Skip to content

Varför Qualcomms Snapdragon 870 5G förändrar spelet

17 de juni de 2021
qualcommsnapdragon8705g 11f0ce7bdd464e67ae5deb50aa8989db

Viktiga takeaways

  • Qualcomms nya Snapdragon 870 5G ger mer kraft än tidigare generationer.
  • Snapdragon 870 5G kommer att ge skrivbordskvalitet till mobila enheter.
  • De första enheterna med 870 5G anländer under Q1 2021.

Smartphones fortsätter att ge mer kraft till våra fingertoppar, och Qualcomms nya Snapdragon 870 5G kan spela en avgörande roll i nästa generation av mobil datorer. Samsung och Apple har kanske precis släppt sina senaste flaggskeppstelefoner, men chipset-tillverkaren Qualcomm ser redan på framtiden. Företaget tillkännagav nyligen Snapdragon 870 5G, det senaste i sin 5G-serie. Liksom tidigare iterationer kommer 870 5G att erbjuda bättre anslutning, mer kraft och ett förnyat fokus på att ge skrivbordskvalitet till mobila enheter. ”870 levererar klassens bästa 5G-prestanda med topphastigheter på upp till 7,5 Gbps och stöder alla de mest använda regionerna och frekvensbanden”, säger Weston Happ, produktteknikchef på Merchant Maverick, via e-post. ”Detta gör 870 till ett riktigt globalt chip med förmågan att leverera streaminginnehåll på skrivbordsliknande kvalitetsnivåer för att möta kraven från de mest kräsna mobilkunderna.”

Du har makten

Sedan introduktionen av iPhone 2007 har mobila enheter stadigt utvecklats från de grundläggande tjänster de en gång erbjöd och mer mot de större roller vi har litat på att datorer ska uppfylla. Enkla applikationer som miniräknare, kalendrar och fotografering av dålig kvalitet gav snart plats för mer avancerade element som 3D-spel, fotoredigering och till och med professionella kamerasystem. Med varje iteration av Snapdragon-chipset har Qualcomm arbetat för att optimera sitt chip, och 870 5G bygger upp all den upplevelsen för att tillhandahålla spel på skrivbordskvalitet direkt på din smartphone. En förstärkt Kyro 585-processor är i mitten av Snapdragon 870 5G, vilket ger med sig klockhastigheter på upp till 3,2 GHz – för närvarande den snabbaste tillgängliga i mobilområdet (eftersom Apple inte har listat några faktiska kärnhastigheter för sin A14 Bionic chipsets). Dessa högre hastigheter hjälper 870 5G att hålla jämna steg med din smartphones arbetsbelastning utan att oroa dig för att den saktar ner.

Pokemon Go körs på en Samsung-telefon med en Electabuzz på skärmen

Kyro 585 CPU kommer också att vara till nytta när du spelar de senaste spelen, som kommer att använda den förstärkta klockhastigheten tillsammans med chipsetets inkluderade Adreno 650 GPU. En stor skillnad mellan 870 5G och Qualcomms tidigare chips är dock möjligheten att uppdatera grafikdrivrutinerna, vilket hjälper till att lösa prestandaproblem utan att behöva en fullständig OS-uppdatering. Qualcomm säger också att 870 5G stöder rendering på skrivbordet, hyperrealistisk grafik och till och med realtidsoptimering i realtid. Den nya chipset kommer också att innehålla Qualcomm Game Smoother, som kommer att fungera tillsammans med Adreno Fast Blend för att ta bort janky ramar och göra komplexa bilder sömlöst.

Att leva i en mobil värld

Bättre hastigheter och processorkraft är ett måste, särskilt i en värld där så många fortfarande litar på sina telefoner för att utföra uppgifter de brukade slutföra på ett skrivbord. Vad som gör framstegen i enheter som Snapdragon 870 5G så viktiga är hur den nya chipset gör det möjligt för oss att suddiga linjerna som skiljer stationära och mobila datorer.

Ju mindre vi måste lita på olika enheter, desto mer öppen teknik blir för alla. Fotografering är ett perfekt exempel på hur mycket inflytande mobila enheter kan ha på globala industrier. Innan den senaste uppgången av ”professionella” kameror i smartphones, fotografer litade på dyra kameror för att göra sina jobb. Dessa kameror krävde ofta flera linser och en dator som kan köra fotoredigeringsprogramvara utan att stöta på problem. Ibland behövde fotografer till och med äga flera kameror för att göra sitt jobb.

Men nu kan Qualcomms Snapdragon 870 5G ytterligare förneka behovet av blivande fotografer att äga all den utrustningen. Naturligtvis är detta bara ett exempel på hur de senaste smartphonesna hjälper till att öppna nya dörrar för branscher som ofta kräver ett högt inköp för att komma igång. ”870 hjälper också till att leverera nästa generations telefonkamerafunktioner genom sin Spectra 480 Image Signal Processor”, förklarade Happ i vår e-postintervju.

”Denna processor kommer att tillåta telefontillverkare att tillhandahålla upp till 200 megapixel fotoinspelning och 8K videoinspelning vid 30 FPS med 10-bitars färgdjup. Med specifikationer som dessa kan dagarna med en dedikerad kamera, även för de viktigaste händelserna, bli ett minne blott. ” Teknik kan göra våra liv enklare och Snapdragon 870 5G är Qualcomms nästa steg i processen. Snabbare hastigheter, bättre anslutning och skrivbordskvalitet på mobila enheter är ett stort steg framåt för morgondagens värld.