Saltar al contenido

Hur man avinstallerar Kaspersky Antivirus från Mac eller PC

16 de julio de 2021
GettyImages 623807432 88e98a34eb004139b9f909911b4761bc

En snabb sökning efter allt som är relaterat till Kaspersky Antivirus visar dussintals frågor om hur du avinstallerar Kaspersky helt från ditt system. Påståenden de senaste åren om cybersäkerhetsöverträdelser har gjort antivirusprogrammet negativt och detta inflammerades ytterligare när den amerikanska regeringen tog bort Kaspersky från sin lista över godkänd programvara.

Avinstallerar antivirusprogram

Antivirusprogram kan vara svårt att ta bort eftersom det skapar filer och mappar utanför standardmapparna Program eller Programfiler. Den traditionella metoden att avinstallera ett program kan ta bort kärnan i antivirusprogrammet, men det lämnar ofta rester kvar. Om du vill avinstallera Kaspersky Antivirus helt från din Mac eller PC, börja med att avinstallera programmet – men om det inte fungerar kan du behöva använda en registerrensare för att slutföra jobbet. Kaspersky tillhandahåller ett kostnadsfritt, specialiserat borttagningsverktyg för sin programvara. Om metoderna nedan inte fungerar och du inte verkar få de senaste spåren av antivirusprogrammet från din maskin, prova deras verktyg som heter kavremover.

Avinstallera Kaspersky från Mac

Kaspersky gör sig hemma på macOS, och det typiska sättet att avinstallera en app (genom att dra den till papperskorgen och tömma soptunnan) fungerar inte. Det kommer att lämna en massa registerposter som kan vara ont att bli av med, och som potentiellt kan orsaka andra fel. Det bästa sättet att ta bort Kaspersky Antivirus från din Mac är att använda Kaspersky-avinstallationsverktyget.

 1. Starta Kaspersky.dmg-filen.

  Starta Kaspersky .dmg-filen.

  Om du redan har raderat installationsfilen kan du ladda ner en testversion som låter dig få tillgång till avinstallationsverktyget från Kasperskys webbplats gratis.

 2. Dubbelklicka på soptunna ikon som säger «Avinstallera Kaspersky Internet Security.»

  Dubbelklicka på papperskorgen ikonen som säger "Avinstallera Kaspersky Internet Security"

 3. Ett annat stänkfönster visas och frågar om du är säker på att du vill fortsätta. Klick Avinstallera.

  Ett annat stänkfönster visas som frågar om du är säker på att du vill fortsätta. Klicka på "Avinstallera".

 4. Du måste ange ditt administratörsnamn och lösenord på din Mac för att fortsätta.

 5. Det kan ta flera minuter innan avinstallationen har slutförts. När det väl är gjort visas en skärm där avinstallationen är klar. Klick Sluta.

  Det kan ta flera minuter innan avinstallationen har slutförts. När det väl är gjort visas en skärm som säger "Avinstallationen har slutförts." Klicka på "Avsluta".

Hur man tar bort Kaspersky Antivirus från Windows

Att ta bort Kaspersky från Windows är inte så annorlunda än att ta bort det från Mac, men det finns några stora variationer du behöver veta om. Så här blir du av med det irriterande antivirusprogrammet en gång för alla.

 1. Öppna kontrollpanelen.

  Öppna kontrollpanelen.

 2. Välj Program och funktioner.

  Välja program och funktioner i Kontrollpanelen.

 3. Högerklicka Kaspersky Antivirus (vilken version du har) och välj sedan Avinstallera / ändra.

  Välj avinstallation i Program och funktioner.

 4. När Användarkontokontroll uppmaningar, välj Ja.

  Fråga för användarkontokontroll för avinstallation.

 5. Installationsguiden körs. När den är klar kommer den att uppmana dig att starta om datorn. Välj Ja. Om du startar om Windows efter att ett program har tagits bort tar du vanligtvis bort alla spår av programvaran, inklusive poster i registret och loggarna. Även efter att ett program har avinstallerats är det en bra idé att köra en registerrensare och se till att det inte finns några .dll-filer eller andra kvarlevor kvar. Att göra detta regelbundet kan förbättra datorns prestanda.

  Bekräftelse av en nödvändig omstart.