Skip to content

Varför spelar jag ett Harry Potter -mobilspel från 2018

5 de augusti de 2021
IMG 0001 3715900a2ec1475ea04c700f21012b91

Jag har satsat hårt på minnesfältet med mina goda vänner Hagrid, professor McGonagall och Snape. Okej, inte i verkligheten, men jag har spelat Jam City’s Harry Potter: Hogwarts Mystery under de senaste två veckorna. Jag investerade nyligen i en andra generationens 11-tums iPad Pro och innan jag köpte den visste jag att jag skulle vilja ladda ner några spel. Som en ivrig Harry Potter -fanatiker tänkte jag att detta äventyrsspel kan vara en bra första nedladdning på min nya enhet. Det finns några funktioner och designändringar som kunde ha gjort denna spelupplevelse bättre, men den hade fortfarande en fin historisk touch med olika utmaningar som testade din triviala förmåga att komma ihåg trollformler, fraser och potions från den populära serien. ”Det finns gott om Harry Potter -mobilappar där ute, men inte många av dem fångar äventyrsaspekten tillräckligt.” Se, jag valde att spela det här gamla 2018 -spelet eftersom det för det första har det högsta betyget i Apple App Store för Harry Potter spel med 4,7 av fem stjärnor av cirka 909 000 betyg. För det andra ville jag spela ett äventyrsspel med lång livslängd och Hogwarts mysterium är rankad som nr 28 på App Store -äventyrsdiagrammet. Det finns gott om Harry Potter mobilappar där ute, men inte många av dem fångar äventyrsaspekten tillräckligt. De andra spelen jag stötte på var huvudsakligen bara Harry Potter tema pussel och matchande pärla spel. Ick. Så, ärligt talat, varför inte ta ett spel som har störst möjlighet att jag älskar det?

Reeling Me In

Jag kunde designa min egen spelande karaktär! Även om jag är lite ledsen kunde jag inte välja en låg surrad frisyr som min egen eftersom jag valde en kvinnokaraktär, jag gick med en kort isblond pixie cut istället. I de flesta spel jag har spelat har jag fått fullständiga maskulina och feminina funktionsalternativ, oavsett kön på spelaren jag väljer. Jam City missade definitivt inclusivity -signalen på den här. Hur som helst, träffa den snygga och kvicka Wynter Stargaze. Detta namn kom helt till mig efter att jag designat henne, det var som det var tänkt att vara.

Spelarens skapade studentkaraktär i Harry Potter: Hogwarts Mystery

När jag startade spelet fick jag en inledande scen fylld med musik och cameos från klassiska karaktärer (användbart eftersom jag inte har sett filmerna på ett tag). Jag fick till och med mitt godkännandebrev till Hogwarts. Efter det njöt jag av resan till Diagon Alley för att plocka min trollstav och träffa min första vän, Rowan. Härifrån gick spelet ganska smidigt fram och avbröts inte av de typiska annonserna varannan minut. Jag sorterades in i Ravenclaw, vilket är huset jag ville ha. Som vanliga äventyrsspel får du en övergripande titt på belöningar, rum och andra saker du kan låsa upp när du går igenom nivåerna. Även om det är förenklat, var utformningen av Hogwarts campus bra, från Stora hallen till Quidditch Stadium och Charms Classroom. Jag kan säga att spelets designers verkligen hämtade inspiration från filmerna samtidigt som de tillförde en personlig touch.

Min favoritaspekt av spelet är att jag kan få vänner och ha konversationer för att vinna deras förtroende. Jag får välja mellan en mängd olika dialogalternativ, och i slutändan ju mer förtroende jag bygger med vänner, desto närmare kommer jag med dem för att ta på mig uppdrag med mig. Från de andra äventyrsspel jag har spelat (mestadels mycket Gravplundrare på min PS4) Jag får inte bygga upp sådana här relationer, även om jag ofta korsar vägar med människor.

Där spelet blev kort

Spelet är fyllt med mycket dialog, men utanför öppningsscenen finns det inte mycket ljud … Jag tyckte det var väldigt udda. Du måste läsa dialogen och nöja dig med några ansiktsuttryck och några små ljud som grymtande och skratt. Spelningen är baserad på en energistång, som många tiders spel tyvärr. Jag började med 25 enheter energi att använda, och jag har sedan dess arbetat mig upp till 27 (energistapeln ökar när jag når högre nivåer). Det är svårt att spela det här spelet längre än 10-15 minuter åt gången, för när jag har slut på energi kan jag inte gå framåt förrän jag laddar, vilket händer över tid (om du inte vill betala för mer, självklart). Det tar 4 minuter att ladda en energi, så för att bli fulladdad tar det nästan två timmar just nu. ”Det finns några funktioner och designändringar som kunde ha gjort denna spelupplevelse bättre.” Detta är mestadels olyckligt eftersom spelet också sätter en tidsbegränsning på alla uppgifter. Ibland får jag tre timmar att brygga en dryck, och om jag inte kan göra det med bara en energibar måste jag vänta och titta på spelet noga. Ibland är dessa tidsbegränsningar mer upprörande, som denna 12-timmars väntan på att mata Niffler igen. Detta är definitivt ett spel du vill få aviseringar för eftersom en avisering skickas när du har tillräckligt med energi för att slutföra en uppgift.

Feeding the Niffler i Harry Potter: Hogwarts Mystery

Det viktigaste som lockar mig med det här spelet är hur du måste slutföra charm och potion klassrumsuppgifter. För att förvärva en ny färdighet måste du tjäna fem stjärnor, och du tjänar dessa stjärnor genom att slutföra korta uppgifter som att läsa tavlan, öva vissa rörelser eller samtala om lärandeinnehållet med klasskamrater. Men konstigt nog gör du faktiskt inte dessa saker, du klickar bara igenom dem. Till exempel, om det finns en uppgift att chatta med en klasskamrat och det är värt fyra poäng mot en stjärna, trycker jag bara på den klasskamraten fyra gånger och jag slutför uppgiften istället för att faktiskt prata med personen. Varje kran tar också bort en energipunkt, så du måste verkligen hitta rätt kombination av uppgifter för att slutföra fem stjärnor och skaffa dig nya färdigheter. ”Detta är definitivt ett spel du vill få aviseringar för …” Ett sätt att komma förbi alla dessa avspärrningar är naturligtvis att spendera pengar. Du kan köpa nästan vad som helst i spelet som du kan tjäna, från energi till mynt och diamanter. Jag är en äkta Harry Potter Stan, men jag vägrar spendera pengar för att gå vidare i det här spelet. Det är 100% möjligt att slå detta spel utan att spendera pengar, men det kan ta betydligt lång tid med hur spelet är utformat. Oavsett spelets fel (och det finns många) kommer jag att fortsätta spela Hogwarts mysterium enbart för att jag är för engagerad i att slutföra spelet och kanske håller tummarna för en ny utformning av tidsbegränsningarna. Jag är främst intresserad av att ta reda på vad som hände med min bror som utvisades från Hogwarts. Åh, jag kommer också att tillbringa mycket tid i duellrummet, så jag kan vara redo om ”den som inte får namnges” bestämmer sig för att besöka mig. Visst, det är ett gammalt spel, men det har fortfarande gjort mig trollbunden.