Skip to content

Zoho Mail Gratis e -posttjänst: Fördelar och nackdelar

14 de augusti de 2021
zoho free email service 1170841 dc34c5bb1921485c8a632567181892ae

Zoho Mail är en solid e -posttjänst som riktar sig till proffs. Ett gratis Zoho Mail -konto erbjuder gott om lagringsutrymme, POP- och IMAP -åtkomst och viss integration med snabbmeddelanden och onlinekontorsviter. Det kan dock vara ännu mer användbart att organisera e -post, identifiera viktiga meddelanden och kontakter och skicka standardsvar.

Vad vi gillar

 • Upp till 1 TB lagringsutrymme, med 5 GB ledigt på ett personligt konto.
 • POP- och IMAP -åtkomst.
 • Etiketter och omfattande sökhjälpsorganisation.

Vad vi inte gillar

 • Kan inte använda mallar för konserverade svar.
 • Saknar sparade sökningar och självlärande mappar.
 • Begränsat skräppostfilter.

Vad är ett kontor utan post? Naturligtvis inte Zohos svit med onlineappar. Zoho Mail, precis som redigerings-, kalkylblad- och presentationsprogrammen, är ambitiös och står bra för en stationär applikation.

Gott om lagringsutrymme, POP och IMAP -åtkomst

Du får gott om lagringsutrymme med Zoho Mail – 5 GB för personliga konton som kan expanderas till en hel terabyte (mot avgift) – och du kan ställa in andra e -postkonton i Zoho Mail för att skicka och ta emot e -post. Zoho Mail tillåter också både POP- och IMAP -åtkomst. Det som fungerar via både POP och IMAP är åtkomst till Zoho Mail: du kan ställa in det i ditt favorit -e -postprogram på skrivbordet eller i din handflata eller få Zoho Mail vidarebefordra nya meddelanden till valfri e -postadress. Ett trevligt tillägg skulle vara att bara vidarebefordra vissa meddelanden med hjälp av filter. Zoho Mails regler är i allmänhet lite begränsade i de åtgärder de kan vidta.

Skärmdump av POP3- och IMAP -inställningarna i Zoho Mail

Med vissa betalkonton kan du också konfigurera Zoho Mail via Exchange ActiveSync, vilket ger push -e -post till mobila enheter och sömlös kalender samt adressboksynkronisering.

Filter och sök

Grundfunktionerna finns. Filter kan ta bort eller fila e -post baserat på olika kriterier, och de kan också tilldela etiketter. Etiketterna, som kallas Taggar, finns i färger med Zoho Mail och med den snabba, kraftfulla sökhjälpen kan du organisera och hämta e -post.

Skärmdump av taggar i Zoho Mail -navigeringsfönstret

Att kunna spara sökkriterier som mappar skulle vara till hjälp, liksom självlärande mappar. Skräppostfiltret lär sig förstås, och i mina tester fick jag lära mig en hel del bra post. För att skriva nya meddelanden och svar erbjuder Zoho Mail meddelandemallar som fungerar som textavsnitt som du enkelt kan infoga i dina e-postmeddelanden för ofta använda fraser eller hela utskick. Du kan hantera och använda flera e -postsignaturer på ett liknande sätt. Zoho Mail integrerar e -post med sina andra applikationer och något med Google Docs. Till exempel kan du enkelt dela dokument och lägga till leads i appen för kundrelationshantering eller anteckna händelser, men interaktionen är ofta gles. Zoho Mail upptäcker inte datum och sökning efter en kontakts e -post kräver att du kopierar och klistrar in deras adress. Den integrerade Zoho Chat kan prata med många snabbmeddelandenätverk.

Använda Zoho Mail

Zoho Mail har praktiska kortkommandon, och gränssnittet på webben är applikationsliknande och har både en traditionell och en bredbildsvy. Du kan automatisera arkivering för att hålla mappar rena. På vissa ställen verkar funktion, knapp och menyantal ha vunnit över enkelheten.

Höjdpunkter

 • Zoho Mail är en gratis e -posttjänst med 5 GB lagringsutrymme (och kvoter för e -post som skickas och tas emot per dag) för personligt bruk.
 • Du kan ställa in Zoho Mail för att hämta e -post från POP -konton och skicka från dess webbgränssnitt med alla dina adresser.
 • Zoho Mail själv kan nås via e -postprogram och tjänster via både POP och IMAP.
 • Vissa betalda Zoho Mail -konton erbjuder också Exchange ActiveSync för push -e -post och synkronisering.
 • Med mappar och etiketter i fri form kan du organisera e-post. Reglerna erbjuder viss automatisering och skräppostfilter skräp ur inkorgen.
 • En out-of-office auto-responder kan svara på e-post för din räkning.
 • Flexibla sökalternativ som låter dig kombinera många kriterier hitta e -postmeddelanden (och bifogade filer) exakt.
 • Zoho Mail innehåller Zoho Chat snabbmeddelanden och erbjuder viss integration med Zoho -appar och Google Dokument för bilagor.
 • E -postkonversationer kan läsas i sammanhang med en trädvy. Zoho Mail kan automatiskt arkivera gammal post.
 • Med mallar kan du spara e-posttext för senare återanvändning, och en utkorg kan fördröja leverans av e-post en tid för att tillåta oskickad.
 • Företagsvärdplaner låter dig använda Zoho Mail med dina egna domäner och e -postpolicyer (t.ex. kvoter och åtkomst).