Saltar al contenido

Vad är Bixby Vision och vad gör det?

1 de julio de 2021
at is bixby vision and what does it do 0 8281eacd313444cda77d9b7faf0c6752

Bixby Vision är en funktion inbyggd i vissa Samsung Galaxy-modeller som förbättrar kameraprogrammet med artificiell intelligens. Med telefonens kamera kan du använda Bixby Vision för att identifiera platser och föremål som kameran kan se, handla efter produkter du fotograferar, översätta text med mera.

Vad är Bixby Vision?

Bixby Vision är en kombination av flera relaterade tekniker. Eftersom det erbjuder att agera på vad programvaran upptäcker i kameran, är det en del personlig assistent. I själva verket är det bildkomponenten i Bixby, Samsungs personliga assistent som är tänkt att fungera på ungefär samma sätt som Apples Siri och Googles Google Assistant. Det är också delvis en augmented reality-applikation. Augmented reality överlagrar grafik och information över verkliga bilder. När det gäller Bixby Vision identifierar Bixby saker i kameravyn och kan ändra dess utseende (till exempel när den översätter text på främmande språk) eller överlagringsalternativ som du kan vidta åtgärder på, till exempel att handla ett objekt du riktar kameran mot. Bakom kulisserna är allt detta möjligt eftersom Bixby Vision bygger på en maskininlärningsplattform för artificiell intelligens.

Så här kommer du igång med Bixby Vision-appen

Bixby Vision är helt integrerad i Camera-appen. Generellt, för att använda Bixby Vision:

  1. Starta Kamera app.

  2. Knacka Bixby Vision längst upp till vänster på skärmen.

  3. Rikta kameran mot ett objekt. Bixby Vision kommer att försöka identifiera det och efter ett ögonblick visas ett eller flera kort med förslag på vad du kan göra med objektet eller vilken ytterligare information telefonen kan visa. Granska och tryck på alla kort du gillar.

För vissa Bixby-funktioner måste du ta ytterligare ett steg genom att starta lämplig Bixby Vision-app först.

Vad du kan göra med Bixby Vision

Bixby Vision innehåller många olika funktioner, och i allmänhet är programvaran tillräckligt smart för att visa lämpliga alternativ för vilket objekt du pekar på telefonen. Här är en lista över Bixby Visions viktigaste funktioner och hur du kommer till dem:

Använd Bixby Vision för att extrahera text från bilder

Bixby Vision fungerar som en scanner och optisk teckenigenkänningsprogramvara. Rikta kameran mot lite text och tryck sedan lätt på Extrahera. Den kopieras till Urklipp, där du kan redigera den eller bara kopiera och klistra in den i ett annat dokument.

Bixby Vision-knapp och textkort på Android

Använd Bixby Vision för att handla med Amazon

När du riktar kameran mot ett objekt kommer Bixby Vision att erbjuda att öppna Amazon Assistant-appen och hitta den produkten (eller liknande) till salu. Den här funktionen fungerar bäst när du riktar kameran mot en produkt i originalförpackningen.

Bixby Vision-knapp, Amazon-kort

Hitta information om platser med Bixby Vision

Tryck på Plats ikonen i fönstrets nedre högra hörn (den är formad som en kartnål). Flytta telefonen och peka i olika riktningar. Bixby Vision försöker hitta information om platsen och visar den i augmented reality-läge som överlägg runt skärmen.

Bixby Vision som identifierar lokala destinationer med hjälp av augmented reality

Hitta liknande bilder med Bixby Vision

Rikta kameran mot vilket objekt som helst och tryck lätt på Bilder. Bixby Vision visar liknande bilder som den hittade online.

Bilder och Bixby Vision

Översätt med Bixby Vision

Bixby Vision kan översätta text på ett främmande språk och lägga över engelsk text över de främmande tecknen i kameraskärmen. För att översätta text, tryck på Översätt -knappen längst ned till vänster i fönstret och peka telefonen mot texten du vill översätta. Var noga med att hålla telefonen stabil för bästa resultat.

Översätt-knapp i Bixby Android

Använd Bixby Vision för vinsökning

Det finns ett speciellt vinsökningsverktyg inbyggt. Rikta bara kameran mot en etikett på en vinflaska och tryck sedan på Sök.

Bixby för vin

Ytterligare visuella appar

Tryck på längst ned på skärmen Appar.

Appar på Bixby

Du ser sidan Spela och utforska, som listar flera ytterligare Bixby Vision-appar. Dessa är alla fristående upplevelser som använder artificiell intelligens och vision för att utföra speciella funktioner. Heminredningtill exempel är en AR-app som låter dig visualisera placeringen av möbler runt ett rum i ditt hem. Smink använder den framåtvända selfie-kameran för att visa dig hur ditt ansikte ser ut med olika kosmetiska produkter. Det finns ett antal visionappar i detta avsnitt att experimentera med.

Bixby tillgängliga appar