Skip to content

Varför får du så mycket skräppost

20 de juni de 2021
GettyImages 1203592396 800a4296f2b24b188471b37ef270a481

Viktiga takeaways

  • Spam-e-post, telefonsamtal och textmeddelanden har ökat betydligt sedan pandemin började.
  • Vi får mer skräppost mycket oftare.
  • Experter säger att det finns enkla saker du kan göra och tjänster du kan använda för att förhindra bombning av skräppost.

Den globala pandemin har multiplicerat skräppostmeddelanden, telefonsamtal och textmeddelanden i högre takt än någonsin tidigare, säger experter. Om du får mer skräppost nu – är du inte ensam. Enligt en rapport från spamblockerande appen Truecaller ökade skräppostsamtal i USA med 56% år 2020.

Experter säger att bedragare blomstrar från pandemin, men det finns fortfarande saker vi kan göra för att stoppa den oupphörliga skräpposten. ”Inte en person kan säga att de inte har påverkats på ett eller annat sätt på grund av pandemin, vilket ger bedragare möjlighet att byta ett oöverträffat antal intet ont anande kunder”, skrev Kerry Sherin, en konsumentförespråkare på BeenVerified, till Lifewire i en email.

Varför så mycket skräppost?

Det har blivit normen för våra inkorgar att bombas med falska receptbelagda varor, tvivelaktiga lån och olika webbplatser för vuxna som tillhandahålls via skräppost. Och experter säger att det inte bara är e-post, det är också skräpposttexter och telefonsamtal som gör sin väg in i vårt dagliga liv.

”De kommer sannolikt att fortsätta och hävdar att de” försöker lösa ditt problem. ”” Sherin sa att BeenVerified analyserade över 180 000 klagomål genom sin Spam Call Complaint Monitor och fann att de fem bästa skräppostsamtal / sms var leveransbedrägerier, social säkerhetsbedrägerier, kreditkortserbjudanden, system för inkassering eller konsolidering och försäkringsplatser. ”Skräppostsamtal och textmeddelanden kan hända mer när det är en katastrofal händelse som spammare [can] dra nytta av att byta mot känsliga befolkningar, ”sa Sherin.

Det är vettigt varför det finns så mycket mer skräppost, särskilt med tanke på digitaliseringen av våra liv sedan pandemin började. Vi tenderar att surfa oftare över internet än tidigare, därför vi klickar på fler popup-fönster, laddar ner gratis programvara, köper produkter online och utför andra aktiviteter som gör oss mottagliga.

kvinna som stirrar på en text på mobiltelefonen

”Sanningen är att vi lämnar vårt digitala fotavtryck överallt – om vi köper något online, fyller i ett frågeformulär, gör ett konto på sociala nätverk etc.”, skrev Nebojsa Calic, grundare och redaktör för CyberCrew, till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Våra e-postmeddelanden är lättillgängliga och företag använder dem för att marknadsföra sina tjänster. Oavsett om du gillar det eller inte – du får det.”

Begränsa skräppost

Du behöver inte acceptera den ständiga bombardemanget av skräppostmeddelanden; experter säger att det finns många sätt att rensa ditt liv med digitalt skräp.

Svara inte och klicka inte på några länkar

Sherin sa att alla svar (antingen via e-post, sms eller att ringa tillbaka) indikerar för bedragaren att de framgångsrikt har fått din uppmärksamhet. ”De kommer sannolikt att fortsätta och hävdar att de” försöker lösa ditt problem ”, sa hon. Ignorera och ta bort skräppost helt, men se till att inte klicka på några länkar i skräppostmeddelandet, vilket Sherin sa händer mycket i leveransbedrägerier.

”Den” USPS ”-URL kan vara en fälla – leveransbedrägerier bjuder ofta in dig att klicka på en länk för att göra anspråk på ett paket och slutligen be dig om ett kreditkortsnummer,” tillade Sherin. ”Sanningen är att vi lämnar vårt digitala fotavtryck överallt.”

Begränsa var du ger din personliga information

Scammers får din information enklare än du tror eftersom den redan är tillgänglig online. Experter säger att undvika att surfa på webbplatser som kräver att du anger information och definitivt inte lägga upp någon kontaktinformation till dina sociala konton. Sherin sa också att aldrig ge ut din personliga information till en inkommande uppringare. ”Om du behöver information om ett paket eller en betalning, ring själv leveransföretaget eller myndigheten”, sa hon.

Använd skräppostdetektering eller ett tillägg

Gmail har detektering av skräppost inbyggt i plattformen och du kan använda funktionen ”Rapportera en skräppost” när du ser ett skräppostmeddelande, vilket kommer att filtrera bort dem i framtiden.

Calic sa också att det finns användbara tillägg och tjänster från tredje part som fungerar som skräppostfilter för att avregistrera och blockera åt dig. För din telefon använder samtalsblockerande appar som PrivacyStar databaser för publiken för att hjälpa dig att styra samtal och texter från specifika nummer.

Avsluta prenumerationen på något du inte har prenumererat på

Slutligen säger experter att spammare ofta sätter ett alternativ för dig att avregistrera dig i sina e-postmeddelanden, men det är faktiskt bete att bekräfta om din e-postadress verkligen är aktiv. ”Innan du klickar på någon avregistreringsknapp, var noga med att kontrollera om du faktiskt har prenumererat på det nyhetsbrevet i första hand”, skrev Ted Liu, grundare och VD för Just SEO, till Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Om inte, är chansen stor att det är en falsk avregistreringsknapp som gör dig mer skada än nytta.”