Saltar al contenido

Hur man ansluter en MacBook till en TV

2 de septiembre de 2022
ScreenShot2021 07 21at10.37.33PM b5c326bb62ee4706bd428c4cd04356bd

Vad du ska veta

 • Du kan ansluta din MacBook-dator till din TV med en USB-C eller Thunderbolt-3 till HDMI eller DVI-adapter.
 • Om du har en smart-tv kan du även använda AirPlay för att spegla din MacBook-skärm eller utöka skärmen och använda tv:n som en andra bildskärm.
 • Äldre MacBook-modeller kan ha en mini-Display-port, men du kan fortfarande använda en adapter för att ansluta din MacBook till din TV.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter din MacBook-dator till din TV, inklusive att använda en kabel för att ansluta dem eller ansluta trådlöst med AirPlay och en smart TV.

Hur ansluter jag min MacBook till min TV?

Det är trevligt att kunna koppla din MacBook-dator till en tv-skärm för streaming, spel eller för att ha en större skärm för jobbet. Om du har en smart TV är det enklaste sättet att ansluta din MacBook till din TV att använda AirPlay. Innan du börjar försöka ansluta din MacBook till din smarta TV, se till att båda är på samma nätverk och påslagna.

 1. Gå till på din Macbook inställningar > Displayer.

 2. Välj rullgardinsmenyn för alternativet för AirPlay-skärm.

  AirPlay Display-rullgardinsmenyn.

 3. Välj den smarta TV eller enhet du vill använda som skärm för din MacBook.

  Välja en TV för AirPlay-skärmen på en MacBook.

 4. När anslutningen är gjord kan det hända att ett litet fönster visas på din smarta TV. Om du vill använda din TV som en andra skärm för din MacBook väljer du Samla Windows på din MacBook-skärm för att dra ihop alla dina fönster och utöka skärmen. Du kan sedan använda din TV som om den vore en andra bildskärm.

  Alternativet Samla Windows i en MacBooks meny för bildskärmsinställningar.

 5. Om du vill spegla din MacBook-skärm till din smart-TV väljer du Arrangemang på din Bildskärmsinställningar och välj Spegeldisplay.

  Alternativet Mirror Displays i Display Settings på en MacBook.

När du är klar och vill koppla bort bildskärmen, använd instruktionerna ovan och i steg 3 väljer du Av. Alternativt kan du klicka på Kontrollcenter på menyraden och välja Skärmspegling, välj sedan den TV du vill spegla skärmen till. När anslutningen är klar kan du välja alternativet att spegla eller utöka din skärm. Öppna när du är klar Skärmspegling igen och klicka på namnet på den TV du har anslutit för att avsluta anslutningen.

Alternativet Screen Mirroring i kontrollcentret på en MacBook

Kan jag ansluta en MacBook till min TV?

Om du har en äldre modell av TV eller MacBook som inte har AirPlay-funktioner kan du använda en kabel för att ansluta till din MacBook. Vilken typ av kabel du behöver beror på vilken MacBook-modell du har och anslutningarna på den datorn. Du kan också behöva välja mellan att använda en kabel som ansluts direkt från din MacBook till din TV; till exempel kan du välja att använda en Thunderbolt till HDMI-kabel. Eller så kan du välja att använda en adapter som ansluts till din MacBook och har adaptiva portar. Till exempel en Thunderbolt-adapter som ansluts till din Macbook och som accepterar HDMI- eller DVI-kablar. När du är ansluten kan du behöva gå till inställningar > Visa för att justera dina skärminställningar och upplösning för att få bästa bildkvalitet. Det fina med att göra en trådbunden anslutning till din TV är att när du väl har ställt in den kan du stänga din MacBook och fortsätta använda den med ett trådlöst tangentbord och mus och TV:n som din datorskärm.

FAQ

 • Hur ansluter jag min MacBook till min Windows-dator?

  Installera iTunes för att ansluta AirPlay-enheter till Windows via Wi-Fi. Använd ett program som TuneBlade eller Airfoil för att streama video. För skärmspegling, använd AirMyPC, AirParrot, AirServer eller X-Mirage.

 • Hur aktiverar jag AirPlay på min iPhone?

  För musik, gå till kontrollcentret och tryck länge musiktryck sedan på AirPlay ikonen och välj en enhet. För skärmspegling, gå till Kontrollcenter och tryck på Skärmspegling eller AirPlay-spegling.

 • Hur stänger jag av Apple AirPlay?

  På en Mac väljer du Spegling > Stäng av spegling. På iOS-enheter går du till kontrollcentret och trycker på Skärmspegling > Sluta spegla. För att inaktivera AirPlay-funktionen på din Mac, gå till inställningar > Displayervälj AirPlay Display-rullgardinsmenyn och välj Av.