Skip to content

Varför Fiber Internet Expansion är viktigt just nu

17 de juni de 2021
GettyImages 485084054 8b5f7c6193e245c6b42376d445b16269

Viktiga takeaways

  • AT&T säger att fiberinternet inte behövs just nu. Istället ber den regeringen att finansiera långsammare nätverk.
  • AT&T hävdar att tryck på fiber kommer att leda till ”överbyggnad” och slösa pengar.
  • Även om det kommer att kosta mer att expandera med fiber, säger experter att det är det mest framtidssäkra alternativet på bordet.

AT&T satsar på federalt godkännande för att finansiera långsammare internet istället för fiber, säger ett drag som experter bara kommer att skada konsumenterna i slutändan. Ny lobbyverksamhet från AT&T skjuter tillbaka mot de senaste förslagen om att subventionera fiber-till-hem-distribution i hela USA. I ett blogginlägg som publicerades på företagets hemsida hävdar Joan Marsh, vice vd för federala myndighetsrelationer, att trycka på fiber bara skulle leda till ”överbyggnad” och att servicealternativ på 50 Mbps ner / 10 Mbps upp, eller till och med 100 / 20 Mbps, är mer än tillräckligt. Dessutom säger Marsh att det inte är praktiskt att anta att fiber kan eller till och med bör användas för att betjäna alla hem på landsbygden i Amerika. Experter håller inte med. ”Under överskådlig framtid kommer fiberförbindelser att fortsätta att vara den mest robusta, framtidssäkra formen för anslutning som vi kan investera i, och som sådan bör alla leverantörer i USA helst driva på det”, säger Tyler Cooper, redaktör. chef för BroadbandNow, skrev till Lifewire i ett e-postmeddelande.

Överbyggnad eller konkurrens?

Ett av de äldsta argumenten som har drivits för en utvidgning av bredband i Amerika är en oro för att internetleverantörer (ISP) kommer att ”överbygga” inom ett visst område. Reglering av sådana frågor faller ofta på Federal Communications Commission (FCC), även om det fortfarande har varit ett problem som har drivits av många internetleverantörer för att sakta ut bredband med högre hastighet, särskilt till landsbygdsområden. ”En mer omtvistad fråga uppstår när offentliga pengar spenderas i områden som möter (eller i områden som inte uppfyller möten) FCC: s nuvarande minimistandard och klagomål görs över slöseri med det som kallas” överbyggnad ”.” Jonathan Sallet skriver i Bredband för Amerikas framtid: En vision för 2020-talet.

I sin uppsats, publicerad av Benton Institute for Broadband & Society, säger Sallet att många har en vana att hänvisa till byggandet av nya och konkurrenskraftiga nätverk som ”överbyggnad”. Sallet förklarar att den här termen är en ingenjörsbegrepp som inte tar hänsyn till konsumenten och hur konkurrenskraftiga internetalternativ kan förbättra de tjänster de erbjuds. Istället säger Sallet att ”överbyggnad” används som ett sätt att avgöra om kostnaden för att placera dessa nätverk är värt det. Denna senaste uppmaning till fiberutvidgning kan ha AT&T orolig för att det möjligen öppnar dörren för fler Internetleverantörer att öka och erbjuda bättre hastigheter, priser och tjänster i områden där företaget inte har mött livskraftig konkurrens.

Det större problemet

Den mycket större frågan som måste åtgärdas är hur länge den här tekniken kommer att pågå. Som det ser ut växer människors digitala behov bara. Detta innebär att de behöver mer åtkomst till snabbare internet för att hålla kontakten. ”Under överskådlig framtid kommer fiberförbindelser att fortsätta att vara den mest robusta, framtidssäkra formen för anslutning som vi kan investera i.” Enligt FCC: s nuvarande policy definieras bredband som alla anslutningar med 25/3 Mbps.

När den tidigare FCC-ordföranden Ajit Pai lämnade sin position i januari 2021, fann han att den definition som FCC skapade 2015 fortfarande var tillämplig. Men dessa hastigheter är långt ifrån lämpliga för de digitala behov som många amerikaner har idag. Dessutom ger dessa hastigheter – och ledningarna de är byggda på – ingen form av framtidsskydd. Som det ser ut just nu är mycket av AT & T: s nuvarande U-Vers-erbjudanden beroende av ett 14-årigt system som ansluter till huvudnoderna i stadsdelar som använder fiberkablar. Den slutliga anslutningen till de abonnerade kunderna använder dock äldre kopparkablar.

jordbrukare med digital tablet i gröda fält

Medan flytten ursprungligen sparat AT&T kostnaden för att lägga fiber till varje hem, kan det kosta företaget mer att uppgradera dessa stadsdelar i framtiden. Denna kostnad blir ännu högre när man tittar på hur många landsbygdsnätverk som är anslutna med äldre kopparkablar, och till och med hur AT&T och andra företag inte har underhållit de äldre trådsystemen.

Detta problem kommer bara att växa när företagen fortsätter att expandera med de långsammare, äldre alternativen för internetkabel. Medan föregående fiberstöd just nu kommer att spara lite pengar, varnar Cooper att det bara kommer att skada slutanvändaren på lång sikt. ”Det är konsumenter som kommer att drabbas här, eftersom åldrande teknik kommer att fortsätta åldras, allt medan våra bandbreddsbehov utvecklas och ökar år efter år”, sa han.