Saltar al contenido

Hur du ställer in din nya Mac

23 de octubre de 2022
GettyImages 500231185 7b7003f527124896905fa6e05847ee4b

Vad du ska veta

 • Slå på Mac, följ Inställningsassistent uppmaningar, välj land > tangentbordslayout > Wi-Fi-nätverk.
 • Aktivera platstjänster > Skapa nytt Apple-ID eller logga in > Skapa datorkonto > inställning iCloud.
 • Se till att Mac är ansluten, kan ansluta till ditt hemnätverk och att en mus och ett tangentbord är anslutna.

Den här artikeln förklarar hur du konfigurerar en ny Mac-dator eller MacBook-dator, samt skapar ditt eget användarkonto.

Hur du ställer in din nya Mac

Följ dessa steg för att konfigurera din nya Mac och skapa ditt användarkonto.

 1. Slå på strömmen för Mac. Du kan behöva trycka på strömknappen för att slå på datorn. Vissa bärbara Mac-datorer slås på automatiskt när de är anslutna till ström.

 2. Macen Inställningsassistent lanseras och ger dig en rad frågor och uppmaningar att följa.

 3. Den första uppmaningen visar en världskarta. Välj ett land för att ställa in din tidszon och språk. Välj Fortsätta när du är klar.

 4. Välj en tangentbordslayout. Välj Visa allt för att se andra alternativ. När du har gjort ditt val, välj Fortsätta. När du väljer USA som ditt land ser du bara det amerikanska tangentbordet som ett alternativ.

 5. Anslut till ditt Wi-Fi-nätverk. Välj ditt nätverksnamn (SSID), ange lösenordet och välj Fortsätta. Det kan ta några minuter att ansluta. För att ansluta till en trådbunden anslutning, välj Andra nätverksalternativ i det nedre högra hörnet av skärmen och följ anvisningarna.

 6. Välj att överföra data från en annan Mac, en Time Machine-säkerhetskopia, en startskiva eller en Windows-dator. Välj ett alternativ och välj Fortsätta. Välj Överför ingen information nu om du vill överföra data senare eller om du börjar om.

 7. Kontrollera Aktivera platstjänster på denna Mac kryssruta för användning med Siri, Apple Maps och mer. Välj Fortsätta. Markera inte den här rutan om du föredrar att Apple inte hade tillgång till din plats.

 8. Logga in med ditt Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID väljer du Skapa nytt Apple-ID och följ instruktionerna. När du är klar väljer du Fortsätta. Detta är samma Apple-ID som du använder med din iPhone, Apple TV och andra Mac-datorer.

 9. Välj Hålla med för att godkänna de olika villkoren och välj sedan Håller med igen att bekräfta. Välj Mer för att läsa villkoren i detalj.

 10. I den Skapa ett datorkonto dialogrutan, ange ditt fullständiga namn, ett kontonamn, skapa ett lösenord och välj sedan ett lösenordstips. Ditt namn fylls i automatiskt när du loggar in med ett Apple-ID.

 11. Välj valfritt Tillåt mitt Apple-ID att återställa det här lösenordet kryssruta. Detta är användbart om du glömmer lösenordet till ditt användarkonto.

 12. Välj Ställ in tidszon baserat på aktuell plats kryssruta. Det här alternativet är användbart när du är ute och reser. Du måste aktivera platstjänster för att använda det här alternativet.

 13. När du är klar med Skapa ett datorkonto alternativ, välj Fortsätta. Detta kan ta några minuter medan iCloud synkroniseras.

 14. Du kommer att se alternativ relaterade till FileVault diskkryptering. Dessa alternativ hänför sig till kryptering av filer på din hårddisk.

 15. Välj Tillåt mitt iCloud-konto att låsa upp min disk kryssrutan och välj sedan Fortsätta.

 16. Välj Lagra filer från dokument och skrivbord i iCloud kryssrutan om du har tillräckligt med iCloud-lagringsutrymme och välj sedan Fortsätta.

 17. Välj Kryssrutan Aktivera Siri på denna Mac så att du kan använda Apples digitala assistent. Välj Fortsätta.

 18. Macen slutför sina inställningar, vilket kan ta ett tag. När det är klart kommer du sannolikt att se popup-fönster om att logga in på olika konton, som du kan tillåta eller välja att göra senare.

 19. Njut av din nya Mac. Besök Mac App Store för att hitta användbara och populära gratis- och betaltjänster, inklusive Microsoft Office för Mac, Adobe Creative Cloud och mer.

Dra fördel av Mac-tillgänglighetsalternativen under och efter installationen för att optimera din Mac för syn, hörsel, rörlighet och inlärningsproblem.

Se till att du har grunderna

Innan du ställer in din Mac, ta hand om några första steg:

 • Koppla in Mac.
 • Se till att din internetanslutning är stabil och pålitlig.
 • Ha ditt nätverkslösenord redo.
 • Anslut mus, tangentbord och bildskärm om det behövs. Lämna all annan kringutrustning oansluten.

När du har tagit hand om dessa förberedelser är det dags att ställa in din Mac.