Skip to content

Varför PvP kunde förstöra Diablo 4 för vissa spelare

26 de juni de 2021
Diablo IV Rogue Key Art d13d8cb4bfa84908a67e7c0852213b5e

Viktiga takeaways

  • Diablo 4värld som alltid är online kommer att innehålla olika PvP-zoner för spelare att utforska.
  • Utan korrekt balansering kommer spelare att kunna odla PvE-innehåll och sedan överväldiga andra i PvP-områden.
  • En obalanserad PvP kan leda till att spelare blir frustrerade eller helt undviker innehållet.

Diablo 4 kommer att ha PvP-zoner, men de flesta spelare kommer troligen att undvika dem. Blizzard avslöjade nyligen massor av nya detaljer om sin kommande action-RPG, Diablo 4, inklusive det faktum att den kommer att innehålla zoner som är utformade med innehåll från spelare mot spelare (PvP). Även om idén kanske låter tilltalande i början, kan en närmare titt på vad vi för närvarande vet om den leda till mer frustration från spelare. ”Diablo 3 missade märket för många spelare sedan dess Diablo 2 PvP var en sådan kärnaspekt. Tyvärr PvP in Diablo 2 ledde till några negativa upplevelser för vissa eftersom det var mycket sorg involverat, ”sa Bill Elafros, medgrundare av BEAT Invitational, till Lifewire via e-post.” Jag tror Diablo 4 ser ut att vara en mellanväg mellan de två med en del innehållande PvP snarare än var som helst och överallt. ”

Alltid online, alltid ansluten

Det här är inte första gången Diablo serien har starkt presenterat multiplayer – 2000-talet Diablo 2 hade det också – men det är mer anmärkningsvärt den här gången eftersom spelet kommer att innehålla komponenter som alltid är online och kommer att vara låsta till specifika områden istället för specialgjorda matcher. ”Jag tror att Diablo 4 ser ut att vara en mellanväg mellan de två med en del innehållande PvP snarare än var som helst och överallt.” Till skillnad från tidigare Diablo spel, som hade instanser för en spelare som du kunde öppna för andra, hela Diablo 4 ’s värld och berättelse kommer att vara inom en delad värld. Du kommer att kunna se andra spelare roaming runt och slutföra uppdrag, liknande hur du kan se dem i massiva multiplayer online rollspel (MMORPG) som World of Warcraft. Det betyder också att du kan springa in i PvP-zoner när som helst utan att behöva ange specifika spellägen.

Låna från andra

I Diablo 4, kommer spelare att kunna gå in på Fields of Hatred, områden där alla spelare kan attackera en annan. Gå in i dessa områden undernivlade eller underförberedda, och du kommer säkert att betala. Det är ett system som liknar de mörka zonerna som finns i Ubisoft Divisionen och Division 2, och det tycks till och med låna några av de mindre önskvärda egenskaperna i systemet också – som att samla in Shards of Hat kan du rensa i en ritual som markerar dig för alla andra spelare i zonen.

Diablo IV karaktär inventering skärm

Medan Divisionen har sett en del kontroverser över spelet som tvingar spelare in i Dark Zone att gå vidare, Diablo 4PvP är inte alls bunden till progression. I stället kommer Shards of Hat som du rengör bara att användas för att låsa upp kosmetiska föremål. Detta är ett steg i rätt riktning, speciellt för dem som fortfarande vill njuta av alla aspekter av spelare mot miljö (PvE) i spelet. Men trots att inte följa helt in Divisionens fotspår, det finns fortfarande några problem med Diablo 4PvP-läge, särskilt balanseringen av växlar mellan PvE- och PvP-möten.

Hitta balansen

Eftersom PvP inte kommer att vara knuten till någon specifik progression eller specialutrustning för spelare att låsa upp, kommer PvE-rustning och vapen att användas för att driva de olika mötena mellan spelare och spelare som förekommer inom Hatens fält. Detta lämnar mycket utrymme för att balansera frågor, något som Blizzard inte verkar bry sig om att ändra. Joseph Piepiora, ledande systemdesigner på Diablo 4, berättade för Windows Central att laget vill bli av med tanken att PvP ska vara rättvis, istället fokusera på idén om ”hög risk motsvarar hög belöning.” När som helst under din genomgång av hatfältet kan du hitta dig själv mot ett lag som är mycket starkare och bättre inriktat än du, vilket i huvudsak tvingar dig till en kamp du inte har en chans att vinna.

Detta kan vara frustrerande för spelare, särskilt om någon av dem av misstag går in i PvP-områdena. Om du inte har någon erfarenhet av PvP i spel som Diablo 4, då är det osannolikt att du blir nöjd med att bli helt förstörd av mycket kraftfullare spelare. Ja, du kan argumentera för att det är en risk som spelare tar, men det betyder inte att de kommer att gilla det, och det kan leda till att vissa spelare överger det helt om inte utvecklarna tar itu med det. ”Den största utmaningen jag ser är hur de kommer att balansera PvP-färdigheter och PvE”, sa Elafros. ”Kanske kommer det att likna WoW med olika växellådor.”