Skip to content

Varför PS5: s konstiga designval i slutändan inte spelar någon roll

16 de juli de 2021
ps5crop 2a2c0d65aafa4c2f80155773b9cbd073

Viktiga takeaways

  • PS5 är en av de största konsolerna i det senaste minnet.
  • Många tycker att designen är attraktiv.
  • Det handlar mer om de spel det möjliggör än hårdvaran, säger experter.

Från det futuristiska exteriören till det snyggt sammansatta interiören kan PS5-udda designalternativ få vissa spelare att skaka på huvudet, men i slutändan spelar konsolens utseende ingen roll så mycket som den programvara det ger liv. Sedan den ursprungliga hårdvaran avslöjade har många användare talat om de udda designval som Sony har gjort med PlayStation 5. Bekymmer om utseendet på PS5 hoppade tillbaka i rampljuset nyligen när en video som beskriver den interna layouten på PS5 släpptes av Sony. I videon riva Sony ner PS5 helt och visar hur lätt det ska vara för spelare att uppgradera de interna komponenterna. ”Sonys beslut att göra Playstation 5 mer uppgraderbar och anpassningsbar denna generation kan vara en riktig spelväxlare”, säger den prisbelönta författaren och spelaren Alex Beene i en e-postintervju. ”Tanken med att ha lätt utbyggbara minnesalternativ och sidopaneler som kan bytas ut för anpassade alternativ verkar så mycket bättre än utbudet av specialkonsoler som vi har vant oss vid att se varje konsolcykel.”

En genomtänkt design

Masayasu Ito, EVP för hårdvaruteknik och drift vid Sony Interactive Entertainment skrev i ett blogginlägg om utvecklingsteamets engagemang för PS5: s utseende och anpassning. ”Vårt team värdesätter en väl genomtänkt, vackert designad arkitektur”, skrev Masayasu Ito i blogginlägget. ”Inuti konsolen är en intern struktur som ser snygg och snygg ut, vilket innebär att det inte finns några onödiga komponenter och designen är effektiv. Som ett resultat kan vi uppnå vårt mål att skapa en produkt med hög grad av perfektion och kvalitet. ” Engagemang för designen förändrar inte det faktum att många användare har varit helt förbluffade över hur PS5 ser ut. När konsolen först avslöjades tog vissa Twitter-användare att göra memes om den yttre designen, och gick till och med så långt att håna PS5-enheterna som mer liknade generiska tekniska artiklar som routrar och hårddiskar. ”Jag är helt golvad av hur stor Playstation 5 fysiskt är.”

Det här är enormt

På frågan om konsolens storlek svarade Beene: ”Jag är helt golvad av hur stor Playstation 5 är fysiskt. Utrymmet i rymdåldern är underbart och får det att kännas som framtidens konsol, men Sony släpper en enhet här massivt 2020 när tyngden i flera år har legat på att göra tekniken smalare och smidigare verkar oerhört konstigt. ” Beene har inte heller fel på storleken på konsolen. Tillbaka i början av september avslöjade Jim Ryan, VD och koncernchef för Sony Interactive Entertainment de exakta specifikationerna för PS5 i ett inlägg på PlayStation-bloggen. Med cirka 390 mm x 104 mm x 260 mm är PS5 större än någon annan konsol, nuvarande eller kommande.

Inte alla ser ut

Bekymmer för utseendet på PS5 bleknar i jämförelse med spänningen kring den kommande konsolen. Med konsol exklusiva titlar som Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Moralesoch till och med en uppföljare till 2018-talet Gud av krig, PlayStation-fans har mycket att se fram emot. I själva verket tror Beene att det handlar om spelen, inte konsolen. ”I slutet av dagen, så stor och konstig som delar av konsolen ser ut, tror jag att det är programvaran som betyder mest”, sa han. ”Spel som Spider-Man: Miles Morales och God of War 2 kompensera alla problem jag har med PS5: s design. Min förbeställning är inlåst. ”Som med tidigare generationer ser det ut som om framgången för Sonys konsol kan komma ner till vilken typ av spel och unika upplevelser företaget har att erbjuda.

Kommer ut på toppen

Trots de olika reaktionerna på PS5 finns det fortfarande en hel del spänning kring Sonys kommande konsol. Förbeställningar såldes omedelbart efter ett överraskningsmeddelande, och användarna har tillbringat de senaste veckorna för att försöka fånga upp några extra enheter som säljs. Beene är inte heller den enda glada. Många Twitter-användare har också delat tweets som berömmer konsolens utseende och den prestanda som Sony lovar. När allt är sagt och gjort kommer vikten av PS5: s design och utseende allt ner till hur du känner för Sonys nästa generations konsol som passar i ditt underhållningscenter, för många spelare som Alex är programvaran den viktigaste delen av upplevelsen .