Skip to content

Varför klubbhusalternativ kan betyda fler ljudval

15 de juni de 2021
GettyImages 1305023094 c32fc395a8db43729f86ef33308b92d3

Viktiga takeaways

  • Spotify bygger en konkurrent till det populära sociala appen Clubhouse.
  • Företaget kommer att kunna utnyttja sitt stora befintliga bibliotek med musik och podcasts för att ansluta användare.
  • Klubbhuset har skjutit i höjden i popularitet, delvis för att dess medlemskapspolicy för endast inbjudningar ger det en faner av exklusivitet.

Den populära appen för sociala nätverk endast för ljud, Clubhouse, får konkurrens, vilket innebär att användare kommer att ha fler platser att chatta på. Spotify förvärvade nyligen live-ljudappen Locker Room, som är inriktad på sport. Locker Room kommer att ommärkas med ett annat namn och pivot till ett bredare fokus på musik, kultur och sportinnehåll. ”Spotify-användare kommer att kunna komma åt nya innehållsformat på den plattform de redan känner, älskar och använder varje dag”, säger Thibaud Clement, VD för marknadsföringsprogramföretaget Loomly, i en e-postintervju. ”Och för dem som fortfarande behöver ett klubbhusinbjudan, så kan de kringgå detta hinder och uppleva den nya vägen för att utforska drop-in-ljudtrenden.”

Från musik till live-ljud

Spotify sa att man planerar att utvidga Locker Room till en ”förbättrad live-ljudupplevelse” för dess skapare och fans. ”Skapare och fans har efterfrågat liveformat på Spotify, och vi är glada över att vi snart kommer att göra dem tillgängliga för hundratals miljoner lyssnare och miljoner skapare på vår plattform”, Gustav Söderström, chef för forsknings- och utvecklingschef på Spotify, sa i ett pressmeddelande. ”Världen vänder sig redan till oss för musik, podcasts och andra unika ljudupplevelser, och den här nya live-ljudupplevelsen är ett kraftfullt komplement som kommer att förbättra och utöka den on-demand-upplevelse vi erbjuder idag,” tillade han. Spotify är inte det enda företaget som skiftar till ljud. Twitter-utrymmen är det mest uppmärksammade exemplet på att försöka utnyttja sociala chattupplevelser utan video, säger University of Oregon journalistprofessor Damian Radcliffe i en e-postintervju.

”Det har varit en rad klubbhuskopior i Kina, och närmare hemmet ryktas Facebook också om att utveckla sin egen tjänst,” tillade han. Berättande innehåll passar naturligt för sociala interaktioner, påpekade David Ciccarelli, VD för Voices.com, en marknadsplats för röstaktörer, i en e-postintervju. ”Tänk på musik och berättelsetid runt elden på sommarlägret till företagsmässor som kombinerar nycklar med musikföreställningar,” tillade han. Live-ljud kommer att utnyttja Spotifys ekosystem, användardata och rekommendationer / upptäcktsverktyg för att ansluta användare i sitt ekosystem med relevanta levande rum, sa Eric Dahan, medgrundare av influensernätverket Open Influence, i en e-postintervju. ”Dessutom kan Spotify hjälpa podcasts att utnyttja sin befintliga publik och lyssnarbas för att driva närvaro och lyssnare för deras live-sessioner,” tillade Dahan. ”Att konsolidera de två kommer att skapa massiva synergier för podcasters (såväl som artister), vilket minskar förslitning och ökar tillgängligheten för nya användare. Detta kan placera Spotify som standardljudapp för podcasters.”

Popularitetstävling bland appar

”Klubbhuset har skjutit i höjden i popularitet, delvis för att dess inbjudan-endast medlemskapspolicy ger det en faner av exklusivitet,” sade Radcliffe. ”Det är nytt och fräscht – det nya heta i Silicon Valley-blocket.” Och det är fokuserat på röst, som fortfarande är innovativt för sociala medier. De flesta sociala nätverk har antingen varit textbaserade eller mer visuella i sitt överklagande. ”” I klubbhuset vandrar du från rum till rum, vet inte riktigt vad du ska få. ” Det faktum att du aldrig riktigt vet vad du får när du går in i klubbhuset ökar dess attraktion, sade Radcliffe. ”I klubbhuset vandrar du från rum till rum, utan att veta riktigt vad du ska få,” tillade han. ”Det är en anmärkningsvärd skillnad från de flesta sociala nätverks algoritmiska karaktär.” På klubbhus och liknande appar, som hoppar in och ut från temat ”rum”, kan användare höra röster från människor runt om i världen om en mängd olika ämnen. ”Jag har varit i många rum där människor har kallat upplevelsen” livsförändrande ”. Jag var i ett rum för älskare av asiatiska desserter där människor blev chockade över att så många människor från olika bakgrunder och platser alla gillade samma till synes obskyra livsmedel, ”sa klubbhusanvändaren Michael Freeby i en e-postintervju.” Det kan vara stora grupper av människor brinner för Britney Spears eller Cardi B eller Metallica. Det kan vara stora grupper av människor som brinner för fiske. ”