Saltar al contenido

Hur tar jag bort iCloud Activation Lock från iPad

28 de julio de 2021
ipad activation lock 5c5db11246e0fb0001105eb6

Vad du ska veta

 • Gå till på iPad inställningar > iCloud > Logga ut. Ange ägarens Apple-ID. Gå till inställningar > Allmän > Återställa > Radera allt innehåll och alla inställningar.
 • Du måste ange det Apple-ID som ursprungligen användes för att aktivera iPad för att radera aktiveringslåsdata.
 • Logga in på iCloud.com för att kringgå aktiveringslåset. Gå till Hitta iPhone > Alla enheter > [device] > Radera iPad > Ta bort från konto.

Även om det går svårt att kringgå iCloud Activation Lock är det inte omöjligt. Den här artikeln kommer att förklara vad Activation Lock är, varför du kanske stöter på det och hur man kringgår ett iCloud-lås.

Så här tar du bort iCloud Activation Lock från en iPad

Det finns bara ett par sätt att ta bort iCloud Activation Lock på en iPad. Det enklaste sättet är om du har tillgång till Apple ID-användarnamnet och lösenordet som ursprungligen användes för att aktivera enheten. Du kan ha det här för att det är din enhet eller för att du kan kontakta personen som sålde iPad. I så fall följer du dessa steg för att slutföra borttagningen av Activation Lock:

 1. Få Apple ID-användarnamnet och lösenordet från personen som ursprungligen aktiverade iPad. De kanske inte vill ge dig den här informationen eftersom det kan ge dig tillgång till deras konto, så du kan behöva ge dem enheten fysiskt.

 2. Starta enheten och ange det ursprungliga Apple ID-användarnamnet och lösenordet när det kommer till aktiveringslåsskärmen (eller låt personen som sålde iPad göra det).

 3. Detta gör att iPad kan fortsätta att starta. När iPad kommer till startskärmen loggar du ut från iCloud.

  • Tryck på på iOS 10.2 och tidigare inställningar > iCloud > Logga ut.
  • Tryck på på iOS 10.3 och senare inställningar > [your name] > Logga ut.
 4. När iPad frågar efter den ursprungliga ägarens Apple ID-användarnamn och lösenord igen anger du det.

 5. Radera nu kvarvarande data och inställningar på iPad genom att trycka på inställningar > Allmän > Återställa > Radera allt innehåll och alla inställningar.

  Skärmdump av återställningsalternativ för iPad

 6. IPad startas om. Du ska inte se aktiveringslåsskärmen den här gången och bör kunna ställa in iPad som ny.

En fotoillustration av Apple-produkter låsta av iCloud

Om du försöker ta bort aktiveringslås från en iPhone istället för en iPad har vi en artikel speciellt för dig. Kolla in hur man låser upp iCloud-låsta iPhones.

Vad är iCloud Activation Lock?

Activation Lock är en funktion som Apple introducerade i iOS 7 för att minska stölden av iOS-enheter. Det fungerar på iPhone, iPad och iPod touch och aktiveras automatiskt när Find My iPhone är påslagen. Med Activation Lock måste en användare ange användarnamnet och lösenordet för Apple ID som ursprungligen användes för att aktivera iPad för att radera all enhetens data, aktivera enheten med ett annat Apple-ID eller inaktivera Hitta min iPhone. Activation Lock gör ett bra jobb med att minska stölden eftersom det är osannolikt att en tjuv har Apple ID-användarnamnet och lösenordet för den person som de stal iPad från. Och eftersom enheten inte fungerar utan informationen finns det inte mycket anledning att stjäla den i första hand. Självklart är nackdelen med detta att du legitimt kan köpa en begagnad enhet och sitta fast med en iPad som inte fungerar om den iPad är aktiverad låst. För att vara tydlig är inte varje iPad som är aktiverad låst stulen. Närvaron av Activation Lock är ett tecken på att en iPad kan bli stulen, men det kan också hända oskyldigt. Du kan få en iPad som har fastnat i Activation Lock eftersom ägaren glömde att logga ut från iCloud innan han sålde enheten.

Hur man vet när en iPad är aktiverad låst

Det är ganska lätt att berätta när din iPad har är iCloud Activation Locked. När du försöker ställa in den kommer du till en skärm som säger Aktiveringslås och ber om ett Apple ID-användarnamn och lösenord. Det är ganska tydligt! Du kanske har hört att jailbreaking är ett sätt att komma runt Activation Lock. Ledsen att säga, men det är inte sant. Jailbreaking tar inte bort aktiveringslåset när det är aktiverat.

Hur man kringgår iCloud-aktiveringslås på en iPad med iCloud

Om personen som sålde din iPad och vars Apple-ID enheten är låst till inte befinner sig på en plats där de fysiskt kan ange sitt användarnamn och lösenord på enheten kan de ta bort aktiveringslåset med iCloud. Här är vad de behöver göra:

 1. Gå till iCloud.com och logga in med Apple ID-användarnamnet och lösenordet som de ursprungligen använde för att aktivera iPad (och som iPad är låst med).

  Skärmdump av iCloud.com

 2. Klick Hitta iPhone.

 3. Klick Alla enheter.

  Skärmdump av Hitta min iPhone i iCloud

 4. Klicka på iPad som måste upplåsas.

 5. Klick Radera iPad > Ta bort från konto.

  Skärmdump av Hitta min iPhone i iCloud

 6. Med dessa steg slutförda har iPad tagits bort från deras konto och aktiveringslåset borde ha tagits bort. Starta om iPad och om den låter dig ställa in den utan att visa aktiveringslåsskärmen har låset tagits bort och du är klar.

Fall inte för iCloud Activation Lock-borttagningsbedrägerier! Det finns många webbplatser som hävdar att de kan ta bort aktiveringslåset utan det ursprungliga Apple-IDet – till ett pris. Det är helt enkelt inte möjligt. Betala inte dem dina pengar; de kan inte göra vad de lovar.

Så här tar du bort iCloud Activation Lock om den ursprungliga ägaren inte kan eller inte hjälper

Som du kan se är det enda sättet att ta bort aktiveringslås att låta den tidigare ägaren av enheten hjälpa dig. Men tänk om de inte kan eller inte hjälper? I den situationen måste du vända dig till Apple. Apple kommer inte att kunna hjälpa till i alla fall, men de kan kanske hjälpa dig. Du behöver två information:

 • Bevis på att du lagligen köpte iPad. Ett kvitto är det bästa alternativet i det här fallet.
 • Bevis på att den tidigare ägaren har överfört enheten till dig. E-post eller andra register över transaktionen ska fungera.

När du har bevisen tillsammans, kontakta Apple support. Apple kommer att kontrollera om iPad har stulits och kommer att kontrollera din dokumentation. Om Apple är övertygad om att du är på upp och upp kommer det sannolikt att ta bort Activation Lock för dig.

Undvik programvara och DNS-trick som gör anspråk på bypass-aktiveringslås

Om du har gjort några Googling för sätt att ta bort Activation Lock har du förmodligen stött på programvara som påstår sig kunna göra detta eller DNS-baserade tekniker som kringgår Apples servrar och låter dig aktivera en iPad utan dem. Vi rekommenderar att du håller dig borta från dessa alternativ. Medan de tekniskt fungerar och låter dig använda din iPad bryter de anslutningen mellan din enhet och Apple. Det betyder att du inte kommer att kunna få nya iOS-uppdateringar, åtgärda större säkerhetsfel och fel eller troligtvis få support från Apple. Det är ett ganska rejält pris att betala.