Saltar al contenido

Hur man hanterar revisionshistorik i Google Docs

21 de junio de 2021
business fashion office studio clothes creative laptop crafting designer young professional t20 EO94rZ 87f15ea6241b47ab9772b9134224c076

Versionshistoriken i Google Dokument hjälper dig att kontrollera ändringar som görs i dina delade dokument. Detta är särskilt viktigt när du samarbetar om dokument med en grupp människor. Här är allt du behöver veta för att hantera, redigera och om nödvändigt återgå till en tidigare version med hjälp av revisionshistoriken i Google Docs. Du har bara tillgång till revisionshistoriken för ett dokument om du har redigeringsbehörigheter. Om du skapade dokumentet är det bra att gå, men om någon delade dokumentet med dig, se till att du har redigeringsbehörigheter innan du går vidare.

Hur du får åtkomst till Google Docs-versionshistorik

Det är enkelt att komma åt versionhistoriken i Google Docs och det finns ett par sätt att göra det. Versionshistorik är inte tillgänglig på mobilversionen av Google Dokument. Du kan se detaljer om ett dokument, till exempel när det skapades och när det senast ändrades genom att gå till trepunktsmenyn i det övre högra hörnet och välja Detaljer, men mer detaljerad revisionshistorik kan endast visas från en dator.

 1. Öppna först det dokument som du vill se revisionshistorik för. Detta kan tekniskt sett vara vilken typ av dokument som helst på Google Drive, inklusive Docs, Sheets eller Slides.

 2. Välj Arkiv-menyn Versionshistorik.

 3. Välj Se versionhistorik.

  Google Doc med Se Versionshistorik markerad

  namn

  Alternativt kan du använda kortkommandot Ctrl + Alt + Skift + H på en Windows-dator eller Cmd + Alternativ + Skift + H på en Mac.

 4. Du ser dokumentets historik på den högra panelen. Välj Fler åtgärder (tre punkter) och välj sedan Återställ den här versionen, Namnge den här versionen, eller Göra en kopia.

  Alternativ för Google Docs återställer version

 5. Ett annat sätt att öppna Versionshistorik: Välj Senaste redigering länk högst upp på sidan.

  Google Doc med senaste redigeringen markerad

  Ett annat sätt att hålla reda på dokumentversioner och ändringar är att använda funktionen Visa redigerare. Markera ett textintervall i ditt Google-dokument och högerklicka och välj sedan Visa redaktörer. Du ser dina dokumentsamarbetare, deras senaste ändringar och en tidsstämpel.

Arbeta med revisionshistorik i Google Dokument

När versionshistoriken för ett dokument är öppen bör du se en lista över de sparade versionerna av dokumentet. Beroende på hur många som samarbetar om dokumentet och hur ofta ändringar görs kan listan vara lång eller kort. Och om du inte tidigare har öppnat versionshistoriken och gjort ändringar i den, kommer varje version att titeln med datum och tid som ändringar gjordes i dokumentet.

Colour-Code Collaborators

En av de första sakerna du säkert kommer att märka är att varje person som samarbetar om ett dokument har en liten färgad prick bredvid sitt namn. Dessa färger tilldelas av Google och när du klickar på en version av dokumentet, så länge som Visa ändringar alternativet längst ner i listan över versionshistorik är markerat kommer ändringarna att markeras i en färg som motsvarar punkten bredvid namnet på den person som gjorde ändringen.

tillgängliga val

När du väl har valt en version visas en trepunktsmeny till höger om versionsnamnet. När du väljer den menyn hittar du två alternativ:

 • Namnge den här versionen: Välj det här alternativet för att öppna versionsnamnet (som visas som datum och tid som standard) för redigering. Du kan sedan skriva namnet du vill att den versionen ska ha och trycka på Stiga på på tangentbordet för att acceptera det nya namnet.
 • Göra en kopia: Med det här alternativet kan du skapa en ny kopia av ditt dokument, som det var på datum och tid för den valda versionen. En dialogruta öppnas som låter dig skapa ett namn för det nya dokumentet och välja en plats där du vill att dokumentet ska lagras. Om du har delat ditt dokument har du också möjlighet att Dela det med samma personer.

Hur du återställer ditt Google-dokument till en tidigare version

Om din anledning för att leta upp versionshistoriken i Google Dokument är att rulla ett dokument tillbaka till det tillstånd det var i innan ändringarna gjordes, kan du göra det i några steg.

 1. Navigera till inifrån det öppna dokumentet Versionshistorik med hjälp av instruktionerna ovan.

 2. Välj en version och välj sedan Fler alternativ (tre prickar).

  Versionshistorik för Google Dokument med Fler alternativ (tre punkter) markerade

 3. Välj Återställ den här versionen. Eller välj för en snabb lösning Återställ den här versionen från början av sidan.

  Google Doc med Återställ den här versionen markerad på två platser

 4. Klick Återställ att bekräfta.

  Återställ bekräftelsefältet med Återställ markerat

 5. Ditt dokument återställs och du kommer att se en bekräftelse på det i en kort popup-dialogruta högst upp på sidan när återställningen är klar. Om du återställer en tidigare version av dokumentet och sedan ändrar dig kan du gå tillbaka till din versionshistorik och återställa dokumentet till en senare (eller en tidigare) version.