Skip to content

Varför Twitters Ångra-knapp kan vara så bra som det blir

20 de juni de 2021
GettyImages 590770483 3fea2e37f5e14c4d9e5fb799f5593e2a

Viktiga takeaways

  • Twitter testas enligt uppgift en ångra-knapp.
  • Ångra-knappen tillåter användare att avbryta en tweet inom en viss tidsgräns efter att de skickat den.
  • Medan många fortfarande vill ha en redigeringsknapp, känner experter att ångra-knappen kan vara en bra kompromiss för alla användare.

Experter säger att Twitters ångra-knapp kan vara en bra kompromiss mellan funktionalitet och skydd mot spridning av desinformation. Twitter-användare har tiggat om en redigeringsknapp ett tag nu. Varje ny funktion som den sociala mediejätten släpper ger en massa nya tweets om hur företaget inte lyssnar på sitt samhälle. Medan en redigeringsknapp låter som en bra idé på papper, varnar experter för att ge användare ett sätt att ändra innehåll efter att det har varit live ett tag kan få större konsekvenser. Som sådan, ångra knappen som Twitter testas enligt uppgift just nu kan det vara en bra mellanväg för dem som vill ha en redigeringsknapp och de som inte gör det.

”Senaste förslag om hur man kan begränsa missbruk och trakasserier i sociala medianätverk – nämligen att förbjuda anonyma konton på plattformen – ignorerar det brutala faktum att när individer kommer till internet förväntar de sig att se dåligt språk, förolämpningar och hot som de gör —Och agerar ofta i enlighet med detta, ”sa Aaron Drapkin, en expert på sociala medier på ProPrivacy, till Lifewire via e-post. ”Det som är bra med en ångra-knapp är att det faktiskt verkar som ett försök att införa en förutsättning för civil diskussion: reflektera över effekterna av dina handlingar.”

Problemet med redigeringsknappar

Medan en redigeringsknapp är högt uppe på listan över Twitter-communityns behov, finns det skäl till varför Twitter kan gå runt tanken – istället fokusera på den nuvarande ångra-knappen som företaget testar. ”Det är osannolikt att vi någonsin kommer att se en” redigera ”-knapp i framtiden, med tanke på Twitters snabba karaktär,” berättade Amber Reed-Johnson, en innehållsmarknadsassistent på Giraffe Social Media Management, i ett e-postmeddelande.

”Mer viktigt, [there are] de potentiella komplikationerna med retweets / citat-tweets som ett ”redigeringsalternativ” kan orsaka. ”Retweets och citat-tweets – båda är primära sätt att dela innehåll över Twitter – skicka andras tweets ut till dina följare. Med en redigeringsknapp, några, inklusive Twitter-vd Jack Dorsey, är oroliga för att användare kan redigera sitt innehåll efter att det har delats, och därmed ändra eventuella berättelser som användare kan retweeta.

En användare skrev i en tweet, ”Det är enkelt. Du kommer att gilla och retweeta det här inlägget, jag ändrar det helt. Naturligtvis kan de lägga till möjligheten och om en tweet redigeras kan de ångra alla liknande / retweets.”

Visst, Twitter kan lägga till en funktion som liknar Facebook, som tydligt noterar när något har redigerats, men det kan fortfarande leda till problem. Med retweets och citat som spelar en så stor roll i hur innehåll delas på Twitter, måste det finnas mycket specifika regler och mekanik på plats, som de som nämns av användaren ovan. Detta lägger bara till mer komplexitet i frågan, vilket sannolikt är något som Twitter vill undvika.

Hitta ett kompromiss

Desinformation är fortfarande ett viktigt hot mot våra digitala liv och det fortsätter att leva på olika sociala mediasidor, inklusive Twitter. Med en redigeringsknapp tycker experter som Drapkin att det finns för mycket potential för missbruk. Drapkin ser faktiskt en redigeringsknapp som ett verktyg som kan göra moderering av plattformen svårare. Ja, användarna kan använda den för att fixa grammatikfel och stavfel, eller till och med för att tona ner en arg tweet. Men det kan också användas för mycket mer olycksbådande syften – som att sprida falsk information på en tweet som redan har delats ut över Twitter.

”Det som är bra med en ångra-knapp är att det faktiskt verkar som ett försök att införa en förutsättning för civil diskussion: reflektera över effekterna av dina handlingar.” ”Jag är inte säker på hur gynnsam för den civila online-diskursen en redigeringsknapp skulle vara – uppfattningen att den skulle kunna användas för att sprida desinformation, snarare än korrekt stavning, grammatik eller till och med göra tweets” trevligare ”är minst sagt troligt, såvida inte det fanns något sätt att komma åt tweetens redigeringshistorik, även om det här kan vara funktionellt självdödande, ”skrev Drapkin i vårt e-postmeddelande. ”Om något, tror jag att det skulle sätta mindre på folk att” tänka innan de twittrar ”om de ständigt skulle kunna redigera de kommentarer de gör på plattformen, medan en ångra-knapp åtminstone skulle antyda till beständighet. Kommer det att leda till användare som impulsivt tweeta hat impulsivt att ta ner det igen? ”