Skip to content

Varför en prenumerationsbaserad Twitter inte fungerar

30 de juni de 2021
GettyImages 1196063841 3237a41c852b4d7193f521f02157c4ab

Viktiga takeaways

  • Twitter närmar sig att implementera ett prenumerationsbaserat alternativ på sin plattform.
  • Några av sätten som Twitter skulle utföra en prenumerationstjänst skulle potentiellt kunna ta bort annonser och göra vissa funktioner tillgängliga för betalande användare.
  • Experter säger att en prenumerationstjänst på sociala medier inte kan fungera med alla dessa plattformars problem.

Twitter överväger på allvar ett abonnemangsbaserat alternativ för sin plattform, men experter säger att det är alldeles för mycket att lösa upp för att det ska bli framgångsrikt. Under ett intjäningssamtal tidigare i veckan avslöjade Twitter att man vill lägga till ett prenumerationsalternativ som skulle debitera användare för att få åtkomst till specifika funktioner, med vissa potentiellt inklusive TweetDeck, ett ”ångra skicka” -alternativ och ta bort annonser. Men många hävdar att sociala medieplattformar inte är rätt typ av tjänster för att erbjuda ett abonnemang på grund av de många problemen som plågar dem. ”Jag är övertygad om att just nu har Twitter och andra ett verkligt problem med förtroende och öppenhet”, berättade Amy Konary, grundare och ordförande för The Subscribed Institute och global vice president för Subscribed Strategy Group i Zuora. Lifewire i en telefonintervju. ”Jag tror att de kommer att behöva övervinna det för att ett stort antal människor ska kunna ge dem pengar för att prenumerera.”

Hur skulle ett prenumerations Twitter se ut?

Även om Twitter har pratat om att lägga till ett prenumerationsalternativ i flera år har det blivit mer och mer seriöst om det sedan 2017. Förra sommaren frågade det användare i en plattformsundersökning vilka funktioner de skulle överväga att betala för, inklusive anpassade färger, färre eller inga annonser, mer avancerad analys, insikt i andra konton och mer. Vissa abonnenter tror att en betald version kommer att ha värdefulla fördelar.

Twitter har dock inte avslöjat en konkret plan för hur en prenumerationstjänst skulle fungera, och experter har några tankar om vad Twitter kan planera. ”En idé är ett sätt att om du prenumererar kan du se innehåll som annars kan ligga bakom en betalvägg”, säger Konary. ”Twitter-användare som inte prenumererar skulle bara se en sammanfattning.” Konary sa att ett annat sätt som Twitter kunde ta betalt för sina tjänster är att bara göra sitt TweetDeck tillgängligt via prenumeration. ”Kanske finns det också möjligheten för prenumeranter att publicera typer av innehåll som annars inte skulle vara tillgängliga”, tillade hon. ”Det skulle vara längre form eller multimediainnehåll.” Men Konary sa att innan Twitter faktiskt kan implementera dessa prenumerationsidéer har de mycket att ta itu med när det gäller sociala mediers underliggande problem. ”När sociala nätverk blir större bidrar en mer varierad uppsättning människor till dem, och det finns inte samma delade känsla av resultat.” ”[Twitter] måste lösa den utmaning som de står inför när det gäller informationsintegritet och kring det faktum att deras kunder inte är människor ”, sa hon.” Deras mål är att använda användarna för att sälja reklam – det är inte att informera mig eller dig, vilket skulle vara målet för en faktisk prenumerationstjänst. ”

För mycket att övervinna

Från antitrustfrågor till integritetsfrågor sa Konary att Twitter och andra sociala medieplattformar har för mycket att övervinna för att göra en prenumerationstjänst framgångsrik. Hon noterade att Twitters primära verksamhet är reklam, inte att tillgodose sina faktiska användare. ”I de flesta fall med sociala medier är kunden inte den enskilde personen – det är verkligen annonsören i slutet av dagen”, sa hon. ”Jag är skeptisk [Twitter] skulle kunna göra [a subscription service] i det nuvarande läget för företaget och deras band med reklambranschen. ”Medan vissa har hävdat att ett abonnemangsbaserat Twitter skulle begränsa spridningen av falska nyheter och trollkonton, sa Konary att ett abonnemang inte skulle lösa sociala mediers natur. och dess kaotiska ekosystem.

Ordet

”Kan en plattform verkligen komma in och skapa ansvar och en delad känsla av syfte? Kanske inte så mycket i sociala medier”, sa hon. ”När sociala nätverk blir större bidrar en mer varierad uppsättning människor till dem, och det finns inte samma delade känsla av resultat – vi försöker inte alla uppnå samma sak.” Hon sa att när du betalar för en prenumerationstjänst förväntar du dig något i gengäld som erbjuder personligt värde. ”Jag har svårt att linda huvudet runt det, för i slutet av dagen vet jag inte om jag ska lita på leverantören för att bygga ett långsiktigt förhållande för att jag betalar för det,” Sa Konary.