Skip to content

Varför får Apple Watch Series 6 rabatt så snart?

17 de juli de 2021
Apple watch series 6 Aluminum blue case close up 09152020 big.jpg.large c605ba5fda5744b88637ee90b2ababc9

Viktiga takeaways

  • Shoppa runt – många butiker erbjuder pengar på den senaste Apple Watch.
  • Om du har en serie 5-klocka har 6 knappt några nya funktioner.
  • Apple Watch Series 6 är förmodligen den bästa smartwatchen.

Knappt två månader efter lanseringen diskuteras redan Apple Watch Series 6. Är detta ett tecken på att ingen vill ha den nya modellen? Eller är det så populärt att återförsäljare använder det som en förlustledare för att dra in köpare? Apple Watch Series 6 är förmodligen den bästa smartklockan du kan köpa. Problemet är att förra årets serie 5 är nästan lika bra. Det finns nästan inga nya funktioner som en vanlig person skulle bry sig om, och de största förbättringarna finns i den senaste watchOS-programuppdateringen – som också finns för den äldre serien 5. ”Det är lite bättre, men inte mycket skillnad,” Apple Titta på och iOS-apputvecklare Graham Bower berättade Lifewire via snabbmeddelande. ”Det är dock ganska så som Apple gör det här.”

Den bästa Apple Watch

Låt oss överväga dessa rabatter. Här är en skärmdump av annonser från några dagar sedan. Du ser rabatter från 9to5Mac-butiken, från ett försäkringsbolag och kopplade till Black Friday-erbjudanden.

Tre annonser som visar Apple Watch Series 6 får rabatter

För mig får det att verka som en klassisk förlustledare. Du rabatterar de mest populära föremålen för att få köpare i dörren och säljer dem sedan dina saker med högre marginal. Stormarknader kommer till exempel att rabattera bröd och mjölk, men de bryr sig inte om att erbjuda något esoteriskt, som polenta kanske, med förlust. Vem skulle bry sig? Så, kanske 6-serien blir rabatterad eftersom den är populär, och inte för att den säljer dåligt. ”Det är lite bättre, men inte mycket skillnad. Det är ganska så som Apple gör det här.”

Serie 6 är de äpple klocka

Apple håller ofta äldre modeller till försäljning och tappar priset för att erbjuda ett billigare alternativ. Apple Watch är inget undantag, men den nuvarande rabattmodellen är inte förra årets serie 5; det är 2017: s serie 3. Den nuvarande sortimentet går så här:

  • Serie 6 från $ 399
  • SE från $ 279
  • Serie 3 från 199 USD

SE är typ av en mellanliggande modell. Den använder den större fodraldesignen och displayen på flaggskeppet S6, men utelämnar den alltid på skärmen. Och den skärmen är den främsta anledningen till att köpa 6.

Vem ska köpa Apple Watch Series 6?

Fram till serien 5 förblev Apple Watch-skärmen tom. För att aktivera skärmen måste du höja handleden eller trycka på skärmen. Detta gjorde det till en fruktansvärd klocka, för det fanns inget sätt att titta på det för att se tiden eller läsa några av dina komplikationer. Serie 5 ändrade detta och lade till en skärm som alltid var på som skulle dimma när den var inaktiv, men fortsätter att visa urtavlan. Så om du vill ha en skärm som alltid är på måste du köpa serie 6. Annars får du SE. Serie 3 är äldre teknik och kommer definitivt att sluta ta emot watchOS-uppdateringar tidigare än S6 och SE. Huvudsyftet med Serie 3 är att göra en giftee besviken vid juletid. ”De inkrementella uppdateringarna läggs samman. Så om du uppgraderar vart tredje eller fjärde år är det ett stort steg.” Om du redan har en serie 5 är S6 en riktigt tuff försäljning. Det har några olika alternativ för fodralets finish, det lägger till en blodsyresensor och app och har en något ljusare skärm, men det är det. Blodsyresensorn är inte ens godkänd för medicinsk användning. Enligt Apple är ”Mätningar som görs med appen Blood Oxygen inte avsedda för medicinskt bruk och är endast avsedda för allmänna fitness- och hälsoskäl.” Att veta detta, Apple COO Jeff Williams säger i ett pressmeddelande att ”Apple Watch Series 6 helt omdefinierar vad en klocka kan göra” verkar lite överentusiastisk.

Vad sägs om dessa rabatter?

Sammanfattningsvis verkar det som om dessa rabatter inte är något annat än publicitetsvinnare för de olika leverantörerna. Apple Watch är den hetaste smartklockan och den bärbara träningsenheten, och S6 är den senaste och bästa. Giveaways och rabatter har alltid fokuserat på de mest önskade produkterna, och detta är inget undantag. Som sagt, kanske det är en avmattning i år. Kanske köpte alla människor som väntade på en alltid visad S5 förra året och väntar nu gärna ett tag. ”Jag tycker att det är lite galet att [upgrade your watch] en gång om året. Speciellt till det priset ”, säger Bower. Å andra sidan säger han,” De inkrementella uppdateringarna läggs samman. Så om du uppgraderar vart tredje eller fjärde år är det ett stort steg. ”