Saltar al contenido

Bandbredden krävs för ett Skype HD-videosamtal

24 de junio de 2021
165647934 56a9d1e45f9b58b7d0ff40e7

Om du vill ringa Skype HD-videosamtal (högupplöst) behöver du en bra HD-webbkamera, en tillräckligt kraftfull dator och tillräcklig bandbredd – vilket betyder en internetanslutning som är tillräckligt snabb för att bära större delen av videoramar i hög kvalitet. I den här guiden går vi igenom hur mycket bandbredd du behöver och hur du uppnår bästa samtalskvalitet.

Varför bandbredd spelar roll

High Definition-video förbrukar mycket data. Videon är en ström av bilder i hög kvalitet som borstar förbi dina ögon på skärmen med en hastighet av minst 30 bilder (tekniskt kallade ramar) per sekund. Det sker normalt en viss (eller mycket) komprimering, vilket minskar dataförbrukningen och förhindrar eftersläpning, men om du vill ha högupplöst video går komprimeringen tillbaka. Skype är en av VoIP-appar som har hög videokvalitet. Skype använder speciella codecs och andra tekniker för att leverera skarpa bilder och högkvalitativ video, men detta kostar en kostnad. Om du är inloggad på Skype men inte ringer, använder appen i genomsnitt mellan 0 och 4 kbps (kilobit per sekund). När du ringer ett samtal använder Skype i genomsnitt mellan 24 och 128 kbps. Därför, även om du har all nödvändig utrustning för HD-videosamtal med Skype men inte har tillräckligt med bandbredd, får du aldrig klar, skarp och ljus HD-videokvalitet. Du kanske till och med misslyckas med att ha en anständig konversation. Ramar kommer att gå vilse, och ljudet – som är viktigare än det visuella i en konversation – kan också drabbas. Vissa människor väljer att inaktivera sina webbkameror och offra videon för en ren konversation.

Hur mycket bandbredd är tillräckligt?

Så, hur mycket bandbredd räcker det? För enkelt videosamtal rekommenderar Skype 300 kbps (kilobit per sekund). Det står att du behöver 500 kbps om du vill ha det samtalet i hög kvalitet. För HD-video behöver du minst 1,2 Mbps (Megabit per sekund). Du är säker på att du har bra kvalitet med 1,5 Mbps. Det är för en en-till-en-konversation. Om det finns fler deltagare, lägg till ytterligare 1 Mbps per person för bekväm videokonferens. Till exempel, för ett gruppvideosamtal med 7 eller 8 personer bör 8 Mbps räcka för HD-videokvalitet.

Tips för bättre Skype HD-videosamtal

Om du har problem med att ringa Skype HD-videosamtal rekommenderar Skype att stänga andra applikationer som använder internet, särskilt video- och musikstreamingtjänster som Netflix och Spotify. Pausa eller avbryt också pågående filöverföringar. Du kan också testa din internethastighet för att se till att du får den bandbredd du betalar för; Om du inte är det, kontakta din internetleverantör.