tabachnick. ”Det erbjuder också fler interaktionsfunktioner med emojis och tvärkonversationer mellan ljud- och textfunktionerna.” Det finns också Discord, som gör det möjligt för användare att skapa separata ”kanaler” som liknar klubbhusrummen och delta i antingen röst eller text. Men Knauff tror att det inte finns några riktiga konkurrenter till Clubhouse. ”Människor är på klubbhuset särskilt för att det är en annan miljö – inte bara på grund av funktionaliteten”, sa han. ”Den här appen är där uppmärksamheten bör vara eftersom den har användarbasen och fart.”