Skip to content

Wii U -webbläsartips och tricks

14 de september de 2021
wii u tv remote 56a6ac175f9b58b7d0e43514

Wii U: s webbläsare är den programvara vi använder mest på Wii U, både för att vi gillar att surfa på Internet från soffan och för att vi använder Plex Media Server för att strömma video från min dator till Wii U. Vissa aspekter av webbläsaren är välkända, som möjligheten att ringa upp det medan du spelar ett spel för att söka efter hjälp eller ladda upp skärmdumpar. Andra upptäcks snart, till exempel triggknapparnas flikväxlingsfunktion. Men här är några praktiska funktioner som du kanske inte har upptäckt.

Lägg till ord i Auto-Complete

Vissa textinmatningsmjukvaror kommer helt enkelt ihåg varje ord du skrivit, men Wii U -webbläsaren (som min Android -telefon) måste få besked att lägga till ett ord i ordlistan. För att göra det, skriv ordet och tryck sedan på det i området för automatisk komplettering under textinmatningsrutan.

Hitta snabbt en del av en webbsida

Om du har bråttom att komma någonstans i ett långt dokument behöver du inte bläddra ner en skärm i taget. Håll ZR och ZL samtidigt ser du en krympad version av webbsidan som du kan navigera genom att luta gamepad uppåt eller nedåt. Även om den krympta texten inte kan läsas, är den bra för att skanna en sida efter något större som en bild, eller för att nå dokumentets början eller slut.

Dölj din surfning för alla i rummet

Den mest Nintendo-y-aspekten av webbläsaren är möjligheten att dra ner en gardin på TV: n medan du fortsätter att surfa på gamepad. Efter ett tag kommer din Mii att dyka upp framför gardinen och göra magiska trick, såvida du inte kör webbläsaren ovanpå ett spel, i så fall kommer du att se den aktuella skärmdisplayen för det spelet. Nintendo skildrade detta som ett sätt att till exempel söka efter en video i hemlighet och sedan öppna gardinen när den är klar och låta dina vänner njuta, även om du också kan använda den om du bara inte vill att folk ska se vad du ’ tittar på. För att stänga eller öppna gardinen, tryck på X. Om du håller nere X medan gardinen är stängd får du en fanfare innan den öppnas.

Titta på en video medan du surfar på webben

För många människor är en av de mest spännande stunderna i deras Wii U -surfupplevelse första gången de upptäcker att när du tittar på en video på Wii U, tar du bort videon från gamepad -skärmen genom att trycka på den lilla pilen i det nedre högra hörnet, så att du kan fortsätta surfa på Internet medan videon spelas upp på din TV. Perfekt för dem som inte kan motstå multitasking.

Dölj/visa verktygsfältet

Vill du ha lite mer skärmfastigheter? Genom att trycka på den vänstra analoga pinnen växlar visningen av det nedre navigeringsfältet och, om du tittar på en video, den översta videofältet. Naturligtvis är det möjligt att göra detta av misstag, så om du någonsin surfar och du inser att din navbar eller videouppspelningskontroller saknas, tryck på pinnen för att få tillbaka dem.

Stäng en flik med B -knappen

Liksom de flesta moderna webbläsare kan du öppna flera webbläsarfönster (flikar) i Wii U -webbläsaren (högst sex, varefter varje flik som öppnas gör att den äldsta fliken stängs), antingen från navigeringsfältet eller genom att trycka på en länk tills den erbjuder en navigeringsmeny. Du kan naturligtvis stänga fliken genom att klicka på X för den fliken på navigeringsfältet, men det snabbaste sättet att stänga den för närvarande öppna fliken är att hålla B -knapp ner i en halv sekund och släpp sedan.

Snabb videonavigering

Ett av våra favorittillägg från Wii U: s 4.0 -systemuppdatering var möjligheten att hoppa igenom eller spola fram videor. Med höger och vänster axelknapp kan du hoppa 15 sekunder framåt eller 10 sekunder bakåt medan du håller ned den högra knappen för att spela upp videon med dubbel hastighet.

Åtgärda YouTubes ”Videoklipp som inte är tillgängliga på den här enheten” -felet

Vi vet inte varför Youtube vägrar att spela upp några videoklipp på vissa enheter, men vi vet hur vi kan komma runt det på Wii U. Hemligheten är webbläsarens inställning ”Ange användaragent” (tryck på din Mii, tryck på Startsida, tryck på inställningar, rulla ner kranen Ställ in användaragent), som tillåter webbläsaren att maskera sig som en annan webbläsare. Vi tycker att inställningen av användaragenten till iPad fungerar bra; när vi ställer in det på Internet Explorer, säger det att vi behöver blixt för att spela upp videon.