Saltar al contenido

Verizon 5G: Ser framåt

31 de agosto de 2022
Advancefuturisticcityconnections NanoStockk GettyImages 1282077833 6d90148681aa4539883d12c77d550c92

Fakta är fakta: Fler och fler mobila enheter översvämmar världen och de letar alla efter internetåtkomst. Det är inte bara mobiltelefoner heller; sensorer, spårare och andra «osynliga» mobila enheter letar också efter anslutningar. Ta ett steg tillbaka och tänk på allt och det är lätt att förstå att det inte bara behövs fler trådlösa anslutningar, utan även mer bandbredd krävs för att hantera all internettrafik som världen eftersträvar. 5G är den senaste generationen av mobilteknik. Den finns för närvarande i olika smaker, från lågband 5G som erbjuder bred täckning men prestanda jämförbar med 4G LTE, till högband, mmWave-baserad 5G som erbjuder enastående prestanda men är tillgänglig på en mycket mer begränsad basis. Mellanbandet 5G sitter i mitten och erbjuder en blandning av bred täckning och stark prestanda. Det är med mellanbandet som Verizon tar sitt 5G Ultra Wideband-nätverk ett steg längre. Företaget tillkännagav nyligen att det använder C-band, som är i det mellanbandsspektrumet, för att utöka sitt högpresterande 5G Ultra Wideband till att nå mer än 100 miljoner amerikanska konsumenter i början av 2022. Från enkla filnedladdningar och filmströmmar till video samtal och spel, planerar Verizon att förbättra allt du gör online med denna nätverksexpansion.

Ultra Play och snabbare arbete

Samhället är starkt beroende av möjligheten att strömma data i så nära realtid som möjligt. Användare som ringer videosamtal förväntar sig att hålla tydliga konversationer med få hoppar och släpp i videon eller ljudet. Spelare vill spela mobila videospel som ser ut och känns som om de är hemma med sin spelkonsol. Filmfans vill ladda ner filmer på några minuter, inte timmar. Listan fortsätter. Genom att lägga till C-band till sitt 5G Ultra Wideband-nätverk, säger Verizon att det inte bara kan ge kunderna alla dessa saker utan även tillhandahålla högpresterande trådlösa hem- och arbetsinternetanslutningar också. Eftersom 5G Ultra Wideband med C-band kan erbjuda nedladdningshastigheter upp till 10 gånger snabbare än Verizon 4G LTE, verkar det som att företaget är på gång. Det finns två sätt att tolka begreppet «10 gånger snabbare»: Du kan ladda ner 10 gånger data under samma tid som du för närvarande laddar ner något, eller få samma mängd data som du för närvarande använder på 1/10 av tiden. Hur som helst, det går snabbt! Detta är helt klart en fördel för videostreaming, spel, fildelning, mobilt arbete med mera. Det låter människor och företag uppleva låg latens och supersnabba hastigheter när de laddar ner enorma filer, vilket kan förändra hur företag fungerar och hur människor upplever underhållning på språng.

Fler säkra mobila hotspots

Gratis att använda Wi-Fi-hotspots finns nästan överallt. Äntligen kan du gå nästan var som helst och ta lite Wi-Fi med liten ansträngning. De är särskilt vanliga på hotell, restauranger, kaféer, campus, flygplatser och överallt där du kan spendera mer än några minuter och behöver få något gjort. Om du någonsin har använt en, vet du dock att de inte är den mest pålitliga källan för höghastighetsinternet, särskilt när det finns dussintals andra användare och enheter som tävlar om bandbredd. Verizons 5G Ultra Wideband är helt klart ett bättre val för ökade hastigheter, men det finns en annan lite känd fördel med mobil anslutning generellt: förbättrad säkerhet. Även om inte alla gratis Wi-Fi-hotspots är helt osäkra, är eller har många implementerat olika säkerhetsnivåer, vilket gör det svårt att avgöra vad som är och inte är säkert att göra när de är anslutna till ett av dessa nätverk. Du kanske har hört goda råd tidigare om att undvika interaktion med webbplatser där du kan ange känslig information, som ditt bankkonto, när du är ansluten till offentliga Wi-Fi-nätverk. Mobilnätverk, som Verizons 5G Ultra Wideband-nätverk, är å andra sidan designade för att vara säkrare än offentliga Wi-Fi-nätverk. Ett krypterat (mycket säkrare) nätverk kommer alltid att vara ett smartare val för en hotspot än ett offentligt Wi-Fi-nätverk.

Uppslukande, interaktiva underhållningsupplevelser

Eftersom C-band erbjuder större 5G-räckvidd vid höga hastigheter, kan du förvänta dig uppslukande och interaktiva upplevelser som obundet AR och VR från din telefon och mobilspel som tidigare bara skulle fungera tillförlitligt i ett snabbt hembredbandsnätverk. Tänk på det: Tänk om du kunde njuta av visning med flera kameror, oöverträffade utsiktspunkter och AR-överlägg för statistik och spelningar medan du tittar på ditt favoritfotbollslag? Eller njut av en upplevelse på nära håll som en livekonsert eller sportevenemang trots att du sitter i näsblodsstolar? 5G Ultra Wideband lovar upplevelser som denna genom appar som kan dra nytta av Verizons snabba nätverk. Den här typen av uppslukande, närbildsupplevelser, säger Verizon, har också förmågan att förändra hela branscher som filmindustrin. Filmredigerare kommer till exempel att kunna ladda ner enorma filer på några minuter, och specialeffektsartister kan använda edge cloud computing för att volymetriskt fånga skådespelare och rendera data i realtid. Regissörer och producenter kan till och med filma hela filmer på distans med hjälp av HD-streaming eller använda 5G-kameror utan anslutning för att göra tidigare omöjliga bilder möjliga så att fans kan uppleva filmer från nya synvinklar. Den här typen av upplevelser blir nu äntligen möjliga tack vare latens- och bandbreddsförbättringarna i 5G. Verizons användning av C-bandet för deras 5G Ultra Wideband borde hjälpa oss att uppleva dessa coola nya tekniker ännu snabbare.

Framtidssäker innovation

Saker som smartklockor, smartphones, surfplattor och bärbara datorer är alla ganska standardartiklar nuförtiden; vi vet alla att de behöver anslutning vart vi än går för att kunna använda dem som de är designade. Men det finns många fler saker som framtiden kommer att kräva, som smarta stadssensorer som kan spåra trafikstockningar eller varna myndigheterna för farliga situationer som till exempel kräver användning av maskiner istället för människor för att lokalisera och rädda offer.

Säkerhetslösningar

För dessa typer av futuristiska dilemman har Verizon byggt flera 5G Labs. Dessa labb är platser där företaget samarbetar med en mängd olika partners för att lösa behoven, till exempel för första responders och den allmänna säkerhetsindustrin, och för att upptäcka lösningar som en dag kan utnyttja hastigheten och kapaciteten hos 5G för att uppnå saker som verkliga tidsvideoinspelning, fjärrstyrda robotar för katastrofhjälp, telemedicin, aktuell övervakning av vattenbehandlingsanläggningar eller AR-styrd robotnavigering i scenarier med dålig sikt.

Lättare av trafikstockningar

Även om det redan finns appar som Waze som förlitar sig på mängdbaserad data för att hjälpa förare att undvika trafikstockningar och trafikolyckor, satsar Verizon på att dess 5G Ultra Wideband kan ta saker ett steg längre med nära realtidskommunikation för att vidarebefordra trafikinformation till förare för säkrare vägar.

En futuristisk återgivning av hur 5G kunde koppla förare till annan information för att göra vägarna säkrare.

Starka kopplingar i folksamlingar

Den massiva anslutningskapaciteten som C-bandet kan erbjuda har länge varit ett av löftena folk förväntar sig att hållas när 5G nämns. Medan de flesta människor tänker på konsert- eller stadionpublik och användningen av tusentals mobiltelefoner samtidigt, kan tillägget av C-band till Verizons 5G Ultra Wideband-erbjudande också hjälpa stora organisationer genom att ansluta tusentals robotar eller sensorer i en fabrik eller lager på samma gång och omvandlar verksamheten till smidigare, snabbare processer.

Mindre produkter

En av de mer intressanta möjligheterna med 5G är idén att det kommer att hjälpa alla typer av företag att bygga enheter som är mindre än någonsin. Eftersom höghastighets 5G-internet kan leverera data i nästan realtid kommer det att tillåta bearbetning utanför enheten. Det betyder att spelkonsoler, smarta glasögon, klockor, IoT-sensorer och alla typer av andra enheter kan byggas mindre än någonsin. Gillar du inte den stora smartklockan som säljs idag? Om några år kan vi se en smartklocka lika liten som en traditionell, delikat Timex.

Förbättrad kommunikation för sjukhus, gårdar och fabriker

Gårdsarbetare använder smart telefon med virtuell verklighet artificiell intelligens (AI) för att analysera växtsjukdomar

Andra områden som kan dra nytta av 5G Ultra Wideband inkluderar:

  • Sjukhus: Snabb anslutning ökar potentialen för patienter att kommunicera med sin läkare mil bort via smidiga videosamtal, tillåta kritisk patientinformation och diagnostiska resultat att flytta effektivt mellan sjukhus och kirurger att operera patienter på distans via hyperprecis robotik, där ögonblick för – ögonblicksfeedback är avgörande.
  • Gårdar: Konstant övervakning av fukt och fodernivåer kan hjälpa till att hålla grödor och nötkreatur friska och spara bönder tid och pengar.
  • Fabriker: Att täcka fabriker med sensorer anslutna till 5G Ultra Wideband kan möjliggöra kontinuerlig kommunikation mellan maskiner under alla produktionsstadier, vilket resulterar i allt från produkter av högre kvalitet, färre fel och säkrare arbetsmiljöer.

Hastighet, precision och säkerhet är bara några sätt 5G Ultra Wideband kan hjälpa kunder att utmärka sig på; det kan också forma hur produkter fungerar från de mycket tidiga utvecklingsstadierna. Vi ser redan detta med utvecklingen av spel från skrymmande konsoler till ultrahög bandbredd VR-headset och molnbaserat spel med minimal hårdvara. Men det finns också utrymme för smarta glasögon, klockor, IoT-sensorer och mer som kan skapas mindre och med större effektivitet eftersom Verizons höghastighets 5G-internet kan leverera data i nästan realtid, vilket möjliggör bearbetning utanför enheten och potentialen för längre batteritid liv. Ju mer vi använder internet när vi är på språng, desto mer behöver vi alla ett bättre sätt att komma åt det. Verizons satsning på C-bandet är ett smart sätt att hjälpa oss komma dit.