Skip to content

Varför Pokémon Legends: Arceus har några fans glada

4 de juli de 2021
Pokemon Legends ARceus 1 ec72a0df040841d7ba296990bff388de

Viktiga takeaways

  • Nintendo avslöjade nyligen en ny öppen värld, action-RPG i Pokémon World.
  • Pokémon Legends: Arceus kommer att utforska de första dagarna i Sinnoh-regionen och områdets första Pokédex.
  • Legends ser ut att leverera funktioner som fans har efterfrågat.

Pokémon Legends: Arceus är en chans för Game Freak att leverera en riktig nästa generation av Pokémon genom att gräva djupare i sina RPG-rötter, något fans har bett om. Medan spelare hoppades att hoppet till Nintendo Switch skulle driva serien framåt, Pokémon Sword and Shield lämnade många besvikna, inklusive mig själv. Lyckligtvis ser det ut som Pokémon Legends: Arceus kommer äntligen att leverera de större, bredare världar och RPG-system som spelare har längtat efter. ”Det är det första Pokémon spelet någonsin med ett RPG-koncept med öppen värld, ”berättade Roger Senpai, en ivrig fan av serien, Lifewire via e-post.” Som en Pokémon fan som spelar de handhållna spelen, jag skulle älska utforskningsaspekten av spelet i 2D och få se nya delar av regionen. Men jag undrade alltid hur Pokémon skulle se ut och känna i en 3D-värld där utforskning var huvudfokus. Med Pokémon Legends: Arceus, vi får äntligen se det här! Jag är väldigt glad över det här kommande spelet. ”

En helt ny värld

Under sin 25-åriga historia har inte mycket förändrats Pokémon och hur vi spelar det. Varje region, även om den ibland är större än den förra, erbjuder samma slinga av fångst Pokémon, slår gymledare och samlar märken. Det är en beprövad formel som har blivit mer tröttsam än innovativ, särskilt de senaste åren. Med Pokémon Legends, Game Freak har en ny start.

Inte bara tar spelets berättelse spelarna till en tid som inte har utforskats förut – vi kommer att sätta ihop den första Pokédex i Sinnoh-regionen – det kommer också att introducera flera nya mekanikspelare som har väntat på. Mest anmärkningsvärt bland dessa mekaniker är förmågan att fritt ströva runt världen och fånga Pokémon utan att behöva vänta på slumpmässiga möten. Visst, många av de viktigaste posterna i serien erbjuder utforskning av världen i viss utsträckning, men det är inte alls lika djupgående som vad vi har sett hittills i Legender avslöja. Baserat på vad vi har sett hittills ser det ut som om Pokémon kommer att visas i världen i realtid. Detta hände en del under 2019-talet Pokémon Sword and Shield, men inte på den nivå som den visas i Legender. Utöver den öppna världens Pokémon-fångst kan du också smyga och rulla genom högt gräs för att förbli dold. Detta bör göra att utforska Sinnoh-regionen mycket mer uppslukande och fascinerande, särskilt för långvariga fans som har tröttnat på den nuvarande formeln.

One For the History Books

Till skillnad från tidigare Pokémon spel, som har fokuserat kring formeln att fånga Pokémon, slå gymledare och bli känd, Legender ser ut att hålla en djupare, mer RPG-liknande historia. Spelare kommer att gå in i skorna hos en av de första Pokémon-tränarna i Sinnoh-regionen när de arbetar för att fylla i de allra första Pokédex i området.

Skärmdump från Pokémon Legends Arceus.

Legendariska Pokémon Arceus är också i centrum för äventyret, och dess ursprung omfattas av mysterium och intriger. Att kunna blanda den grindiga naturen att fånga Pokémon med en djupare berättelse är en massiv förändring från tidigare titlar. Sinnoh, hemmet för Pokémon’s Generation 4, är en som många kommer ihåg på grund av Pokémon Diamond, Pearl, och Platina. Med Legender, vi får resa tillbaka till det förflutna och utforska hur regionen blev en sådan ikon i Pokémon-universum och förhoppningsvis lära oss några nya saker om det på vägen.

Framtiden för Pokémon

Inte alla är glada över förändringarna som Pokémon Legends gör dock. Jenna, ett långvarigt fan av serien, pratade med oss ​​via e-post. ”Jag är preliminärt upphetsad, men lite tveksam,” sa hon. ”Människor har drivit på Pokémon i öppen värld ett tag, men jag älskar ärligt talet strukturen i de ursprungliga spelen – de nya städerna, kämpar med en gymledare i varje, tränar etc.” För fans som Jenna, som inte är säkra på den mer öppna världen Legender, det verkar inte som att Game Freak vill göra det till den verkliga framtiden för serien. Istället verkar många användare tro det Pokémon Legends: Arceus är bara den första i en kommande rad av spin-offs.

Om detta är sant återstår att se. Men det förändrar inte det faktum att Legender har potential att driva serien längre än någon annan post har. En ny öppen värld att utforska och ett fascinerande dyk i bakgrunden till Generation 4: s vackra region kan vara ett friskt andetag som fans har hållit ut för.