Skip to content

Varför saknade de stora spelen inte förstörde Sonys tillstånd

15 de juni de 2021
KENA SOP LW afc2857654494ce796a9141efc80b25e

Viktiga takeaways

  • Sonys största kommande PS5-exklusiva var en utebliven show på företagets första State of Play sedan lanseringen av nästa generations konsol.
  • Medan nyheter om nästa Gud av krig och Horisont bidrag var särskilt frånvarande, presentationen innehöll massor av lovande uppdateringar och tillkännagivanden för 10 spel.
  • Händelsens största avslöjande var Final Fantasy VII Remake kommer till PS5 med ett nytt berättelsekapitel.

Sonys 30 minuter långa State of Play-evenemang saknade förstaparts tunga hitters God of War: Ragnarok och Horizon Forbidden West. Medan vissa fans kan ha varit besvikna försökte showen att kompensera för frånvaron av dessa titlar med en hel del andra uppdateringar och avslöjar. Denna digitala händelse följer lanseringen av Sonys PlayStation 5-konsol förra hösten. Medan många av oss fortfarande kämpar för att få tag på den eftertraktade konsolen, visade förhandsvisningshändelsen åtminstone några lovande spel vi kan se fram emot att spela när vi äntligen har säkrat ett system. Många andra händelser har gått virtuellt på senare tid inför den pågående pandemin. Långvarig journalist Jason Fanelli kände att Sony gjorde rätt av sina fans, även med det stora spelet no-shows. ”Genom att visa 10 kommande PS5-spel,” sa han i en e-postintervju, ”både helt nya titlar och uppgraderingar för befintliga titlar gav de fansen något att se fram emot.”

Spelar Catch Up

Återvändande skärmdump med fiende och huvudperson

Fanelli citerade det aktuella, instabila tillståndet i världen som en anledning till Sonys eventuella ovilja att uppdatera fans på dessa större projekt. ”Eftersom effekterna av pandemin börjar ta tag i branschen”, sa han, “jag kände att Sony spelade en anständig hand med de kort de hade. Sony själva vet förmodligen inte vad som kommer att finnas tillgängligt för dem 2021, så de tyckte att det var bäst att hålla saker som [anticipated hit games] Horisont och Gud av krig nära bröstet, och jag förstår det. ” Alex Avard från GamesRadar + delade liknande känslor, till och med förmedlade entusiasm för evenemanget som avstår från big-hype för att ge spotlight till några mindre titlar. ”State of Play presenterade Sonys engagemang för mångfald av genre, ton och budget och presenterade en eklektisk blandning av indie- och AAA-titlar som exemplifierade mediets sortiment på en vanlig scen”, skrev han. ”Som ett resultat såg inget spel ut som det andra, och det var ganska mycket för alla.”

Uppdateringar och fläktfavoriter

Final Fantasy VII Remake med Yuffie Kisaragi

För att vara säker inkluderade presentationen massor av lovande indie-relaterade uppdateringar och avslöjar, från en ny titt på Kena: Bridge of Spirits – som har byggt liv sedan Sony presenterade det vid deras Future of Gaming-evenemang förra sommaren – till Sifa, en ny kampsportstridare från Absolver utvecklare Sloclap. Medan andra mindre poster, t.ex. Retur och Oddworld: Soulstorm, fick också stora bitar av tid för att visa upp nytt spel och erbjuda uppdateringar, evenemanget handlade inte helt om de små killarna. Faktum är att presentationen avslutades med en avslöjande knuten till en av förra årets största utgåvor, Final Fantasy VII Remake. Square Enix hyllade uppdatering om fansens favoritpost kommer till PS5 den 10 juni, komplett med ett nytt fotoläge och mer prestanda och visuella förbättringar än du kan skaka ett Buster Sword på. ”Inget spel såg ut som det andra, och det fanns ganska mycket för alla.” Den större nyheten är dock att PS5-versionen, dubbad Final Fantasy VII Remake Integrade, innehåller en helt ny berättelseepisod med Yuffie Kisaragi från det ursprungliga spelet. PS5-versionen blir en gratis uppgradering för dig om du redan har köpt spelet på PS4, men du måste ponnera upp ett ännu inte tillkännagivet pris för det extra kapitlet. Det är också viktigt att notera att detta berättelsevidande innehåll inte kommer att finnas tillgängligt på senaste generationens konsoler, inklusive PS4, en intressant rynka som Fanelli tror skulle kunna öka efterfrågan på den redan omöjliga att hitta PS5. ”Den ena gruppen jag kan se med ett nytt fokus på att få en konsol är Final Fantasy fanbase, efter Square Enix kloka drag som gör det nya DLC-avsnittet PS5-exklusivt, ”sa han.

Det handlar om nedsänkning

Kanske mer spännande än något spel avslöjar, åtminstone för alla som har upplevt den extra nedsänkning som levererats genom PS5: s DualSense-kontroller, var nyheter som en meddelad hamn Crash Bandicoot 4: It’s About Time kommer att utnyttja tekniken. Kringutrustningens haptiska återkoppling och anpassningsbara utlösarfunktioner fick mycket kärlek från både spelare och kritiker när konsolen släpptes, men det är ännu inte avgjort om tekniken kommer att fortsätta att integreras och utvecklas på lång sikt, eller glömmas bort som lansering spelet gimmicks. Faktumet Det är på tidenDel av presentationen gick ut ur dess sätt att markera spelkontrollens funktioner – inklusive att låta spelare känna accelerationen av Crashs jetboard – verkar tala till den förra. Utöver lärandet skulle vi kunna ”verkligen känna sugen” bakifrån Det är på tidens vakuumkanon, State of Play erbjöd massor av tittar på flera spel som vi får njuta av i år. Medan frånvaron av Kratos och Aloys nästa äventyr utan tvekan var en besvikelse, fick presentationen oss inte ångra alla de sena nätterna och tidiga morgnarna som försökte säkra en PS5-förbeställning.