Skip to content

Varför WhatsApp aldrig tog fart i USA

8 de augusti de 2021
GettyImages 1189172888 8063fb2a5bcc41fcb50b5790ad4d2e67

Viktiga takeaways

  • WhatsApp -användare runt om i världen skickar nu mer än 100 miljarder meddelanden per dag.
  • Trots sin popularitet i många andra länder har WhatsApp fortfarande inte fått mycket följare i USA.
  • Experter tror att iPhone, mobilplaner och krypteringsbehov har att göra med skillnader i WhatsApp -användning.

Medan globala WhatsApp -användare använder telefonen och sms -plattformen för att skicka en häpnadsväckande mängd meddelanden runt om i världen, tog appen aldrig riktigt fart i USA. Experter tror att det har att göra med en blandning av faktorer, inklusive (låga) kostnader för att skicka SMS (kortmeddelande) meddelanden, kommunikationsvanor och utvecklingen av iPhone och krypteringsbehov. Facebook, som köpte WhatsApp 2014, sa att appen nu används för att skicka cirka 100 miljarder meddelanden per dag i sin resultatuppdatering för tredje kvartalet den 29 oktober. Trots att WhatsApp nu räknar 2 miljarder användare per månad, bara cirka 20% av amerikanska vuxna sa att de använde WhatsApp i en Pew Research Center -undersökning 2019. Som jämförelse rapporterade 69% att de använde Facebook och 73% YouTube. ”Så det är en kombination av marknadsföring, gränssnittsdesign och användares behov som har kommit ihop för att göra det här mycket mer populärt över hela världen”, säger S. Shyam Sundar, kommunikationsprofessor vid Penn State University, till Lifewire i ett e-postmeddelande.

Ekonomiska faktorer

Enligt Sundars uppfattning har WhatsApp ”inte gjort sitt unika värdeförslag tydligt” för amerikanska kunder som redan använder andra meddelandetjänster. WhatsApp liknar Facebook Messenger för sin förmåga att skicka texter, GIF, röstmemon och ringa, men WhatsApp är knutet till ditt telefonnummer istället för e -post. En av dess största fördelar är att den tillhandahåller text- och samtalsfunktioner för en mobiltelefon via Wi-Fi, vilket gör att människor kan kommunicera med sina kontakter på ett strömlinjeformat sätt även när de inte har mobiltelefonminuter eller data. Detta är särskilt relevant när man pratar med människor i olika länder, eftersom internationella SMS -kostnader kan öka snabbt. WhatsApp har blivit standardmeddelandeplattformen i flera länder. I Colombia, till exempel, tenderar SMS-meddelanden att vara reserverade för skräppost eller tvåfaktorsautentiseringskoder-inte meddelanden från någon du faktiskt känner. ”Vissa aktivister och regeringskritiker i länder med mindre pressfrihet kan känna sig mer bekväma att diskutera och organisera på WhatsApp.” SMS blev tidigt populärt i USA på grund av populariteten för obegränsade textplaner, berättade University of Michigan kommunikations- och mediaprofessor Scott Campbell Lifewire i en telefonintervju. Samtidigt stod de i andra länder inför högre kostnader och hittade alternativ. Amerikaner vände sig att sms: a så mycket de ville gratis, vilket gjorde WhatsApps ekonomiska fördelar mindre relevanta. ”Bra, gammaldags 2G-mobiltelefoni slog verkligen ner strumporna hos människor i USA, och de omfamnade det-särskilt de unga, och de har inte gett upp det”, säger Campbell.

En annan faktor som sannolikt har spelat en roll är den dyra iPhone, som har en mycket högre marknadsandel i USA än den gör globalt. Som iPhones standardmeddelande -app och ett gratis sätt att meddela andra Apple -användare kan iMessage delvis förklara varför amerikaner inte har funnit så mycket behov av att anta andra tjänster som WhatsApp. ”I mitt sinne är den största anledningen att iPhone och iMessage typ hamnade som en buffert som förhindrade mycket av den rörelse som vi såg över hela världen mot mobilmeddelanden istället för SMS eller traditionell textning”, säger Joseph Bayer, biträdande professor vid Ohio State University, berättade Lifewire i en telefonintervju.

Kommunikationsvanor

Antagandet av WhatsApp kan också ha att göra med våra kommunikationsvanor. Ett populärt användningsfall för appen är att skapa grupper, oavsett om det är ett team av medarbetare, grannar eller nära vänner som skickar memes. ”WhatsApp -gränssnittet är särskilt enkelt för att bilda och kommunicera i små grupper, vilket stämmer väl överens med användarnas känslor i kollektivistiska länder”, säger Sundar. Som jämförelse fokuserar sociala medieplattformar som Facebook eller Twitter på att sända information till många typer av människor snarare än att ”smala” till små grupper, säger han.

En annan anledning till WhatsApps antagande utanför USA kan också vara dess nyckelfunktion i end-to-end-kryptering, vilket kan vara användbart på platser där kommunikation fritt kan få hårda konsekvenser. ”Vissa aktivister och regeringskritiker i länder med mindre pressfrihet kan känna sig mer bekväma att diskutera och organisera på WhatsApp om det finns censur och stor oro för regeringens övervakning, eftersom WhatsApp tillhandahåller sekretesspolicy från slutet till slut”, säger Ozan Kuru, biträdande professor vid National University of Singapore, berättade Lifewire i ett e-postmeddelande. Han säger dock att detta sannolikt inte kommer att vara en viktig orsak till skillnader i användningen mellan länder. ”Bra, gammaldags 2G mobiltelefoni slog verkligen ner strumporna för människor i USA, och de omfamnade det.” Även om WhatsApp kan få dragkraft med amerikanska användare som behöver hålla kontakten med vänner, familj och kollegor utomlands, finns det inte mycket som tyder på att det kommer att bli väldigt populärt i USA snart. Campbell säger att han inte ser WhatsApp som ett mer livskraftigt sätt för amerikaner att söka integritet i sin kommunikation, delvis för att det är en del av Facebook. Det kan dock finnas viss tillväxtpotential. ”De tekniska funktionerna i WhatsApp har inte riktigt överensstämt med den amerikanska användarens psykologi”, säger Sundar, ”men det kan mycket väl förändras när appen blir mer integrerad i våra smartphones och våra normer för sociala medier växlar mot mindre, nära sticka och privata utbyten av meddelanden. ” Forskare som nämns i denna artikel fick forskningsfinansiering från WhatsApp för att studera desinformation på plattformen.