Skip to content

Waze lanserar kontaktlös betalning på bensinpump

10 de augusti de 2021
GettyImages 1199678261 40ca7fce6f8544cbb8a3d7fdef4e4fbd

Viktiga takeaways

  • Move har inspirerats av säkerhetsproblem av covid-19.
  • 81% av amerikanerna äger nu smartphones.
  • USA ligger efter andra länder när det gäller att anta kontaktlösa betalningar.

Waze, Googles navigationsapp från tredje part, hjälper oss att manövrera motorvägar och byways i Amerika. Nu har appen lagt till en funktion som gör det möjligt för användare att göra kontaktlösa betalningar för bränsle på bensinstationerna ExxonMobil och Shell. American Automobile Association (AAA) föreslår att man använder kontaktlösa betalningar eller handskar och ett desinfektionsmedel vid pumparna. ”Det finns sätt som bilister kan minimera vidrörande ytor vid påfyllning: att använda handskar/plastpåsar eller kontaktlös betalning är två alternativ att tänka på”, säger AAA-talesman Jeanette Casselano i ett mejl. ”Oavsett när du rör vid pumpen (och skärmen), Vi föreslår att du använder handskar eller plastpåsar som en barriär mot att röra vid ytan, att använda desinfektionsservetter/handdesinfektionsmedel efter att du fyllt på, torka av kortet också. Det är upp till konsumenten att bestämma det bästa alternativet när han är på pumpen. ” Förare som använder Waze -appen får ett meddelande som uppmanar dem att betala säkert för sitt bränsle med hjälp av antingen ExxonMobils eller Shells betalningsappar. Om de inte har dessa appar installerade kommer Waze att instruera dem att ladda ner dem.

Waze visar flera närliggande bensinstationer

Integrationen, enligt Waze, är utformad för att minska tiden och kontakten med skärmar och stiftkuddar vid pumpen, särskilt under COVID-19-pandemin. ”I den nuvarande miljön förstår vi att våra kunder kanske vill begränsa interaktioner och beröringspunkter under deras bränsleupplevelse”, säger Iris Hill, Shells marknadsföringsteknikchef i USA, i ett uttalande. ”Integrationen med Shell-appen möjliggör en säker, kontaktlös och givande betalningsupplevelse så att Waze-gemenskapen kan spara på varje fyllning med Fuel Rewards-programmet och komma tillbaka på vägen snabbt och säkert.” Både ExxonMobil och Shell -kunder kommer också att kunna tjäna lojalitetsbelöningar i sina respektive belöningsprogram med denna metod.

75% av konsumenterna föredrar kontaktlösa betalningar

En undersökning bland 1 000 kortinnehavare av entreprenörsspecialisten Entrust Datacard visade att 75 procent av kortinnehavarna föredrar kontaktlösa betalningar framför att svepa kort, mobilbetalningar, sätta in ett chipkort eller betala kontant. ”Dagens konsumenter blir rädda om du ber dem att använda en knappsats för att skriva in deras telefonnummer för identifiering av lojalitetsprogram”, säger Jerry Cressman, ekonomichef på Paytronix i ett uttalande. ”Den fysiska komponenten väcker en säkerhetshänsyn och tvingar konsumenterna att avgöra om lojalitetsbelöningen är värd risken.” Trots att amerikanska konsumenter accepterar kontaktlösa betalningar, släpar USA efter andra länder när det gäller att anta kontaktlösa betalningar. Enligt betalningsgateway NMI använder bara tre procent av betalningarna i USA kontaktlös teknik. Nästan alla amerikanska kort använder chip-och-signatur och chip-och-PIN-metoder.

Bankindustrin fick i uppdrag att utfärda EMV-kompatibla (Europay, MasterCard och Visa) chipkort i slutet av 2016, men de flesta valde chip med enkla gränssnitt utan kontaktlös antenn.

Diskriminerar tekniska applikationer?

I en tid med ökad medvetenhet om social och ekonomisk jämlikhet frågar en del om ytterligare framsteg inom teknik ökar klyftan mellan det som finns och det som finns i det amerikanska samhället. Pew Research Center säger att de allra flesta amerikaner (96 procent) äger mobiltelefoner och 81 procent äger smartphones, en ökning från 35 procent 2011, då Pew genomförde sin första undersökning av smartphoneägande.

Diagram som visar andelen amerikanska vuxna som äger mobiltelefoner och smartphones

Siffrorna sjunker dock när inkomsterna räknas in. Pew säger att andelen smartphoneägande sjunker till 71 procent för dem som tjänar mindre än 30 000 dollar per år. Pew säger att amerikaner med lägre inkomster är särskilt benägna att ha problem med den digitala klyftan. Enligt Healthify har smartphones blivit ett viktigt verktyg för att hjälpa landets mest utsatta befolkningar: låginkomsttagare och hemlösa. Sedan 2005 har Federal Communications Commission (FCC) avancerat sitt Lifeline-program för att tillhandahålla kostnadsfria eller billiga telefoner och mobilprogram. ”Med en smartphone har hemlösa inte bara tillgång till resurser för bostäder, de har omedelbara och tillgängliga medel för att hantera sitt sjukvårdsschema och att kontakta akutsjukvårdstjänster vid behov. Telefonen gör det också möjligt för vårdgivare att ansluta till hemlösa kunder för att bekräfta eller boka in möten och för att planera hälsokontroller som inte alltid kan, eller inte behöver göras ansikte mot ansikte, säger Julia Burkhead med San Jose’s Community Technology Alliance (CTA) i ett uttalande. CTA distribuerar också gratis smartphones till dem i behov genom ett program som heter Mobile 4 All. Tyvärr, oavsett hur kontaktlösa betalningar och andra tekniska framsteg kommer att göra våra liv enklare, finns det fortfarande miljoner amerikaner som inte kommer att kunna delta i förskottet till framtiden. De fortsätter att få en upptagen signal.