Saltar al contenido

Häftiga Siri-tricks som är både användbara och roliga

27 de julio de 2021
GettyImages 1068618284 eb6395e195dc47b0a7659ed8683a57ad

Siri är förmodligen den mest underutnyttjade funktionen hos smartphones och surfplattor. Det finns ett antal sätt som Siri kan hjälpa dig att bli mer produktiv, som att ställa in påminnelser eller lägga till ett möte i din kalender, men det finns också massor av coola tricks som sträcker sig från användbara till helt roliga. Den här guiden gäller iOS-version 12+.

Hej Siri

Du kan alltid hålla ner hemknappen för att få Siris uppmärksamhet, men på de flesta nyare enheter kan du också säga «Hej Siri» för att få hennes uppmärksamhet.

Voice Dictation

En annan bra funktion som är lätt att förbise är röstdiktering. Du kan gå hela handsfree-vägen genom att säga något som «Hej Siri, maila Tom-ämnet. Jag tänker inte göra det ikväll att något kom upp.» Det här är bra eftersom du kan berätta för henne ämnet och e-postens innehåll. Men du kan också använda Siris röstdiktat när tangentbordet är på skärmen genom att trycka på mikrofonknappen. Det betyder att hon kan ta röstdiktation i nästan vilken app som helst.

Använd Siri With Apps

Siri är inte längre begränsad till bara Apples appar. Hon arbetar med ett antal appar från tredje part också, och listan växer. Du kan till exempel säga «Berätta för Amy att jag kommer sent med WhatsApp» eller «Visa mig valpnålar i Pinterest.»

Hon kan också vara en han

Trött på samma gamla Siri? Från och med uppdateringen av iOS 14 och iPadOS 14.5 kan du välja mellan en av fyra olika röster och ändra dess accent till australiska, brittiska, indiska, irländska eller sydafrikanska. För att göra detta, gå till inställningar>Siri & Sök>Siri Voice.

Konvertera mätningar eller valuta

Vill du veta hur många mil det är på fem kilometer? Eller vilka 300 brittiska pund är i amerikanska dollar? Fråga bara Siri.

Lär Siri att uttala ditt namn

Om du har ett namn som Mike, Sam, Ashley eller Susan kommer Siri förmodligen inte att ha så mycket av ett problem som uttalar det. Men om Siri tappar ditt namn kan du korrigera henne genom att säga: «Så säger du inte det.»

Ge någon ett smeknamn

Smeknamn är inte bara ett roligt tillskott till Siri, de kan också vara ganska användbara. Till exempel, om du smeknamnet din chef «Boss» i dina kontakter kommer Siri att förstå kommandon som «Call Boss» eller «Text Boss.» För att tilldela någon ett smeknamn, gå till Kontakter>[Contact Name]> Redigera>Lägg till fält>Smeknamn.

Siri är en komiker

Om du är uttråkad kan du ställa alla slags frågor till Siri. Tänk bara på något bisarrt för att fråga henne och se hur hon svarar. Några särskilt roliga kommandon inkluderar «Sjung en låt», «Vad är din favoritfärg?» och «Visa mig pengarna.»

Få kaloriinformation

Kan Siri hjälpa till med din kost? Ja hon kan. En stor aspekt av Siri är anslutningen till WolframAlpha, som innehåller all slags användbar information. Och medan du frågar henne hur många kalorier som finns i en pizza kommer det inte att ge dig den exakta mängden för den biten du funderar på, hon kommer att ge dig en bra ballparkfigur.

Få tid … Var som helst

Om du regelbundet kontaktar människor i olika delar av landet eller olika delar av världen är det här tricket mycket praktiskt. Fråga bara Siri vad klockan är på den platsen så berättar hon lokal tid. Inte mer att väcka någon klockan 3 för att du inte visste hur tidigt det var i London!

Vilken låt spelas?

Tack vare Shazam känner Siri igen musik bara genom att lyssna på den. Det här är fantastiskt om du hör en låt när du är ute och tänker köpa den. Hon ger dig till och med möjligheten att köpa just då via iTunes.

Öppna appinställningar

Nu är de flesta av oss medvetna om att Siri kan starta appar åt oss när vi säger «Öppna [app name]. «Hon kan till och med öppna inställningarna för iPhone och iPad. Men visste du att hon kan öppna en enskild apps inställningar? Säg bara» Öppna [app name] inställningar «för att ta reda på vilken typ av tweaks du kan göra för den specifika appen. Till exempel,» Öppna musikinställningar «låter dig ändra EQ och stänga av Shake to Shuffle.

Stäng av Bluetooth

Om du har Bluetooth-högtalare, Bluetooth-hörlurar eller andra tillbehör kanske du ibland vill stänga av Bluetooth när du vill spara lite batteritid. Apple gjorde det lättare att göra detta via iOS-kontrollpanelen, men ett ännu snabbare sätt är att helt enkelt be Siri att göra det åt dig.

Ändra dag, tid och innehåll för en påminnelse

Skakade Siri din påminnelse? Om hon fick dagen eller tiden fel, eller till och med innehållet i påminnelsen, behöver du inte börja om från början. Säg bara «Ändra tiden till …» eller «Ändra påminnelsen till …» för att ändra delar av påminnelsen. Påminnelser kan ha kategorier. Du kan ställa in dem i appen Påminnelser. Om du till exempel skapar en kategori som livsmedelslista kan du lägga till objekt i den kategorin via Siri genom att säga «Lägg till sallad i livsmedelslistan».

Ta en bild

Det snabbaste sättet att göra sig redo att ta den bilden? Säg bara «Ta en bild» och Siri öppnar Camera-appen.

Vänd ett mynt eller rulla tärningar

Huvud eller svansar? Inga problem. Du kan be Siri att kasta tärningar och hon ger dig resultaten av att två sexsidiga tärningar kastas.

Hitta flygplan som flyger över huvudet

Jag är inte säker på exakt hur användbar den här är, men Siri kan berätta vilka flygplan som finns i ditt område. Så om du ser en DC-10 och vill ta reda på vart den ska eller var den avgår, fråga Siri om flygplan som flyger över huvudet. Siri fungerar även om du befinner dig på låsskärmen, men om du är orolig för säkerhet kan du inaktivera henne från att aktiveras medan iPhone eller iPad är låst.