Saltar al contenido

iPad: För- och nackdelar

16 de julio de 2021
GettyImages 544508203 57fe84325f9b5805c2609fba

IPad är den mest populära surfplattan i världen, och med goda skäl. Introduktionen 2010 definierade tablettmarknaden. Det var inte den första någonsin, men det var den första som folk ville köpa. Sedan dess har det varit surfplattans flaggskepp, men det är inte perfekt. Här är för- och nackdelar.

Fördelar med att köpa en iPad

IPad har ett antal fördelar, inklusive:

Ledande teknik

IPad leder inte bara till försäljning, utan också inom teknik. Det var den första surfplattan med en högupplöst skärm och den första som använde en 64-bitars processor. Varje år, när den nya iPad släpps, blir den en av de snabbaste surfplattorna i världen, och iPad Pro har överträffat många bärbara datorer när det gäller ren processorkraft.

App Store

App Store innehåller nu över en miljon appar, och över hälften av dessa är utformade med iPad i åtanke. En stor fördel som iPad har jämfört med datorn är priset på programvara. De flesta appar är under $ 5, och många är gratis. Det här kan vara riktigt trevligt från PC-världen, där allt under $ 30 förmodligen inte är värt priset på förpackningen. Varje app i App Store granskas av faktiska personer på Apple för att se till att det är upp till en minimal standard. Detta är ett bra skydd mot skadlig kod, ett problem som plågar Google Play Store.

Spelar trevligt med iPhone och Apple TV

Om du redan äger en iPhone eller Apple TV är en stor fördel med att äga en iPad hur bra de spelar tillsammans. Inte bara kan du dela appar mellan iPhone och iPad, vilket är utmärkt för universella appar som stöder båda inom samma app, funktioner som ett sådant iCloud-fotobibliotek smälter väl ihop. Apple TV-ägare kommer också att njuta av AirPlay, som låter dig ansluta din iPad till din HDTV trådlöst.

Enkel användning

Medan Android har gjort stora framsteg inom detta område leder Apple fortfarande till att tillhandahålla ett gränssnitt som är lätt att lära sig och enkelt att använda. Medan Android-surfplattor möjliggör mer anpassning gör Apples enkla tillvägagångssätt iPad mindre överväldigande. Det betyder inte att du kan plocka upp en iPad och bli proffs med den över natten, men det tar inte lång tid för de flesta att bli bekväma med att använda den.

Tillbehör

En fördel med att vara marknadsledande är att alla vill ha en del av åtgärden. Detta har resulterat i ett pulserande ekosystem av iPad-tillbehör som går längre än bara surfplattfodral, trådlösa tangentbord och externa högtalare. Till exempel låter iRig dig ansluta din gitarr till iPad och använda den som ett multieffektpaket, och iCade omvandlar din iPad till ett klassiskt myntstyrt arkadesystem (minus behovet av kvarter).

Stabilitet

IPAD kallas ofta ett slutet system, där Apple styr både hårdvaran och programvaran. Det finns vissa nackdelar med ett slutet system, men en fördel är stabiliteten det ger. Medan Android-apputvecklare måste stödja dussintals, till och med hundratals, surfplattor och smartphones, stödjer Apple- och iPad-apputvecklare ett mycket begränsat antal surfplattor, alla baserade på samma grundläggande hårdvara. Apples appgodkännandeprocess hjälper också stabilitet genom att bli av med de mest allvarliga buggarna innan de godkänns.

Nackdelar med att köpa en iPad

Medan iPad har många förmåner har den också några nackdelar, inklusive:

Kosta

Priset för inträde i Apples ekosystem är lite brant, särskilt när många Android-surfplattor nu erbjuder en bra upplevelse för mindre pengar. Den 7-tums surfplattemarknaden gör detta ännu tydligare, med nuvarande generationens Android-surfplattor så låga som $ 199. Du kan till och med få en Android-surfplatta för så billiga som $ 50 till $ 60, även om du inte kan göra mycket mer på det än att surfa på nätet. Men det är OK för många människor. Som jämförelse börjar en nuvarande iPad på $ 329 och en iPad Pro från $ 800.

Begränsad anpassning

Både en fördel och en nackdel, nackdelen med begränsad anpassning är att surfplattans upplevelse inte kan ändras på iPad. Det betyder inga widgets på startskärmen, men det betyder också att vissa appar helt enkelt inte är tillgängliga för iPad. Apples godkännandeprocess hindrar vissa appar från att visas i App Store som faktiskt kan hjälpa upplevelsen, till exempel en som helt enkelt slår på och av Bluetooth så att du kan ansluta till ditt trådlösa tangentbord utan att gräva igenom menyer.

Mindre expanderbarhet

Om du har slut på lagringsutrymme på iPad kan du rensa bort musik, filmer och appar. IPad stöder inte flash-enheter för att utöka lagring och externa hårddiskar och / eller molnlagring kan inte användas för att lagra appar. Medan alla surfplattor i sig är mindre utbyggbara än bärbara datorer, som i sin tur är mindre utbyggbara än stationära datorer, tenderar iPad att vara mer begränsad än vissa Android-surfplattor.