Saltar al contenido

E-Reader-format: Diagrammet för kompatibilitet med eBook-filer

2 de julio de 2021
digital books 136400195 5bd0f219c9e77c0051b72822

Med ett brett utbud av eBook-filformat där ute, ta reda på vilken enhet som är kompatibel med vilket filformat som kan vara besvärligt. Här är en lista över några populära e-läsare tillsammans med e-bokens filformat som de är kompatibla med. Den här listan fokuserar främst på e-bokformat och innehåller inte information om musik och videofiler.

Tända Kindle 2 & 3 Kindle 4 Kindle 2016 Sony-läsare Hanlin V3 Hanlin V5 IREX Iliader IREX 1000 Skrymsle Alex Nook Color Kobo
ARG
AZW3 Y
AZW Y Y Y Y
BMP Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
CHM Y Y
DJVU Y Y
DNL
DOC Y Y *** Y *** Y Y
EPUB Y Y Y Y Y Y Y
FB2 Y Y
GIF Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y
HTML Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y
JPG Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
LBR
BELYST Y Y
LRF Y
MOBI Y Y Y Y Y Y
OPF
FBF Y
PDF Y Y *
1
Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
PKG
PNG Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
PPT Y Y
PRC Y Y Y Y Y Y Y
PS
RTF Y Y Y
TIF Y Y Y Y Y
TR2
TR3
Text Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
VARG Y Y
XML

Akronymerna till vänster hänvisar till filtillägg. En fil som heter «War and Peace.txt» indikerar att du har en elektronisk kopia av boken War and Peace i formatet «TXT» eller «Plain text». Dessutom betyder ett «Y» i en ruta att en enhet är kompatibel med motsvarande filformat.

*LRF-tillägget kallas ibland även BBeB eller «Broadband eBook».

** För Sony Reader-ägare: Sonys läsare stöder indirekt vissa filer via konvertering. Word (dvs. DOC) -filer stöds indirekt via Sonys eBook Library-program, som konverterar sådana filer till RTF (din dator måste ha Microsoft Word installerat).

*** För Kindle-ägare: Oskyddade versioner av följande filer kan skickas till Amazon via ditt Kindle-e-postkonto («namn» @ free.kindle.com) för konvertering till Kindle-format: Microsoft Word (DOC), PDF, HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC och MOBI. Tänk på att vissa «kompatibla» filer inte körs om de har DRM- eller kopieringsskydd.