Saltar al contenido

Hur man stänger av autokorrigering på Samsung

25 de junio de 2021
how to turn off autocorrect on samsung phones 4768853 abefb1012f534dceab808946bbc9bede

Autokorrigering är en verklig livräddare ibland, vilket sparar dig från potentiellt besvärliga skrivfel i e-post eller text. Men det kan också fungera mot dig och ändra betydelsen av ett meddelande till en mycket mer negativ mening. För de tillfällen när du behöver veta hur du stänger av autokorrigering på din Samsung-telefon, här är allt du behöver veta om det och andra relaterade funktioner, som förutsägbar text. Detta bör gälla alla Samsung-smartphones. Andra Android-telefoner använder en annan metod för autokorrigering och förutsägbar textning.

Varför inaktivera autokorrigering

Du kanske undrar varför du någonsin vill stänga av autokorrigering. Tja, det är inte så smart som det skulle vilja vara. Om du är benägen att skriva mer komplexa ord, till exempel juridiska eller vetenskapliga termer, tar autokorrigering ett tag att komma ikapp. Det kan vara kontraintuitivt att «träna» autokorrigering och du kan skriva det mycket snabbare själv. På Samsung-telefoner kallas Autokorrigering för Auto Replace. Konceptet är detsamma. Det är bara ett annat namn. Det finns också frågan om integritet. Samsung-telefoner kan använda personlig information för att lära av dina meddelanden och kontakter så att det räknar ut din skrivstil. Å ena sidan kan det vara mycket användbart, men för vissa användare kan det kännas som ett intrång i privatlivet.

Hur man stänger av autokorrigering på en Samsung-telefon

Att stänga av autokorrigering är enkelt att göra. Så här kommer du till rätt inställning och hur du gör några andra justeringar till autokorrigeringsfunktionen.

 1. Tryck på på startskärmen Appar > inställningar.

 2. Bläddra ner till Systemet avsnittet och tryck sedan på Språk och inmatning.

 3. Knacka Standard > Auto Replace. «Standard» kan kallas något annat om du har en tredjeparts tangentbordsapp installerad.

 4. Tryck på antingen den gröna kryssrutan bredvid ditt språkval eller den gröna växeln längst upp till höger på skärmen.

  Skärmen för språkinställningar för Samsung

  Om du ändrar dig och vill aktivera Auto Replace / Autocorrect igen trycker du på kryssrutan eller den gröna växeln igen för att slå på den igen.

Så här ändrar du andra smarta skrivinställningar på en Samsung-telefon

Samsungs smartphones har också andra användbara alternativ som kan göra din sms enklare eller svårare. De är alla tillgängliga via samma skärm som Auto Replace.

Samsung tangentbordsinställningar och förutsägbara textinställningar

Här är vad de alla gör:

 • Förutsägbar text: Spårar de ord du använder, liksom de som skickas till dig via dina kontakter. Varje vecka kan den uppdateras med populära nya ord och analysera de ord du använder varje dag. Genom att stänga av Lär dig av meddelanden eller Lär dig av kontakter slutar förutsägbar text att lära dig din skrivstil från dina interaktioner. Detta kan vara användbart om du är orolig för din integritet.
 • Automatisera stora bokstäver: Aktiverar automatiskt den första bokstaven i varje ny mening, vilket sparar dig från att göra det manuellt. Du kan stänga av den genom att avmarkera den gröna rutan bredvid den.
 • Automatiskt avstånd: Infogar automatiskt ett mellanslag mellan ord när det upptäcker ett komplett ord. Återigen kan detta stängas av genom att avmarkera relevant grön ruta. Detta kan vara användbart om din Samsung-telefon fortsätter att missförstå vad du skriver.
 • Auto punktuera: Infogar automatiskt en period när du trycker på mellanslagstangenten två gånger. Stäng av den genom att avmarkera den gröna rutan bredvid den.