Skip to content

Varför Super Follows får motreaktion på Twitter

22 de juni de 2021
TwitterSuperFollows d8268d9059e74cb9be8230b41a39c507

Viktiga takeaways

  • Twitter kommer att introducera en betald prenumerationstjänst som heter Super Follows senare i år.
  • Användare kommer att kunna prenumerera på sina favorit Twitter-konton för särskild åtkomst till unikt innehåll.
  • De flesta Twitter-användare ville ha livskvalitetsfunktioner som en redigeringsknapp istället för mer intäktsgenerering på plattformen.

Experter säger att Twitters bristande svar på samhällsförslag kan leda till en kort livslängd för Super Follows. Twitter tillkännagav nyligen introduktionen av Super Follows, möjligheten att debitera användarna en månatlig prenumerationsavgift för åtkomst till ditt innehåll. Även om belöning av skapare för deras hårda arbete alltid är ett plus säger experter att Twitter kan möta motreaktion för att tjäna pengar på innehåll istället för att fokusera på funktioner som samhället har begärt i flera år.

”De flesta faktiska användare ville ha en redigeringsknapp innan de ville ha ett annat sätt att ge Twitter och influenser pengar direkt”, säger Jeff Ferguson, en partner på den digitala marknadsföringsbyrån Amplitude Digital, till Lifewire via e-post. ”Twitter-användare är redan den produkt som säljs till annonsörer. Tanken att betala för att göra något på denna plattform är off-book för Twitter.”

Super följande

Super Follows kommer att anlända senare i år och kommer att tillåta användare på webbplatsen för sociala medier att ställa in olika betalda prenumerationsalternativ. När du har prenumererat kan du komma åt olika tillägg till användarens innehåll, inklusive nyhetsbrev, gruppgrupper – en annan sak som Twitter för närvarande testar – och till och med ett märke som visar ditt stöd för den användaren. ”Traditionellt har de gjort det [Twitter’s] varit ganska långsam att förnya, ”sade Tim Hill, grundare och VD för Social Status via e-post.”

Jag tror att detta är en spelförändrande funktion från Twitter. ”” De flesta faktiska användare ville ha en redigeringsknapp innan de ville ett annat sätt att ge Twitter och influenser pengar direkt. ”Enligt Hill skulle den här funktionen tillåta innehållsskapare – och bara användare som har samlat stora följder på Twitter – att börja tjäna pengar på deras innehåll utan att behöva titta på tredjepartsapplikationer som Patreon eller Köp mig en kaffe. Genom att lägga allt under en prenumerationsplan kan Twitter öppna dörren för fler skapare att tjäna mer pengar. Men inte alla är på samma sida.

Andra har ännu inte skrivit av idén. ”För mig beror det verkligen vem och vad som ligger bakom betalväggen,” Twitter-användare Billy Ruecker skrev som svar på en omröstning om den nya funktionen. ”Ett mer välfinansierat samhälle med forskning och djupgående diskussioner? Ja, jag skulle betala för det. Tillgång för att bara få någons uppmärksamhet? Definitivt inte.”

Är det värt det?

Det finns också en diskussion om hur Twitter planerar att bryta ner hur innehållsskapare tjänar pengar med Super Follows. Med nästan 80% av Twitter-användare på mobil, enligt OmniCore, skulle många användare på Super Follows troligtvis prenumerera via företagets smartphone-app. Både Google och Apple sänker 30% av eventuella prenumerationsavgifter i appen, med den procentandelen som faller till 15% efter det första året. Detta innebär att innehållsskapare ursprungligen bara skulle få 70% av prenumerationsintäkterna. Twitter har ännu inte avslöjat vilken typ av klipp det kommer att ta från Super Follows, så den procentsatsen kommer sannolikt att sjunka ännu mer. ”Twitter och kanske vissa påverkare kan dra nytta av detta. Om de senare verkligen vill tjäna pengar gör de det redan från direktavtal med varumärken eller via ett OnlyFans-konto”, skrev Ferguson.

Finger på puls

Trots några negativa eller positiva effekter kring Super Follows känner användarna att Twitter inte lyssnar på dem. ”Kom igen killar”, användare Bill0wnag3 skrev på Twitter. ”Ingen bad om Super Follows. Ge oss vår redigeringsknapp. Eller ännu bättre; ta bort hashtags som används för trakasserier.” Andra gick med i uttrycker sin besvikelse i Twitters senaste funktionslösning, inklusive både Super Follows och Fleets. ”Twitter-användare är redan den produkt som säljs till annonsörer.” Om användarna känner att de ignoreras kan det vara mindre troligt att de använder en ny funktion som Super Follows, särskilt om det direkt gynnar Twitter ekonomiskt. Såvida inte Twitter gör Super Follows väldigt tilltalande för både innehållsskapare och användare och börjar mer effektivt lyssna och kommunicera med samhället, ser experter att funktionen har en mycket kort livslängd. ”Det kommer att misslyckas,” skrev Ferguson. ”Leta efter det här för att bli solnedgång på under ett år.”