Skip to content

Vem är det som köper Apples $ 550 hörlurar?

15 de juni de 2021
apple airpods max listening experience 2 12082020 big carousel.jpg.large aa83da030d774832919e557d70c8b1be

Viktiga takeaways

  • AirPods Max fungerar precis som vanliga AirPods, bara de är mycket större.
  • Det medföljande smarta fodralet ser ut som en cool mashup mellan en brysthållare och en snygg väska.
  • Nästan alla modeller har redan beställts i upp till tre månader.

Apples långt ryktade hörlurar över örat har äntligen lanserats. $ 549 kommer att köpa ett par AirPods Max med ett medföljande fodral och laddkabel, men ingen laddare. Vem på jorden kommer att köpa dessa saker? Baserat på prestanda för de små in-ear AirPods och AirPods Pro låter AirPods Max förmodligen otroligt. De packar också in några typiska Apple-designblomningar, som Apple Watch-liknande Digital Crown för volymkontroll, magnetiska öronsnäckor i aluminium och en pannbandskonstruktion som är så klok att man undrar varför den inte används överallt. Även för Apple är priset brant och ändå har leveranstiderna redan sjunkit till 12-14 veckor. Så vad tycker folk om dem? ”Prismässigt är 550 $ inte upprörande”, skriver Mac och iOS-apputvecklaren Paul Haddad på Twitter. ”Det är ett lite udda pris mellan <$ 400 mellanregister och> $ 1k high end.”

Om AirPods Max

AirPods Max använder ett par av Apples H1-hörlurschips för att driva sina ljudbehandlingsfunktioner. Dessa inkluderar brusreducering, adaptivt ljud (för att passa i öronen och hörlurarnas passform), transparensläge (lägger till ljud från omgivningen till ljudet) och adaptiv EQ.

Hörselkopparna är avtagbara och ersättare kommer snart att finnas tillgängliga för $ 69. Bandet, eller baldakinen, är ett andningsbart nät spänt mellan stöden som en konvex hängmatta, som ser väldigt bekväm ut. Och eftersom det här är AirPods gör de alla vanliga AirPods-saker som att läsa upp dina meddelanden, pausa när du tar bort dem och så vidare. Som levereras levereras AirPods Max med ett fodral och en laddningskabel. Om du vill ansluta dem till något med ett uttag måste du leverera din egen kabel.

Vad sägs om priset?

Exklusiva hörlurar kan kosta tusentals dollar, men Bluetooth-hörlurarna som Apple konkurrerar med, den typ som används för att lyssna på språng, toppar på cirka $ 350 (för Sony WH-1000XM4). Apple lägger till $ 200 på toppen. ”Just nu visar en snabb sökning efter AirPods Max på eBay priser från 799 $ till 1 200 $.” Sony-hörlurarna är trevliga, men det är mycket troligt att de mest metalliska AirPods Max kommer att slå dem i känsla och möjligen livslängd. Men på den här nivån handlar det också om ljudet. Med tanke på Apples prestationer med tidigare AirPods, HomePod och MacBook-högtalare av ny modell, är det troligt att AirPods Max kommer att slå alla kommande. Så allt kommer ner till vem som vill spendera 550 dollar på ett par Bluetooth-hörlurar. ”AirPods Max är bara 100 $ mindre än basen Mac Mini”, skriver videomakaren Erfon Elijah på Twitter.

Pris Inget objekt

Och trots dessa priser så säljer AirPods Max ut. På den amerikanska Apple Store-webbplatsen är leveranstiden för alla sex färger 12-14 veckor när detta skrivs. Vanligtvis kan människor som bor nära en Apple Store komma in och hämta helt nya Apple-produkter samma dag, men med COVID-begränsad åtkomst och ansvarsfulla personer som stannar hemma är det enda alternativet för många eBay. Just nu visar en snabb sökning efter AirPods Max på eBay priser från 799 $ till 1 200 $. Du kan satsa på att dessa priser kommer att stiga, och att människor kommer att betala dem. ”Även för Apple är priset brant och ändå har leveranstiderna redan gått till 12-14 veckor.” Så varför beställer så många människor dessa dyra hörlurar? Vissa kan vara audiofiler, men även för dem är det dyrt. Jag antar att de säljs ut för att de kommer att bli 2021: s hetaste nya tillbehör. Beats (även ägt av Apple) har haft den coola och dyra marknaden ett tag, men det är nog över. AirPods Max ser inte bara otroligt ut utan ser ut som inget annat. Alla som ser dig vet att du har ett burk på 550 dollar på huvudet. Bättre hoppas att de inte är lätta att fånga och stjäla.