Skip to content

Varför du kanske inte behöver en dyr smartphone

15 de juni de 2021
Galaxy A Unpacked main2 564659b47ab5415bb1f2ef3cfa662dad

Viktiga takeaways

  • Den nya Samsung A-serien kan förneka behovet av att köpa en flaggskeppstelefon tack vare fortsatta uppgraderingar.
  • Nya uppgraderingar för A-serien inkluderar högre uppdateringshastigheter, bättre batterier och stöd för fler 5G-nätverk.
  • Experter säger att användare som inte behöver ”det bästa av det bästa” kan spara både pengar och tid genom att gå med mellanintervallvarianter.

Med Samsung som ger flaggskeppsfunktioner till sin mellanklasslinje minskar behovet av att köpa dyrare enheter, säger experter. I flera år har Samsungs Galaxy S-serie varit det bästa den har att erbjuda. Även om det fortfarande är tekniskt sant, avslöjade smarttelefontillverkaren nyligen att det skulle föra en av sina kärnflaggskeppsfunktioner till A-serien, dess mer prisvärda mellanklass enheter. Detta drag, tillsammans med bättre stöd för 5G-nätverk, skulle helt kunna negera behovet av att köpa de dyrare S-serienheterna. ”Samsungs A-serie telefoner är fantastiska telefoner som har några ganska sofistikerade funktioner till ett överkomligt pris”, berättade Peyton Leonard, en smarttelefonexpert med AutoInsurance.org, till Lifewire via e-post.

Byggnad för budget

Ja, det är sant att A-serien inte har samma överklagande som Samsung Galaxy S-sortimentet. S21, S21 + och S21 Ultra är fortfarande de bästa som företaget har att erbjuda. Men om du letar efter en bra smartphone med en stor uppsättning funktioner behöver du kanske inte spendera de $ 800 – $ 1200 som flaggskeppsserien kräver. I den senaste uppdateringen av A-serien har Samsung packat i större displayer, ett större batteri och en förbättrad processor. A52 har nu en 6,5-tums Super AMOLED-skärm – en uppgradering som introducerats tidigare – men den skärmen är nu ännu mjukare tack vare en bump till uppdateringsfrekvensen med stöd för 90Hz nu inbyggt.

Det är inte den enda märkbara uppgraderingen heller. A52 har nu Samsungs välkända fyrkamera-system, som inkluderar en 64-megapixel primär sensor. Den här sensorn har inbyggd bildstabilisering, vilket innebär att dina foton ska se skarpare och mjukare ut trots skakningar som kan hända när du trycker på avtryckaren. För att hjälpa till med nötkött, innehåller A52 också en av Qualcomms nyare 720G-chipsets, samt alternativ för 4 GB, 6 GB eller 8 GB RAM. För lagringsutrymme tittar du på allt från 128 till 256 GB inbyggt, med stöd för externa microSD-kort så stora som 1 TB. A52 5G kommer att erbjuda en Qualcomm 750G-chipset för dem som vill ha lite mer kraft, vilket utnyttjar de ständigt växande 5G-nätverken som för närvarande rullar ut. A52 5G erbjuder också upp till 120Hz på skärmen och placerar den i samma ballpark som S21 Ultra, som för närvarande säljs för $ 999.

Bryter mot normerna

En anledning till att uppgraderingarna till A-serien är så betydelsefulla är skillnaden i priser mellan mellankomponenterna och deras motsvarigheter i S-serien. Medan de amerikanska priserna för uppdateringarna A-serien inte har släppts ännu, kommer de brittiska priserna för A-52 5G att gå runt £ 399, vilket borde vara ungefär $ 550 om priserna förblir desamma. Det är ungefär $ 150-200 billigare än S21, vilket kan göra det till ett mer tilltalande alternativ för användare som vill plocka upp en ny Android-enhet utan att betala flaggskeppspriser. Bortsett från priset, är en annan möjlig anledning till att du kanske vill ha en telefon som inte är flaggskepp, Samsungs senaste S-serierbjudanden har varit utsatta för problem med överhettning.

Samsung A-serien av smartphones.

Flera användare har tagit till forum och Reddit för att diskutera de överhettningsfrågor som S21-enheterna har upplevt, och vissa nämner till och med att de skulle kontakta Samsung för hjälp om problemet kvarstod. Överhettning är inte heller en ny sak i Samsungs smartphones. För flera år sedan, när Samsung Galaxy Note 7 släpptes, började användarna snabbt uppleva problem med telefonöverhettning. Problemen blev så dåliga att det fick telefonen att explodera och ta eld många gånger. Samsung utfärdade senare ett officiellt svar som förklarade explosionerna och citerade problem med batteriets design. Även om de har fixat dessa problem sedan dess har S-seriens telefoner fortsatt att uppleva några värmeproblem, något som Leonard säger att användarna vill undvika om det är möjligt. ”S-seriens telefoner som Galaxy S21 är benägna att överhettas”, berättade Leonard för oss. ”Allt som allt, jag tycker att S-seriens telefoner är bra, men jag skulle uppmuntra användarna att gå med A-serien. Du kan spara mycket tid och pengar.”