Saltar al contenido

Hur mycket iPad-lagring behöver du?

28 de junio de 2021
how much ipad storage needed 1994385 85f0c76308244033ac4a2e0c78e5ea58

Mängden lagringsutrymme är ett av de svåraste besluten för att du ska välja en iPad-modell. Det är svårt att bedöma hur mycket lagring du behöver tills du faktiskt behöver den lagringen. Apple utökade lagringen av nybörjar-iPad från 16 GB till 32 GB. Medan 16 GB var bra de första dagarna tar appar nu mycket mer utrymme, och med så många som nu använder sin iPad för att lagra foton och video, 16 GB skär det bara inte längre. Men räcker det med 32 GB?

Vad man ska tänka på när man väljer en iPad-modell

Här är de viktigaste frågorna du vill ställa dig själv när du väljer en iPad-modell: Hur mycket av min musik vill jag lägga på iPad? Hur många filmer vill jag ha på den? Vill jag lagra hela min fotosamling på den? Ska jag resa mycket med det? Och vilken typ av spel ska jag spela på den?

Medan applikationer kan ta upp större delen av lagringsutrymmet på din dator, är de flesta iPad-appar relativt små i jämförelse. Till exempel tar Netflix-appen bara upp 75 megabyte utrymme, vilket innebär att du kan lagra 400 kopior av appen på den 32 GB iPad. Men Netflix är en av de mindre apparna, och eftersom iPad blir mer kapabel har appar blivit större. Produktivitetsappar och avancerade spel tar oftast mest utrymme. Exempelvis förbrukar Microsoft Excel cirka 440 MB utrymme utan några faktiska kalkylark lagrade på iPad. Och om du vill ha Excel, Word och PowerPoint kommer du att använda upp till 1,5 GB lagringsutrymme innan du skapar ditt första dokument. Spel kan också ta mycket plats. Även Angry Birds 2 tar nästan en halv gigabyte utrymme, även om de flesta avslappnade spel kommer att ta upp mycket mindre. Det är därför det är viktigt att räkna ut rätt lagringsutrymme för att förutse hur du ska använda iPad. Och vi har inte ens pratat om de foton, musik, filmer och böcker du kanske vill lagra på enheten.

Apple Music, Spotify, iTunes Match och Home Sharing

Precis som CD-skivor kantades ut av iTunes ersätts digital musik med strömmande prenumerationer som Apple Music och Spotify. Dessa tjänster streamer din musik från internet, så du behöver inte ta upp lagringsutrymme för att lyssna på dina låtar. Du kan också använda Pandora och andra gratis streamingappar utan prenumeration. Och mellan iTunes Match, som låter dig streama din egen musik från molnet, och Home Sharing, som låter dig strömma musik och filmer från din dator, är det enkelt att klara dig utan att ladda upp din iPad med musik. Det är här lagringsutrymme på din iPhone är lite annorlunda än det utrymme du kan använda på din iPad. Även om det är frestande att ladda ner din favoritmusik till din iPhone så att det inte blir några störningar om du kör genom en död plats i din täckning, kan du mest använda din iPad när du använder Wi-Fi, vilket frigör dig från behovet av att ladda ner ett gäng musik.

Netflix, Amazon Prime, Hulu Plus, Etc.

Det är dock en stor skillnad mellan musik och filmer: Den genomsnittliga låten tar cirka 4 MB utrymme. Den genomsnittliga filmen tar cirka 1,5 GB utrymme. När du strömmar över en 4G-anslutning tar du snabbt slut på bandbredd även om du har en 6 GB eller 10 GB dataplan. Så om du vill strömma filmer när du är på semester eller reser i affärer behöver du antingen tillräckligt med utrymme för att ladda ner några innan din resa eller så måste du strömma dem i ditt hotellrum där du kan logga in på hotellets Wi-Fi nätverk.

Expandera lagring på din iPad

iCloud på olika Apple-enheter

IPad tillåter kanske inte att du ansluter en tumddisk eller ett micro SD-kort för att utöka din lagring, men det finns sätt att öka mängden lagringsutrymme för din iPad. Det enklaste sättet att utöka lagring är via molnet. Medan du inte kan lagra appar i molnlagring kan du lagra musik, filmer, foton och andra dokument. Externa hårddiskar som inkluderar en iPad-app hjälper dig att utöka din lagring. Dessa lösningar fungerar via Wi-Fi. Som molnlösningar kan du inte använda den externa enheten för att lagra appar, och det kan inte vara en praktisk form av lagring utanför huset, men du burk använd dessa enheter för att lagra musik, filmer och andra mediefiler som kan ta mycket plats.

Använd fodral för 32 GB-modeller

32 GB-modellen är perfekt för de flesta av oss. Det rymmer en bra bit av din musik, en stor samling bilder och ett stort utbud av appar och spel. Den här modellen är utmärkt om du inte ska ladda upp den med hardcore-spel, ladda ner hela din fotosamling eller lagra en massa filmer på den. Och 32 GB-modellen betyder inte att du behöver hoppa över produktiviteten. Du har gott om plats för hela Microsoft Office-sviten och en hälsosam mängd lagringsutrymme för dokument. Det är också enkelt att använda molnlagring tillsammans med Office och andra produktivitetsappar, så du behöver inte lagra allt lokalt. Foton och hemvideor kan också ta plats. iCloud Photo Library låter dig lagra de flesta av dina foton i rymden, men om du använder din iPad för att redigera de hemvideor du tar på din iPad eller iPhone kommer du förmodligen att leta efter en iPad med högre lagringskapacitet.

Använd fodral för större modeller

128 GB-modellen är bara $ 100 mer än baspriset för iPad, och när du anser att det fyrdubblar det tillgängliga lagringsutrymmet är det en ganska bra affär. Det här är en utmärkt modell om du vill ladda ner hela fotosamlingen, ladda ner din musik, inte oroa dig för att ta bort gamla spel för att göra plats för nya och – särskilt – behålla videon på din iPad. Vi kan inte alltid ha en Wi-Fi-anslutning, och om du inte betalar för en obegränsad dataplan, kommer en film över 4G att snabbt använda ditt tilldelade utrymme. Men med 128 GB kan du lagra flera filmer och ändå ha det mesta av ditt lagringsutrymme tillägnad andra användningsområden. Spelare kanske också vill gå med en modell med mer lagringsutrymme. IPad har kommit långt sedan den ursprungliga iPad- och iPad 2-tiden, och den blir snabbt kapabel till grafik i konsolkvalitet. Medan 1 GB-appen var sällsynt för flera år sedan, blir den mycket vanligare bland de mer hardcore-spelen i App Store. Många spel når till och med 2 GB-märket. Om du planerar att spela några av de bästa spelen som finns tillgängliga kan du snabbt bränna igenom 32 GB.