Skip to content

Xposed Framework: Vad det är och hur man installerar det

19 de september de 2021
GettyImages 508633562 59a2f68f685fbe0010151b06

Xposed är namnet på en plattform som låter dig installera små program som kallas moduler på din Android -enhet som kan anpassa dess utseende och funktionalitet. Fördelen med Xposed-ramverket över vissa metoder för att anpassa din enhet är att du inte behöver göra en heltäckande, systemomfattande ändring (mod) som innehåller massor av ändringar bara så att du kan få en eller två mods. Välj bara den eller de du vill ha och installera dem sedan individuellt. Grundtanken är att efter att ha installerat en app som heter Xposed Installer kan du använda den för att hitta och installera Övrig appar/mods som kan göra en mängd olika saker. Vissa kan ge små finjusteringar till operativsystemet som att dölja bäraretiketten från statusfältet eller större funktionalitetsändringar i tredjepartsappar som att automatiskt spara inkommande Snapchat-meddelanden.

Anvisningarna nedan bör gälla oavsett vem som har gjort din Android -telefon: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc. Endast Android -versioner upp till 8.1 (Oreo) stöds för närvarande.

Innan du installerar Xposed Framework

Det finns några saker du måste göra först:

 1. Se till att din enhet är helt säkerhetskopierad. Det är möjligt att stöta på problem under installationen eller användningen av Xposed som gör din enhet oanvändbar.

 2. Kontrollera vilken version av Android du kör så att du vet om din enhet är kompatibel och i så fall vilken nedladdningslänk du vill välja nedan. Detta finns i inställningarna, vanligtvis i Om telefon eller Om enhet sektion, och möjligen begravd djupare i en Mer eller Programvaruinformation område.

 3. Identifiera enhetens CPU -arkitektur. Droid Hardware Info är en app som kan visa dig den informationen.

 4. Du måste rota din enhet.

Så här installerar du Xposed Framework

 1. Installera Android Debug Bridge (ADB) och Fastboot på din dator.

 2. Installera TWRP på din telefon med Fastboot.

 3. Ladda ner den senast släppta Xposed ZIP -filen som matchar Android -versionen på din enhet och CPU -arkitekturen.

  • Android 8.1
  • Android 8.0
  • Android 7.1
  • Android 7.0
  • Android 6.0
  • Android 5.1
  • Android 5.0

  I var och en av dessa mappar finns andra mappar som motsvarar enhetens CPU -arkitektur. Det är viktigt att ladda ner den rätta som gäller för din telefon.

 4. Anslut telefonen till din dator och aktivera filöverföringar.

 5. Kopiera filen du laddade ner i steg 3 till din telefon.

 6. Utför följande ADB -kommando från din dator: adb reboot recovery

 7. Knacka Installera från TWRP -menyn på din telefon.

 8. Från TWRP, leta upp och välj ZIP -filen du kopierade och svep sedan åt höger på Svep för att bekräfta Flash alternativ.

 9. Knacka Omstart-system.

 10. När din telefon startar igen besöker du den här nedladdningssidan och laddar ner APK -filen som visas längst ner i introduktionsavsnittet (före alla kommentarer). Du kanske får höra att den här typen av filer kan skada din enhet om du installerar den. Fortsätt och bekräfta att du vill ladda ner och installera filen. Om du får en Installationen blockerad meddelande, se det första tipset längst ner på denna sida.

 11. När nedladdningen är klar öppnar du filen när du uppmanas att göra det.

 12. När du tillfrågas om du är säker på att du vill installera programmet trycker du på Installera att bekräfta. Om du ser ett meddelande om att Chrome blockerar installationen trycker du på inställningar på det meddelandet och aktivera sedan Tillåt från denna källa. Tryck på bakåtknappen för att se Installera länk.

 13. Knacka Öppen när installationen är klar.

 14. Knacka Ramverk från Xposed Installer -appen. Det kan vara begravt i menyn längst upp till vänster på skärmen. Om du blir tillsagd Var försiktig! eftersom Xposed kan skada din enhet trycker du på OK. Säkerhetskopian du gjorde innan du startade den här processen kommer att fungera som ett sätt att få din enhet att fungera igen om den skulle bli murad eller sätta i en ”startslinga”.

 15. Från Ramverk skärm, tryck på Installera uppdatering. Om du får veta att appen begär rootbehörigheter, tillåt det.

 16. Knacka OK på frågan om du är redo att starta om.

Hur man installerar och använder Xposed -moduler

När modulen har laddats ner och rätt behörigheter har ställts in kan du anpassa inställningarna och sedan aktivera den för användning.

Hur och var man kan ladda ner Xposed -moduler

Det finns två sätt att få Xposed -moduler installerade på din enhet. Det första är mycket enklare, så vi kommer att beskriva det här:

 1. Öppna Xposed Installer -appen och tryck på Ladda ner från huvudmenyn.

 2. Sök eller bläddra efter en modul och tryck på den du vill installera.

 3. Svep över eller tryck på Versioner flik.

 4. Knacka på Ladda ner knappen på den version du vill installera. De senaste versionerna visas alltid högst upp på sidan.

 5. På nästa skärm som visar vad appen har behörighet att göra på din enhet, bekräfta installationen med Installera knapp. Om sidan är för lång för att visa all information på en gång ser du istället en eller flera Nästa knappar. Tryck på dem för att se Installera knapp. Om du inte ser det här Installera alternativ, se tips 3 nedan.

 6. När installationen är klar kan du trycka på Öppen för att starta den nya modulen, eller Gjort att återvända till Versioner flik. Om du inte öppnar appen direkt i det här steget, se tips 2 längst ner på sidan för att se hur du öppnar den senare.

 7. När modulappen öppnas är det där du kan anpassa den efter dina önskemål. Varje modul presenterar ett unikt sätt att göra ändringar. Om du behöver hjälp följer du instruktionerna på skärmen, besöker steg 2 igen och öppnar Stöd länk till modulen du har frågor om, eller se tips 2 nedan.

 8. Glöm inte att aktivera modulen. Se nästa avsnitt för dessa steg.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Xposed -moduler

När modulen har laddats ner måste du aktivera den innan du faktiskt kan använda den:

 1. Öppna huvudskärmen i Xposed Installer -appen och ange Moduler sektion.

 2. Knacka på rutan till höger om modulnamnet för att aktivera eller inaktivera det. En bockmarkering visas eller försvinner för att visa att den antingen är på eller av.

 3. Starta om enheten för att skicka ändringarna.

Xposed installation och användningstips

Om du aldrig har arbetat med din Android -enhet på denna nivå kommer du säkert att stöta på ett problem eller en fråga här och där. Här är några vanliga saker vi har sett:

 1. Om du inte kan installera Xposed eftersom APK -filen blockeras, gå in på Inställningar> Säkerhet och leta efter en Okända källor avsnitt som du kan sätta en bock i för att aktivera.

 2. De Moduler i Xposed Installer -appen finns många alternativ du behöver för olika saker. Håll fingret på någon modul för att få en meny med följande alternativ:

  • Starta användargränssnitt: Använd det här om du inte hittar startprogrammet för en modul som du har installerat.
  • Ladda ner/uppdateringar: Installera nya uppdateringar för modulen.
  • Stöd: Besök supportsidan som tillhör den modulen.
  • Appinformation: Se vad din enhet säger om den här appen, till exempel dess totala lagringsanvändning och vilka behörigheter den har beviljats.
  • Avinstallera: Ta bort/ta bort en modul med detta menyalternativ.
 3. Om du inte ser Installera -knappen efter nedladdning av modulen, eller om du hellre vill installera den senare, upprepa steg 1-3 i Hur och var man kan ladda ner Xposed -moduler avsnittet ovan och välj sedan Installera i Versioner flik.

 4. Om du inte längre vill ha Xposed Installer på din enhet kan du radera det som vilken app som helst.