Skip to content

Vi introducerar barn till äventyrsspelet Geocaching

8 de augusti de 2021
geocoin 57df048c5f9b5865166fa38b

Fråga dina barn om de vill gå utomhus för en vandring, och de kommer sannolikt att stöna och vända tillbaka till deras skärmar. Bjud in dem på en högteknologisk skattjakt efter en geocache, och de kommer att peppa dig med frågor när de tar på sig skorna och går mot dörren.

Vad är Geocaching?

Geocaching kombinerar mobilteknologi med spänningen i en jaktjakt. Det hänvisar till en aktivitet där deltagarna använder sina telefoner eller handhållna GPS -enheter (Global Positioning System) för att hitta ”cacher” som innehåller loggböcker, prydnadsföremål, handelsvaror eller till och med pengar. Cacher är vanligtvis dolda och listade av andra geocachare. Det finns mer än 3 miljoner registrerade geocacher gömda i mer än 190 länder. Även Antarktis har registrerat geocacher. Avancerade versioner av spelet inkluderar pussel i flera steg och spårbara resande objekt som geocoins och resebuggar. Nykomlingar är vanligtvis förvånade över hur många cacher som finns nära sina egna hem. Det finns många nya utmaningar för att hålla barnen intresserade av framtida utflykter.

Geocaching med barn kombinerar lärande och nöje

Geocaching med barn kan sträcka sig från en enkel sökning efter en cache som är lätt att hitta till flerstegslektioner i GPS-teknik, geografi och kartläsning. Många cacher är pedagogiska och är nära kopplade till regional historia eller geologiska särdrag. Vissa cacher döljs av barn för andra barn, vilket gör dessa fynd särskilt tilltalande. Geocaching är en utmärkt spaningsaktivitet eftersom den inkluderar orientering och andra utomhuskunskaper.

Hur man kommer igång i Geocaching

För att komma igång behöver du en handhållen GPS -mottagare eller smartphone med GPS -funktioner. När du har fått din GPS -enhet är geocaching helt gratis. Besök geocaching.com för att registrera dig för ett gratis konto. Du kan starta sökningen genom att ställa in olika platsparametrar, inklusive postnummer och sökord. Cachebeskrivningar innehåller en betydande mängd information, inklusive exakta koordinater för platsen, beskrivning av cacheminnet och typ av cache. (De flesta består av en vattentät behållare fylld med föremål.) Du hittar också svårigheter och terrängbetyg, ledtrådar, tips och kommentarer från andra som har hittat cachen. Barnen kan delta i alla delar av processen. Du kan välja cacher med enkla svårigheter och låg terrängbetyg för yngre barn. Gå upp till mer avancerade betyg när du och barnen får erfarenhet. Cacher innehåller ofta små presenter eller leksaker som är av intresse för barn. Cache -etikett kräver att du placerar något i cacheminnet om du tar bort något, så planera att ta med några små föremål att lägga i cachen, minst en för varje barn. Cacheminne innehåller ofta loggböcker så att barnen kan logga in och lämna kommentarer.

Avancerad geocaching

Att resa spårbara föremål, till exempel geocoins och resebuggar, ger en intressant dimension till geocaching. Dessa objekt har unika identifieringsnummer, och du kan leta upp dem på geocaching.com för att ta reda på var de har varit. En cache kan innehålla en resefel som har sitt ursprung i Australien och reste via Hawaii och Quebec till din stat. Denna information kan förvandlas till en geografilektion, eftersom barnen granskar resebuggens äventyr på en karta. Avancerad geocaching kan innebära flerstegsinstruktioner med ledtrådar som leder till cacheminnet.

Några tips för geocaching med barn

  • Engagera barn i varje steg, från att lära sig hur man använder GPS till att välja och hitta cacher.
  • Ta med vatten, insektsmedel och hattar på cache -jakter.
  • Låt barnen hitta cachen efter att ha kommit till koordinaterna.
  • Utbilda barnen i ”ta en, lämna en” -etiken för cacheskatter.
  • Hämta ditt eget skräp, eller ännu bättre, visa barnen ett bra exempel genom att hämta annat skräp som du kan hitta på vägen.
  • Ta med en kamera och anteckningsblock och penna för att skriva ner antalet spårbara föremål.
  • Integrera lektioner i vetenskap, historia, geografi eller geologi i din utflykt.