Skip to content

Varför spelare är glada över Indiana Jones Reboot

13 de augusti de 2021
GettyImages 607390548 ed1c2b00a2d4423d87c4c73d93f3ce2e

Viktiga takeaways

  • Bethesda Softworks gör ett stort skvätt att börja 2021 med allas favoritäventyrare.
  • Spelare litar på att Bethesda är rätt hem för Indiana Jones.
  • Det nya spelet har mycket att leva upp till.

Indiana Jones’ återgång till spel är inte bara för nostalgiska fans; med utvecklare som vet vad de gör, kan det nya spelet få ett helt gäng nya fans till franchisen. Bethesda Softworks meddelade förra veckan att en ny originalhistoria med den fiktiva arkeologen och den berömda upptäcktsresande, Indiana Jones, är på gång. Det är nyheter som kom som en överraskning för många och lämnar fans i hopp om studion som tog dem Wolfenstein och Ramla ut kommer att vara det perfekta hemmet för Indy.

Även om detaljerna om spelet är knappa, förväntar sig gamla spelare att det har samma typ av högkvalitativ och expansiv öppen värld som Bethesda är känd för. Förutom den här gången kommer du att leka med en piska och fedora. ”När jag såg tillkännagivandet bildades ett litet leende på mitt ansikte”, sa Jeff Brady, grundare av spelnyhetssajten Set Ready Game, i ett mejl till Lifewire. ”Det var ett av de ögonblicken där du inte riktigt visste att du ville ha något förrän du faktiskt hörde det. Bethesda har gjort några av mina favorit open world -spel genom tiderna, och för att höra att de kommer att göra en serie spel baserade på filmer jag växte upp med var en mycket trevlig överraskning. ”

Indiana Jones, Bethesda Style

Några av Bethesdas franchiser genom åren har inkluderat The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Quake, Wolfenstein och Dishonored. Och snart kan du lägga till Indiana Jones till listan. ”Bethesda kommer oundvikligen att sätta sin egen kreativa prägel på franchisen.” ”Det kommer att bli intressant att se hur de definierar spelet från andra action-äventyrstitlar som t.ex. Outforskad, eftersom de delar mycket liknande teman ”, sa Brady.” Jag tycker att alla borde vara glada … Bethesda har i huvudsak definierat genren open world RPG med Ramla ut serier och naturligtvis The Elder Scrolls V: Skyrim, hela tiden kallad den största RPG genom tiderna. ”Brady var inte säker på om Bethesda skulle hålla fast vid sin RPG-formel eller doppa sig i ett mer linjärt berättande äventyr, men var upphetsad över att se det på något sätt.”Indiana Jones, tycka om Stjärnornas krig, är en av de franchises som sitter djupt i många människors hjärtan vilket gör dem typ av tidlösa, säger Brady. MachineGames, en systerstudio i Bethesda, kommer att utveckla spelet och efter framgångarna med Wolfenstein, ett förstapersonsskjutspel som utspelade sig under andra världskriget, kan det vara det perfekta hemmet för den nya Indiana Jones-berättelsen. Det nya spelet kommer att berätta en helt original fristående historia som ligger på höjden av den berömda äventyrarens karriär, rapporterar Lucas Film Games.

Efter framgångarna med Outforskad serien, utvecklad av Naughty Dog och producerad av Sony för PlayStation, Indiana Jones kanske redan har en hungrig fanbase för äventyrsspel.

Outforskad följer skattjägaren Nathan Drake genom fyra spel, varav ett utsågs till ett av de tio bästa spelen under decenniet. ”Det kommer att bli intressant att se hur de definierar spelet från andra action-äventyrstitlar som t.ex. Outforskad, eftersom de delar mycket liknande teman, ”erkände Brady.

Outforskad, tvärtom till Indiana Jones, började som ett tv -spel och kommer att gå till biograferna efter det framgångsrika loppet. Indiana Joneså andra sidan sågs först i filmen Raiders of the Lost Ark 1982, innan han debuterade i tv -spelet. Jones kommer att gå tillbaka till teatrarna efter en lång uppehåll Indiana Jones 5, som förväntas släppas 2022.

Förväntningar höga för Indy

Professor i University of Connecticut, Robert Bird, har varit en spelare för livet och förväntar sig alltid en stark historia och bra grafik från Bethesda. ”Bethesda Games är känt för sina kvalitetsprodukter, spel som Ramla ut visa vad de kan producera. Bethesda är tyvärr också känt för att publicera spel som behöver uppdateras dagarna och veckorna efteråt, säger han i ett mejl till Lifewire. Trots vissa bekymmer om buggar och andra problem när spelet släpps första gången, tror Bird Indiana Jones har hittat ett fantastiskt nytt hem. ”Indiana Jones -serien erbjuder en levande och spännande värld med många möjligheter för nya berättelser”, förklarade han. ”Det här är den typ av miljö där Bethesda trivs.” Det har teoretiserats att spelet kommer att äga rum på 1930 -talet, på grund av ledtrådar i trailern. Och fansen har arbetat övertid för att dechiffrera fler möjliga detaljer om spelet. Frilansjournalisten Jordan Oloman skrev på twitter att det ser ut som Indiana Jones projektet ”pågår i Vatikanstaten i oktober 1937, åtminstone för en del av det.”

Indiana Jones gick in i videospelsvärlden 1982 med Atari -spelet Raiders of the Lost Ark, långt innan Xboxes eller PlayStations. Men spelare kunde inte spela som Indiana Jones på datorn förrän Indiana Jones and the Revenge of the Ancients kom ut 1987. Totalt har över 20 Indiana Jones -spel kommit ut sedan 1982, senast LEGO Indiana Jones 2: Äventyret fortsätter, 2009. Betraktas som en klassiker genom tiderna bland 90-talets pek-och-klicka-äventyrsspel, Indiana Jones and the Fate of Atlantis ligger högst upp på listorna för det bästa Indiana Jones -spelet någonsin. Adventure Gamers utsåg det till det elfte bästa äventyrsspelet genom tiderna. Det återstår att se var det nya spelet kommer att passa in i den här klassikern genom tiderna. ”Vad Bethesda gör kanske inte nödvändigtvis uppfyller kraven från en franchisepurist”, tillade Bird. ”Bethesda kommer oundvikligen att sätta sin egen kreativa prägel på franchisen. Vi kan dock vara ganska säkra på att vad Bethesda producerar kommer att vara ett spel av hög kvalitet för en massmarknad.”