Saltar al contenido

Hur man fixar en iPad som inte laddas eller laddas långsamt

7 de agosto de 2021
what to do ipad wont charge 1994539 34eac18c44b2481c95dfc10af9a51ef7

Vad man ska veta

  • Laddningsproblem är inte alltid iPad: s fel; det kan vara på det sätt som du laddar enheten.
  • Problem orsakas av minskad laddningseffekt, programvara eller hårdvaruproblem, felaktiga adaptrar, kabelproblem och laddning under användning.

Den här artikeln täcker de sex lösningarna som du kan prova när du har problem med att ladda din iPad.

Hur man fixar en iPad som inte laddas

1:22

Varför laddas inte min iPad?

  1. Sluta ladda iPad med din dator. Din bärbara eller stationära dator kanske inte ger tillräckligt med ström för att ladda din iPad, särskilt om det är en äldre dator. IPad kräver betydligt mer ström att ladda än iPhone, så även om din smartphone laddas bra med din dator kan iPad ta mycket längre tid. När du ansluter din iPad till en äldre dator kan varningen «laddas inte» visas. Oroa dig inte; iPad laddas förmodligen fortfarande, men den får inte tillräckligt med juice för att visa blixtnedslaget som indikerar att den laddas. Det laddas dock långsamt. Om du måste ladda med en dator, använd inte iPad medan den laddas. Detta kan leda till att iPad inte laddas eller förlorar mer ström än den får. Den bästa lösningen är att ansluta iPad till ett vägguttag med hjälp av adaptern som följde med iPad.

  2. Använd adaptern som följde med din iPad. Alla strömadaptrar är inte lika. Den mindre iPhone -adaptern kan förse iPad med bara hälften av iPad -adaptern. Om du har en iPad Pro tar iPhone -laddaren ännu längre tid att få den upp till 100 procent. Även om iPad fortfarande laddas med en iPhone -adapter, är det en mycket långsammare process. Leta efter markeringar på laddaren som läser «10w,» «12w» eller «24w». Dessa har tillräckligt med juice för att driva en iPad snabbt. 5-wattadaptern som medföljer iPhone är en liten laddare som inte har märken på sidan. Vill du ladda din iPhone snabbare? Det omvända är också sant. En iPhone laddas snabbare med en iPad: s nätadapter.

  3. Starta om iPad. Se till att surfplattan inte har ett mjukvaruproblem genom att starta om iPad. Detta hjälper om ett programvaruproblem orsakar problemet. Du kommer att se Apple -logotypen visas i mitten av skärmen medan den startar upp igen. Detta kan vara tillräckligt för att åtgärda problemet med långsam laddning.

  4. Testa laddningskabeln eller adaptern. Om iPad inte laddas via eluttaget kan du ha problem med kabeln eller adaptern. Du kan felsöka kabeln genom att ansluta iPad till din dator. Om du ser blixtar på batterimätaren vet du att kabeln fungerar. Om datorn inte reagerar när du ansluter iPad känner den inte igen att iPad är ansluten. Prova med en annan kabel för att se om det löser problemet. Om den gör det, släng den första kabeln. Prova på samma sätt att byta strömadaptrar om du har mer än en eller kan låna en. Om iPad -adaptern inte fungerar, men en annan gör det, köp en ny Lightning -adapter.

  5. Rensa ur iPad: s laddningsport. Om det inte fungerar att ansluta en ny kabel kan det vara ett problem med laddningsporten. Det vanligaste problemet är att damm, ludd eller annat material har tagit sig in i porten. Vänd upp och ner på iPad och tänd en ficklampa i porten. Du bör kunna se om något material täpper till porten. Rengör porten med konserverad luft eller en antistatisk borste. Om du använder en liten pincett, stäng av iPad innan du försöker lossa material och undvik att vidröra sidorna av porten. Du kan också ta din iPad till en Apple Store och få någon därifrån att utföra rengöringen. De brukar göra det gratis.

  6. Kontakta ett proffs när allt annat misslyckas. I sällsynta fall, när byte av adapter eller kabel inte gör susen, kan du ha ett hårdvaruproblem med iPad. I det här fallet måste du kontakta Apple för support. Om du bor i närheten av en Apple Store, boka in ett möte och gå till affären istället för att ringa Apples tekniska supportlinje. Apple Store -anställda är tillmötesgående och kan med stor sannolikhet lösa problemet medan du väntar.