Skip to content

Växla mellan exakta och vanliga Photoshop -markörer

16 de augusti de 2021
Cursor 5794d6205f9b58173b9e91e1 d8c2ea37898c43c2a11db6c4105635dc

Ibland, när du använder ett verktyg i Adobe Photoshop CC, tar markören utseendet på verktyget – Pipettverktyg ser ut som en pipett och Pennverktyg ser ut som en pennspets, till exempel. Markörerna för andra verktyg visar en cirkel på bilden, vilket indikerar området verktyget påverkar. Om du föredrar en mer exakt arbetsmetod, tryck på Caps Lock på tangentbordet när du har valt ett verktyg för att ändra standardmarkören till en exakt markör. Detta ger dig ett hårkorsverktyg som är mycket lättare att använda när du vill utföra ett detaljerat, nära arbete med en bild. Tryck på Caps Lock -knappen en gång till för att återställa den exakta markören till standardmarkören. Om du upptäcker att markören oförklarligt ändras från penselform till hårkors eller tvärtom, har du troligen av misstag tryckt på Caps Lock nyckel. Tryck på den igen. för att ändra Instruktioner i denna artikel gäller Adobe Photoshop CC 2019.

Verktyg med exakta inställningar

En exakt markör finns tillgänglig för många av Photoshop CC: s penselverktyg, penselbaserade verktyg eller andra verktyg. Att använda en exakt markör är användbart när det är viktigt att starta en penseldrag vid en viss punkt på en bild eller att prova en enda pixels färgvärden. Verktyg som har exakta markörfunktioner inkluderar:

 • Ögon droppar
 • Läkande borstar
 • Patch Tool
 • Röda ögon
 • Borstar
 • Gummistämpel
 • Undvik, bränn och svamp

Om du ändrar pipettverktyget till en exakt markör, var noga med att kontrollera Provstorlek i Verktygsalternativ. Om du inte letar efter en enda pixel vill du inte ha en Punktprov. Anledningen är att provet kommer att vara den exakta färgen på den enda pixel som samplas – du kanske inte väljer den färg du vill ha. Välj istället antingen 3 av 3 Genomsnitt eller 5 av 5 Genomsnitt provstorlekar. Detta berättar för Photoshop att titta på de tre eller fem pixlar som omger provpunkten och beräkna genomsnittet av alla färgvärden för pixlarna i provet.

Ändra exakta markörinställningar

Om ditt arbetsflöde är så att du behöver total precision hela tiden kan du ställa in Photoshop -inställningarna så att de endast använder exakta markörer. Här är hur:

 1. Öppen Preferenser genom att välja det under Redigera -menyn (eller Photoshop meny på en Mac).

 2. Välj Markörer.

  En skärmdump av Photoshop -inställningar med markörens rubrik markerad

 3. Under Andra markörer avsnitt, välj Exakt.

  En skärmdump av Photoshop Cursors -inställningarna med alternativet Exakt markerat

 4. Välj OK.

  En skärmdump av Photoshop -markörens inställningsmeny med OK -knappen markerad

Om du vill gå tillbaka till de ursprungliga markörerna följer du bara instruktionerna ovan och väljer Standard.