Skip to content

Varför Netflix vill att du ska ta en paus

16 de juni de 2021
GettyImages 1034734336 7f9bab829f4b4f9792e9003783675237

Viktiga takeaways

  • Netflix testar en funktion som gör det möjligt för prenumeranter att ställa in en timer för deras visningsperiod.
  • Ett visningsavbrott förlänger batteriets livslängd på enheter och ger din hjärna vila, säger observatörer.
  • Med så mycket tid hemma det senaste året på grund av pandemin har skärmtiden ökat för många vuxna.

Netflix testar en ny funktion som gör det möjligt för prenumeranter att ställa in en timer för sin visningsperiod. Experter säger att det är en bra idé att ge din hjärna en paus från binge-watching. Den nya funktionen – endast tillgänglig på utvalda Android-enheter och för närvarande begränsad till vuxna profiler – låter dig välja mellan fyra inställningar: 15 minuter, 30 minuter, 45 minuter eller slutet av showen. Appen stannar i slutet av timern. observatörer säger att ett visningsavbrott kommer att förlänga batteriets livslängd på enheter och ge din hjärna vila. ”Om folk vill begränsa tiden de streamer är timers mycket värdefulla”, sa Paul Levinson, professor i kommunikation och medievetenskap vid Fordham University, i en e-postintervju. ”Om en strömmande TV-serie är bra blir det svårt att vända sig bort från det och göra något annat. För mycket mediekonsumtion kan inte ge tillräckligt med tid för arbete, sysslor och andra viktiga aktiviteter.”

Pandemi Binge-Watching

Med så mycket tid hemma det senaste året på grund av pandemin har mängden skärmtid ökat för många vuxna, säger Meghan Marcum, psykologchef på mentalvårdsbehandlingscentret A Mission for Michael, i en e-postintervju. ”Om den nya normalen blir en rutin kan det betyda mindre tid på att interagera med vänner och familj”, tillade hon. ”För mycket mediekonsumtion kan inte ge tillräckligt med tid för arbete, sysslor och andra viktiga aktiviteter.” Att titta på en skärm under en längre period kan orsaka ögonspänning, sömnstörningar och svårigheter att fokusera, sa Marcum. Det kan också leda till en ökad risk för fetma, förlust av kognitiva förmågor och problem att umgås med andra. ”För mycket tid borta från verkligheten kan också ge förvrängd uppfattning om vad som är verkligt eller leda vissa tittare att bli desensibiliserade för våld och andra former av trauma”, säger Marcum. ”Dessa problem tenderar att uppstå gradvis över tid, dock [and] Att begränsa skärmtiden kan vara ett proaktivt steg för att avvärja några av dessa potentiella problem. ”

kvinna som använder sin tablett i sängen på natten

Marcum rekommenderar att du använder appar som övervakar din visningstid, inklusive frihet, skärmtid och middagstid, men inte alla experter säger att du behöver en app. Enligt Levinson är den mänskliga hjärnan ”fortfarande den bästa enheten för att hålla reda på vår streaming.”

Kan Netflix vara beroendeframkallande?

Medan Netflix kan hjälpa till att fördriva tiden, tror Will Malnati, VD för medieföretaget At Will Media, för mycket binging kan vara beroendeframkallande. ”Ju mer du integrerar Netflix i ditt liv, desto mer blir din törst efter det”, sa han i en e-postintervju. ”Jag tycker att det med Netflix är nästan alltintagande. När du tittar på det är det vanligtvis allt du gör.” ”Om den nya normalen blir en rutin kan det betyda mindre tid att interagera med vänner och familj.” Andra former av media är mindre påträngande, sa Malnati och förklarade hur människor lyssnar på podcasts medan de utför andra aktiviteter som att träna, sysslor eller resa. ”Det kan lägga till, snarare än att ta bort, balansen från ditt liv”, sa han. ”Du kan tänka på poddsändningar som något du faktiskt” konsumerar ”men det kräver inte lika mycket av din uppmärksamhet.”

Användare bör söka alternativ till överkonsumtion av underhållningstjänster som Netflix, säger Malnati, som också är en podcastproducent. ”Jag tror att majoriteten av konsumenterna ställer in sig på Netflix för underhållning, och det är ofta svårt att komma smartare ut eller känna sig som om man har fått information”, sa han. ”Det som är trevligt med podcastutrymmet är att det växer så snabbt – det finns så många alternativ för vem och var du vill hämta din information från – så var det inte ens för bara några år sedan.” Som någon som spenderar alldeles för mycket tid på Netflix kommer jag att testa den nya tidsgränsfunktionen så snart den rullar ut till mina enheter. Det stora utbudet av avsnitt som finns tillgängliga på tjänsten har allvarligt minskat min produktivitet. Jag kommer säkert att minska min visningstid så snart jag har tittat på det The Great British Baking Show. En säsong nere, bara sju till.