Saltar al contenido

Hur man ringer gratis med Google Hangouts

26 de junio de 2021
google hangouts logo 56a7edd55f9b58b7d0ef5439

Vad du ska veta

  • Från Hangouts webbplats: Klicka TELEFONSAMTAL, och då Nytt samtal.
  • Från Gmail: Aktivera chatt. Klicka på telefonikonen i den vänstra panelen, tryck på plustecknet och välj en kontakt eller ange ett nummer.
  • Från appen: Tryck på telefonikonen och sedan på den gröna uppringningsknappen. Skriv ett nummer eller använd kontaktknappen för att välja en kontakt.

Den här artikeln förklarar hur man ringer gratis med Google Hangouts.

Från Google Hangouts webbplats

Gå till Google Hangouts webbplats för att ringa ett gratis telefonsamtal i din webbläsare till en annan Hangouts-medlem. Klick TELEFONSAMTAL mitt på skärmen och klicka sedan på Nytt samtal för att ange ett nummer eller kontaktnamn för den person du vill ringa.

Från Gmail

Du kan också ringa ett samtal från Gmail. Aktivera först chatt via Chatt fliken i inställningarna och klicka sedan på telefon ikonen längst ner på den vänstra panelen, följt av plustecken. Välj en kontakt eller ange ett namn eller nummer.

Hangouts-telefonsamtal från Gmail

Från Google Hangouts Mobile App

Google Hangouts fungerar också från mobilappen. Du kan få Google Hangouts för iOS eller på din Android via Google Play men du måste också ladda ner Hangouts Dialer. Om du vill ringa ett gratis samtal trycker du på telefon ikonen på den nedre menyn på iOS eller Telefon fliken högst upp på Android, sedan grön urtavla och slutligen skriv ett nummer eller använd kontaktknappen högst upp för att välja en kontakt.

Uppringare, telefonsamtalssymbol, kontaksökning i mobil Hangouts-app på iOS

Andra Google Hangouts-funktioner

Du kan också skicka snabbmeddelanden med Google Hangouts och ringa videosamtal. Dessutom låter textmeddelanden dig skicka din plats till mottagare, dela bilder och videor och skicka klistermärken med det inbyggda galleriet. Från Google Hangouts-appen kan du inaktivera aviseringar för specifika nummer, favoritkonversationer för enklare åtkomst och arkivera konversationer för att dölja dem utan att radera dem. Du kan också blockera nummer i Google Hangouts och ta emot röstmeddelanden från uppringare. För områden utanför USA och Kanada, kontrollera de internationella samtalspriserna för samtal i Hangouts, som är mycket lägre än vanliga samtalsplaner.

Google Hangouts bakgrund

När det först började var Google Hangouts en väl mottagen applikation för videochatt. Du kan videokonferens med vänner eller kollegor enkelt som en grupp. Sedan dess har Hangouts förvandlat sig till att inkludera fler funktioner, inklusive delning och sms-kommunikation och integrering med Gmail så att du kan skicka ett snabbmeddelande när du bearbetar dina e-postmeddelanden. Google tog inte lång tid att meddela att Hangouts-användare kunde ringa gratis telefonsamtal till andra Hangouts-användare via webben, liksom gratis röstsamtal till valfritt nummer i USA eller Kanada.

Gratis, var du än är

Hangouts är gratis i USA och Kanada och erbjuder låga internationella priser, så att du kan ringa röstsamtal, skicka textmeddelanden och till och med ha gruppvideochattar från din mobila enhet eller dator utan att betala en krona. Google Hangouts fungerar oavsett var du behöver åtkomst, från mobilappen och vilken dator som helst som har åtkomst till internet.