Saltar al contenido

Hur du rengör din Mac -skärm

3 de agosto de 2021
GettyImages 6269699581 5c676f2646e0fb0001560c43

Att rengöra en Mac -skärm är en enkel process med bara några få saker att göra och inte göra. Även om dessa instruktioner specifikt handlar om Apple-skärmar, fungerar de för de flesta LCD-skärmar med flytande kristaller. För allmänna instruktioner för rengöring av LCD-skärmar och tv-skärmar, se hur du rengör en plattskärm. Instruktionerna i den här artikeln gäller skärmarna på bärbara Mac-datorer och stationära datorer, samt alla tredjepartsskärmar du använder med en Mac. Mac -skärmar finns i två kategorier: nakna LCD -skärmar och glas -LCD -skärmar. Nakna LCD-skärmar används på många av de äldre bärbara Mac-datorerna och de flesta tredje parts stationära bildskärmar. Glas -LCD -skärmar, precis som de som används i de senaste iMac -enheterna, är nakna LCD -skärmar med en glaspanel framför dem. Eftersom LCD -panelen är skyddad kan du tycka att det är OK att använda hushållsglasrengöring på din iMac. Nej, det är det inte. Apple rekommenderar destillerat vatten för rengöring av dessa skärmar. Destillerat vatten är tillräckligt för att avlägsna smuts, fläckar och katt- eller hundnäsutskrifter. Om du stöter på en envis plats, använd en kombination av destillerad vit vinäger och destillerat vatten.

MacBook Pro.

Rengöring av din Mac -skärm

Vad du behöver:

  • Två mikrofiberdukar
  • Destillerat vatten
  • Destillerad vit vinäger

Två mikrofiberdukar är praktiska eftersom du kan använda en för kemtvätt av displayen och dämpa den andra med destillerat vatten för envisa fläckar. Du kan hantera med en enda mikrofiberduk men var noga med att dämpa bara en liten del av den. Stäng av datorn och bildskärmen och koppla från strömkällan innan du påbörjar rengöringsprocessen.

  1. Börja med att torka av skärmen försiktigt med en torr mikrofiberduk. Tryck inte hårt mot LCD -panelen, eftersom det kan orsaka problem med de enskilda pixlarna i bildskärmen. Om du rengör en glaspanel kan du applicera lite mer tryck, men du bör fortfarande använda en lätt hand.

  2. När kemtvätten är klar, kontrollera displayen för eventuella kvarvarande fläckar eller smutsiga områden. I många fall är en lätt rengöring med den torra mikrofiberduken allt som behövs.

  3. Om du fortfarande har områden som behöver rengöras, fukta den andra mikrofiberduken med destillerat vatten och gå försiktigt tillbaka över de områden som fortfarande är smutsiga. Spraya inte vätska direkt på displayen. Torka av med den första trasan och inspektera sedan displayen.

  4. Om någon smuts envist hänger på, blanda en destillerad vit vinäger och destillerat vattenblandning. Använd aldrig en lösning som är mer än 50 procent ättika. En del ättika och tre delar vatten bör göra susen.

  5. Fukta den andra mikrofiberduken med rengöringsblandningen och torka av skärmen och koncentrera dig på eventuella områden som fortfarande är smutsiga.

  6. Torka av skärmen med den torra trasan och inspektera sedan displayen igen. Det ska vara rent nu, men du kan gå över det en gång till med den fuktiga mikrofiberduken om det behövs. Var noga med att avsluta med den torra trasan.

Det är möjligt, men osannolikt, att en fläck eller fläck på glaspanelen på din Mac -skärm är på insidan. Om så är fallet är det bästa att ta skärmen till en Apple Store för rengöring. En utbildad tekniker kan dra i glaspanelen, rengöra båda glasytorna och den underliggande LCD -panelen och sedan försegla allt igen utan att skada skärmen.