Saltar al contenido

Hur man stänger av AirPlay

27 de junio de 2021
GettyImagesairplayWestend61 abcbaeca096c4cbb9f055f363dd5b2bd

Vad du ska veta

 • Välj på Mac-skrivbordet Spegling > Stäng av spegling.
 • Öppna på en mobil enhet som kör iOS Kontrollcenter > musik eller Skärmspegling > Sluta spegla eller Stoppa AirPlay.

Den här artikeln visar hur du stänger av AirPlay på de flesta iPhones, iPads och Mac-datorer.

Hur man stänger av AirPlay på en Mac

Välj den översta menyraden på ditt Mac-skrivbord Spegling ikon markerad med en rektangel med en triangel längst ner. I Spegling menyn som öppnas väljer du Stäng av spegling.

Om du inte ser speglingsikonen väljer du Äpple ikonen från menyraden, följt av Systeminställningar > Visar. I det nedre vänstra hörnet. Kontrollera Visa speglingsalternativ i menyraden när det är tillgängligt kryssruta.

Så här stänger du av AirPlay på en iPhone eller iPad

 1. Öppna Kontrollcenter.

  • iPhone X och iPad iOS 12: Svep nedåt från skärmens övre högra hörn.
  • iPhone 8 eller iOS 11 och tidigare: Svep uppåt från skärmens botten.
 2. Välj antingen musik widget eller Skärmspegling widget.

 3. Välj alternativet till Sluta spegla eller Stoppa AirPlay.

Om du vill få tillbaka kontrollen över din Apple TV från en annan AirPlay-värd väljer du Meny på din Apple TV-fjärrkontroll eller i Remote-appen på din iPhone.

Hur fungerar AirPlay?

AirPlay upptäcker enheter via en av två möjliga metoder. Om du använder Apple AirPort Express som din trådlösa router kommer den att ansluta alla dina Apple-enheter utan ytterligare utrustning eller installation krävs. Alternativt känner kompatibla enheter igen varandra när de är i samma Wi-Fi-nätverk. Så länge var och en av dina enheter använder samma Wi-Fi-nätverk kommer de att kunna kommunicera via AirPlay. Det betyder att din iPhone eller iPad eller kommer att upptäcka dina Apple TV, AirPlay-aktiverade högtalare eller andra Apple-enheter du kanske äger.

Vanliga frågor

 • Hur inaktiverar jag AirPlay? Det enda sättet att inaktivera Airplay är att stänga av den. För att inaktivera AirPlay på en Mac, välj Spegling och välj sedan Stäng av spegling. För att inaktivera AirPlay på en iOS-enhet, öppna Kontrollcenter, tryck på Skärmspeglingoch välj sedan Sluta spegla.
 • Hur tar jag bort AirPlay från min telefon? Du kan inte ta bort eller avinstallera AirPlay. Det närmaste du kan komma att ta bort AirPlay är att stänga av den. Öppna för att stänga av AirPlay på din iPhone Kontrollcenter, tryck på Skärmspeglingoch tryck sedan på Sluta spegla.
 • Var finns AirPlay-inställningarna på min iPhone? När du vill ändra inställningarna för dina AirPlay-enheter använder du Apple Home-appen. Du kan använda Home-appen på din iPhone för att slå på och av AirPlay, begränsa åtkomsten till AirPlay, ändra namnen på dina enheter, tilldela en enhet till ett rum och låta andra projicera enhetens skärm till din Apple TV eller annan smart TV.
 • Var är AirPlay-knappen? Du hittar AirPlay-knappen i appen du använder för att casta media (till exempel YouTube-appen). AirPlay-knappen är rektangeln med uppåtpekande pil. Det finns vanligtvis längst ner på appskärmen.