Skip to content

Varför ’MLB The Show 21’ kan betyda fler konsolspel

24 de juni de 2021
GettyImages 1229542082 d3dcab526ad2416989c97f89af346426

Viktiga takeaways

  • MLB The Show 21 kommer att hoppa till Xbox för första gången i år.
  • Spelet kommer att vara den första exklusiva PlayStation som släpps på en konkurrentens konsol.
  • Experter och spelare hoppas att detta kan leda till att framtida exklusiva släpps också på flera plattformar.

Xbox-utgåvan av MLB The Show 21—tidigare exklusivt för PlayStation-konsoler – skulle kunna vara en ny tidsålder för förstapartyspel på flera plattformar. Sedan debuten 2006, MLB The Show har exklusivt varit tillgängligt på PlayStation-konsoler. Men ett nyligen meddelande från Sony det MLB The Show 21 skulle anlända till Xbox samtidigt som PlayStation-utgåvan har gjort att spelare undrar om ”konsolkrig” från tidigare generationer äntligen försvinner. ”Jag har haft massor av PS-exklusiva Sony har släppt genom åren som Gud av krig, Ghost of Tsushimaoch Marvel’s Spiderman för att nämna några, berättade Yasir Nawaz, en digital innehållsproducent på PureVPN och en ivrig PlayStation-fan Lifewire i ett e-postmeddelande. ”Samtidigt har det varit tider som jag velat spela Halo och kör genom de orörda omgivningarna som erbjuds av Forza Motorsport serier.”

Sanningen om MLB The Show

PlayStation exklusiva titlar, som MLB The Show 21, att visas på Xbox eller till och med PC är nästan revolutionerande. Konsolen exklusivt har varit en grundläggande del av spel så länge PlayStation och Xbox har funnits.

En Xbox Series X och en PS 5 upprättade bredvid varandra på ett nöjescenter med en TV.

Detta förändrades 2016, när Xbox introducerade Xbox Play Anywhere, som också förde alla förstaparts Xbox-spel till Windows 10-butiken. Med MLB The Show 21 släppa på Xbox, spelare är glada över utsikterna till framtida PlayStation-spel som kommer att visas på Xbox också. ”Det senaste partnerskapet mellan Sony och Microsoft betyder att jag och andra spelare som har haft liknande önskningar snart kan få vad vi vill”, berättade Nawaz för oss via e-post. Tyvärr kan det som kan verka som en revolutionerande förändring av spel bara bli finstilta i ett nytt licensavtal mellan Sony och Major League Baseball (MLB). I december 2019, ett pressmeddelande som beskriver några stora förändringar av licensen för MLB The Show delades. I posten avslöjade MLB att Major League Baseball Players Association (MLBPA) och Sony Interactive Entertainment hade nått ett nytt avtal för att ta serien till ytterligare plattformar redan 2021.

Därför att MLB The Show är ett licensierat spel utvecklat av Sonys San Diego Studio, det slutgiltiga beslutet för var det släpps faller på MLB. I slutändan har detta fått vissa användare på Twitter att känna sig som det senaste steget att ta med Showen 21 till Xbox var helt enkelt Sony som försökte behålla sin licens för serien. Detta är ett sentiment som journalister också delade. Sony har dock inte erbjudit något officiellt uttalande i frågan.

Samlas

Huruvida beslutet var upp till Sony eller inte ändrar inte att flerplattformsversioner av framtida förstapartsspel är möjliga. Sony har redan tagit med sig en av sina exklusiva konsol, Horizon Zero Dawn, till PC förra året.

En trailer för Demons Souls nämnde också en PC-release och en anteckning om att komma till ytterligare plattformar. Trailern ändrades snabbt och Sony förnekade senare alla planerade utgåvor av titeln på någon annan plattform än PS5.

MLB The Show kanske inte vad vissa anser vara ett riktigt första partispel, men det betyder inte att det inte finns plats för detta ögonblick att växa till något mer. ”Det senaste partnerskapet mellan Sony och Microsoft innebär att jag och andra spelare som har haft liknande önskningar snart kan få vad vi vill.” ”Den mest uppenbara fördelen kommer att vara det större antalet spelare som spelar dessa spel”, sa Nawaz via e-post och hänvisade till möjligheten att PlayStation-exklusiva kommer till Xbox i framtiden. Nawaz noterade också att fler exemplar som finns tillgängliga på flera plattformar också kan leda till mer försäljning, vilket i sin tur gör det möjligt för utvecklare att förbättra och skapa ännu fler upplevelser för spelare att njuta av. Sony har inte erbjudit några officiella uttalanden om huruvida de avser att ta med andra förstapartitlar till Xbox eller till och med PC, så vi får vänta och se hur stor påverkan Show 21-talet Xbox-release har på framtiden av konsolen exklusiva.