Skip to content

Verizon hävdar 5G kommer oss närmare

25 de juni de 2021
GettyImages 682985558 76d139fa6fcb4960a664e9cdaebf3571

Viktiga takeaways

  • 5G kommer att driva teknik som kommer att föra sport och kultur hem till människor utan att behöva besöka arenor eller museer, säger Verizons VD Hans Vestberg på måndagens Consumer Electronics Show.
  • Pandemin skapar en ny brådskande hastighet för 5G-tekniken, sa Vestberg.
  • En ”SuperStadium i NFL” -appen låter tittarna se spelets olika kameravinklar och använda augmented reality-funktioner som visar spelarstatistik.

Ultrafast 5G trådlös teknik hjälper till att föra sport och kultur närmare människor även om de tvingas stanna hemma under koronaviruspandemin, säger Verizons VD Hans Vestberg på måndagens Consumer Electronics Show. Utbyggnaden av 5G har gått långsammare än väntat och har inte alltid levererat de utlovade hastigheterna. Men Verizon ökar sina nätverk och kapaciteterna kommer att möjliggöra nya användningsområden för förstärkt verklighet, virtual reality och leveranser från drönare, sa Vestberg i en virtuell huvudadress. Pandemin skapar en ny brådskande hastighet för 5G-tekniken, tillade han. ”Vår värld har upplevt betydande förändringar sedan vi senast intog huvudfasen på CES 2019”, sa Vestberg. ”Det har skett en extrem acceleration i den digitala revolutionen, och kärnan i den omvandlingen är 5G-tekniken. Framtiden för arbete, lärande, telehälsa, detaljhandel och streaming är mycket vår nuvarande verklighet. Och vi har precis börjat. 5G är inte bara en annan teknisk innovation utan det är plattformen som gör det möjligt för andra innovationer. ”

SuperStadium låter dig se olika kameravinklar

Sport är ett område där 5G gör det möjligt för människor att känna att de är på ett spel även när de är hemma, sa Vestberg. Han påpekade att Verizon kommer att distribuera 5G Ultra-Wideband, eller den supersnabba typen av dess 5G-nätverk, i NFL-stadioner i år. En ”SuperStadium i NFL” -appen låter tittarna se spelets olika kameravinklar och använda augmented reality-funktioner som visar spelarstatistik. ”5G är inte bara en annan teknisk innovation; det är plattformen som gör andra innovationer möjliga.” ”Sport har fört människor tillsammans även när vi inte kunde vara tillsammans på en stadion”, sa Vestberg.

”Nu med 5G ultrabredband kan vi förändra hur människor tittar på sport på språng med en mobil enhet.” Musikplatser är ett annat område som kommer att få en boost från 5G, sa Vestberg vid konferensen. Verizon har samarbetat med 15 Live Nation-platser för att distribuera 5G Ultra Wideband för att få åtkomst till flera kameravinklar. Studenter kommer också att dra nytta av 5G genom att kunna se museer på distans, sa Vestberg. Han tillkännagav partnerskap med Metropolitan Museum of Art i New York City och Washington, DCs Smithsonian Institution för att producera högupplösta genomsökningar av utställningar. Studenter kommer att kunna se bilderna och se information om dem med hjälp av 5G-nätverk. ”På Smithsonian, när du inte kan komma till museet personligen,” kommer virtuella besökare att kunna utforska saker som Apollo 11-kommandomodulen, sa Vestberg.

Skärmbilder från The Met Unframed.

Met Unframed är en virtuell konst- och spelupplevelse, med Verizon 5G Ultra Widebands förbättringar. Utställningen visar cirka 50 konstverk från The Mets samling. Met Unframed är tillgänglig från vilken 4G- eller 5G-smartenhet som helst och är tillgänglig gratis under en begränsad körning på fem veckor. Inom upplevelsen förbättras fyra konstverk med förstärkt verklighet med aktiveringar tillgängliga för Verizon 5G Ultra Wideband-användare.

Drones Phone Home

Vestberg tillkännagav också ett samarbete med UPS för att leverera paket med drönare anslutna till Verizon 4G LTE och 5G-testning och integration för leverans.

Företagen strävar efter att tillhandahålla detaljhandelsprodukter via anslutna drönare på The Villages i Florida. ”Vi kommer att behöva förmåga att hantera och stödja flera drönare, flyga samtidigt, sändas från en central plats, som arbetar i en säker och säker miljö”, säger Carol B. Tomé, VD för UPS, i ett virtuellt utseende vid CES-presskonferensen . ”För att göra detta i stor skala, tillsammans med Verizon och Skyward, behöver vi kraften från 5G.” Tomé sa att droneleveranserna kunde hjälpa till att lindra pandemins effekter. UPS har redan genomfört mer än 3 800 droneleveransflygningar och framtida dronetjänster kommer att ”hjälpa sjukvården att minska den tid som transporteras för mediciner”, sa hon. Vill ha mer? Se all vår täckning av CES 2021 här.