Saltar al contenido

Hur man slår på och stänger av en iPad

12 de julio de 2021
turning off lightswitch 5a5b83b27bb2830037ca8c51

Vad du ska veta

 • För iPads med en startknapp: Håll ned På / Av / vila tills en skjutreglage visas på skärmen. Skjut av strömmen.
 • För iPads utan hemknapp: Håll ned På / Av / vila och Sänk volymen tills en skjutreglage visas på skärmen. Skjut av strömmen.

Den här artikeln förklarar hur du stänger av din iPad. Den här artikeln gäller alla iPad-modeller, inklusive originalet, alla versioner av iPad mini och alla iPad-proffs.

Hur man stänger av alla iPad-modeller

Att stänga av en iPad utan en hemknapp skiljer sig något från att stänga av en iPad med en hemknapp, men vi förklarar skillnaderna. Här är vad du ska göra:

  • För iPads med en hemknapp: Håll ned På / Av / vila -knappen längst upp till höger på iPad.
  • För iPads utan hemknapp: Håll ned På / Av / vila såväl som antingen Höj volymen eller ned-knappen på sidan av iPad.
 1. Fortsätt hålla ned knapparna tills en skjutreglage visas på skärmen.

 2. Flytta Skjut för att stänga av den skjutreglaget hela vägen till höger. Om du ändrar dig och inte vill stänga av det, välj Avbryt för att hålla iPad på.

 3. Om du väljer att stänga av iPad visas ett snurrhjul i mitten av skärmen innan det blir svagt och stängs av.

Hur man slår på alla iPad-modeller

Att slå på en iPad är enkelt: håll bara ned På / Av / vila i det övre högra hörnet på iPad tills skärmen tänds. När skärmen tänds släpper du knappen och iPad startar.

Hur du återställer och hårdåterställer en iPad

Att stänga av en iPad är inte helt samma sak som att återställa en iPad, och det är särskilt inte detsamma som att utföra en hård återställning. Lär dig allt om återställning och hård återställning av alla modeller av iPad.

Vad händer om iPad inte stängs av eller på?

I vissa sällsynta fall svarar inte en iPad när du försöker stänga av den eller starta upp den. Om så är fallet måste du tvinga iPad att starta om. Om du har en iPad med en hemknapp håller du ned Kraft knappen och Hem samtidigt under cirka 5 till 10 sekunder för att tvinga enheten att starta om. Om din iPad inte har en hemknapp är det lite knepigare. Tryck först på och släpp snabbt Höj volymen knapp. Tryck sedan på och släpp snabbt Sänk volymen knapp. Slutligen, tryck och håll ned Kraft tills du ser Apples logotyp visas.

Använd flygplansläge istället för att stänga av din iPad

När du behöver spara batteritid eller ta din iPad med dig i ett flygplan behöver du inte stänga av den. Använd din iPad när som helst, inklusive under start och landning när bärbara datorer inte kan användas, genom att sätta iPad i flygplansläge.

Vanliga frågor

 • Varför stängs inte min iPad av? Om din iPad fastnar när du stänger av den och inte svarar kan det uppstå problem med appar eller kräver en systemåterställning. Prova dessa tips för att fixa en svart svart skärm på iPad.
 • Var är strömbrytaren på min iPad? IPad-strömbrytaren finns i det övre högra hörnet på enheten, oavsett om det finns en hemknapp på framsidan av surfplattan. Denna multifunktionella knapp kallas även Sleep / Wake-knappen.