Skip to content

WhatsApp släpper stöd för äldre telefoner

11 de september de 2021
GettyImages 1136013824 45957a53b12c4e18acf214a63b19d858

Vad: WhatsApp, den populära krypterade chattappen som ägs av Facebook, avslutar stödet för smartphones som kör äldre OS -programvara.
Hur: WhatsApp stöder endast iPhone med iOS 9 eller senare och Android -smartphones med version 4.0.3 eller senare.
Varför bryr du dig: Om du fortfarande förlitar dig på en äldre telefon måste du uppgradera den eller dess operativsystem för att matcha de aktuella specifikationerna som stöds för att fortsätta använda WhatsApp.

Från och med den 1 februari 2020 stöder WhatsApp endast iPhones med iOS 9 eller senare, Android -telefoner med Android 4.0.3 eller senare och ”utvalda telefoner som kör KaiOS 2.5.1+, inklusive JioPhone och JioPhone 2.” WhatsApps supportsida säger att telefoner som kör äldre system har kunnat använda den populära chattappen fram till det datumet, vilket innebär att appen inte längre fungerar på dessa äldre mobila operativsystem. Även om Apple inte brukar släppa nummer om hur många aktuella telefoner som kör vilka specifika iOS -versioner, rapporterar iOS -utvecklaren David Smith att noll procent av hans appanvändare fortfarande kör iOS 8. Antagningsgraden för nya iOS -versioner är vanligtvis ganska hög; Digitala trender rapporterar att 88 procent av iOS -användare uppdaterades till iOS 12 ett år efter lanseringen. Google delar dock specifika nummer på sin distributionsdashboard. Endast 0,3 procent av Android -enheter använder för närvarande Android Pepparkakor (2.3.3 – 2.3.7). Det kan tyckas som en liten summa, men det fungerar för cirka 75 miljoner människor som använder det äldre operativsystemet globalt. Om det numret inkluderar dig och du vill fortsätta använda WhatsApp måste du uppdatera din enhet till ett senare operativsystem eller uppgradera själva enheten om den har uppgraderats så långt hårdvaran tillåter.

Via: Digitala trender