Saltar al contenido

Hur man avbryter PlayStation Plus

8 de julio de 2021
cancelpsplus 65da6e3fbdb14b59a5e3629f3358609c

PlayStation Plus har många fördelar, men det finns ingen anledning att hålla prenumeration om du inte använder tjänsten regelbundet. Sony fortsätter att debitera dig varje gång din prenumeration kommer att förnyas om du inte vidtar några specifika åtgärder för att säga upp en PlayStation Plus-prenumeration.

Vad händer när du avbryter PlayStation Plus?

När du avbryter PlayStation Plus stänger du av funktionen för automatisk förnyelse. Prenumerationen annulleras inte omedelbart, men den annulleras effektivt nästa gång den kommer för förnyelse.

Att avbryta PlayStation Plus har en handfull konsekvens:

 • Du förlorar åtkomst till dina gratisspel: Gratis PS Plus-spel är bara tillgängliga om du har en aktiv prenumeration. Du kan inte komma åt dessa spel så länge din prenumeration sägs upp.
 • Du kan inte längre spela multiplayer-spel online: Med undantag för en handfull spel som Final Fantasy XIV, du kan bara spela offline-spel.
 • Du förlorar åtkomst till dina molnspara filer: Om du har använt molnsparningsfunktionen kommer dina molnsparningar inte längre att vara tillgängliga. Du kan bara komma åt spara data som lagras på din konsol.

Avbrytande av ditt PlayStation Plus-abonnemang avbryter eller raderar inte ditt PlayStation Network-konto. Du behåller ditt PSN-ID, sparade spelfiler, troféer och alla digitala spel och nedladdningsbart innehåll (DLC) som du har köpt via PlayStation Store. Förutom det kan du fortsätta använda din PlayStation för att spela spel offline med dina lokalt lagrade spara filer. Om du förnyar din prenumeration när som helst i framtiden får du omedelbart tillgång till alla PlayStation Plus-funktioner, inklusive hela ditt bibliotek med gratisspel. Om du hade tillgång till ett spel via PlayStation Plus innan du avslutade din prenumeration kommer du att få tillgång till det spelet när du förnyar din prenumeration även om månader eller år har gått. Om du använde PlayStation Plus Online Storage för att överföra dina sparade data till molnet, se till att hämta dina sparade filer innan du avbryter PlayStation Plus. När du har avbrutit har du inte längre tillgång till den här funktionen.

Så här avbryter du PS Plus

Det enklaste sättet att avbryta PlayStation Plus är via kontohanteringssidan för Sony Entertainment Network. Denna process kan utföras på vilken dator eller mobil enhet som helst som har en webbläsare och tillgång till internet, så du behöver inte ens ha åtkomst till din PlayStation. Du kan inte omedelbart säga upp en PlayStation Plus-prenumeration eller få en delvis återbetalning. Det enda sättet att effektivt säga upp din prenumeration är att stänga av automatisk förnyelse. Så här avbryter du PlayStation Plus via Sony Entertainment Network-webbplatsen:

 1. Navigera till Sony Entertainment-kontohanteringssidan och välj Prenumeration.

  Rubriken Prenumeration

 2. Leta reda på din PlayStation Plus-prenumeration och välj Stäng av Auto-Renew.

  Stäng av knappen Auto-Renew på PS

 3. Välj Bekräfta.

  Fönstret Bekräfta

Så här avbryter du PlayStation Plus med en PlayStation 4

Om du fortfarande har tillgång till konsolen som du använde för att registrera dig för PlayStation Plus och den är ansluten till internet kan du avbryta ditt medlemskap direkt via kontoinställningsmenyn på konsolen. Så här avbryter du PlayStation Plus med en PlayStation 4:

 1. Välj inställningar.

  En skärmdump av PS4-startskärmen.

 2. Välj Kontohantering.

  En skärmdump av PS4-inställningar.

 3. Välj Kontoinformation.

  En skärmdump av PS4 Account Management.

 4. Välj PlayStation-prenumerationer.

  En skärmdump av PS4-kontoinformation.

 5. Välj din PlayStation Plus prenumeration.

  En skärmdump av PlayStation-prenumerationer på PS4.

 6. Välj Stäng av Auto-Renew.

  En skärmdump av avbrytningsskärmen för PS4 PS Plus.

 7. Välj Ja.

  En skärmdump av bekräftelseskärmen för PS Plus.