Skip to content

Xbox Series S-pris, utgivningsdatum, specifikationer, spel och nyheter

2 de juli de 2021
XboxSeriesSontable Laukkonnen d0d3971ec3ea406b8551c9fd61471b29

Xbox Series S från Microsoft är den kompletterande konsolen till den kraftfullare Xbox Series X. Faktureras som den minsta Xbox någonsin, den spelar bara nedladdade spel och stöder inte 4K-spel. Ändå har det en ganska härlig slag.

När släpptes Xbox Series S?

Xbox Series S släpptes den 10 november 2020.

Xbox Series S-pris

Microsoft gör Series S tillgänglig på två olika sätt: Du kan köpa den separat för en platt $ 299 eller så kan du bunta den med Xbox All Access. Om du väljer att samla ihop kostar det dig 24,99 USD / månad i två år. Det ger dig konsolen plus 24 månaders Xbox Game Pass Ultimate.

De senaste nyheterna om Xbox Series S

Du kan få fler spelnyheter från Lifewire om Xbox Series S, andra system, spel och en mängd andra relaterade ämnen. Här är några av de senaste berättelserna om Xbox Series S.

Xbox Series S-funktioner

Konsolen kommer endast i vitt och inkluderar en trådlös handkontroll. Om har samma processor som Xbox Series X med de tre viktigaste skillnaderna: en något långsammare GPU, mindre minne och bristen på en skivenhet. Det sätter Serie S fokus på bildhastighet över upplösning, vilket är vad Microsoft säger att fler av sina kunder vill ha. Även om GPU inte är lika snabb i Series S som i Series X, är den fortfarande fyra gånger snabbare än Xbox One. Du kan skala upp spel för 4k på TV-apparater och det finns fullt hårdvarustöd för grafik, inklusive strålespårning, mesh-skuggor och skuggning med variabel hastighet. Den primära skillnaden mellan Xbox Series X och Xbox Series S är i upplösning.

Xbox Series S Specifikationer och hårdvara

XBox Series S är en helt digital spelkonsol som drivs av en 8-kärnig AMD Zen 2-processor. Den levererar mer än 40 gånger I / O-bandbredden för en Xbox One för snabbare laddningstider, jämnare bildhastigheter och Quick Resume för flera titlar.

Xbox-serien X-at-a-Glance
Bildhastighet 1440P vid upp till 120 fps
Optisk enhet Ingen. Endast digital.
System on a Chip Anpassad 7nm förbättrad SoC
Utbyggbar lagring 1 TB expansionskort
Intern lagring 512 GB SSD
Minnesgränssnitt 10 GB GDDR6
Minnesbandbredd 8 GB @ 224 GB / s eller 2 GB 56 GB / s
IO-genomströmning (rå) 4,8 GB / s, (okomprimerad) 2,4 GB / s
CPU 8-kärnig AMD Zen 2 CPU @ 3,6 GHz / 3,6 GHz med SMT aktiverat
GPU 4 TFLOPS
GPU-arkitektur AMD RDNA 2 GPU 20 CU @ 1,565GHz

Baksidan av Xbox Series S som visar lagring och andra portar.

Baksidan av Xbox Series S-konsolen.

Xbox Series S-spel och bakåtkompatibilitet

Microsoft erbjuder tusentals digitala Xbox One och Xbox 360 digitala spel att använda i Series S. Det betyder att när du ser ett spel i den digitala butiken för den ursprungliga Xbox, Xbox 360 eller Xbox One, kan du spela det på Xbox Series S. Vissa förbättringar som finns i andra konsoler kanske inte är tillgängliga i Series S. Till exempel, medan du till exempel kan spela vissa spel i 4K på Xbox One X, kan systemminnesbegränsningar i Series S begränsa samma upplevelse även om du kan spela samma spel på båda konsolerna. De allra flesta Xbox-spel är dock kompatibla med Xbox Series X och S. De flesta Xbox One-speltillbehör är också kompatibla.

Den trådlösa handkontrollen

Xbox Series S-kontroller från båda sidor.

Xbox-controllern har redesignats på flera viktiga sätt. Ny teknik mellan konsolen och HDMI-tv-anslutningen skickar information oftare mellan de två, vilket sparar tid och gör spelet mer lyhört. Den passar nu ett brett utbud av handstorlekar och inkluderar rundade stötfångare, ett taktilt prickmönster på utlösare och stötfångare, noggrant skulpterade grepp och en ny D-pad. D-pad har nu en något djupare skål för tummen och vinklarna är inställda på olika sätt så att du kan använda D-pad med minimal rörelse. Kontrollenheten är också utformad för korskompatibilitet mellan Xbox Series X och Xbox One, plus PC, Android och iOS. Den kommer ihåg flera enheter så att det är enkelt att växla. En intressant nick till modern tid är Dela-knappen. Med det kan spelare enkelt ta skärmdumpar eller spela in videor för att dela med andra.

Headsetet

Konsolen levereras inte med ett headset. Men flera tillverkare hävdar redan att deras headset är kompatibla med Xbox Series S.